Dulce de cetină

Inspirație de Crăciun

Aromele, mirosurile, culorile, decorațiunile ... toate acestea transformă Crăciunul într-un moment de „nostalgie”, care ne aruncă pe fiecare dintre noi înapoi în copilărie, cu amintiri de turtă dulce, cozonac și prăjituri. Vă invităm să vă lăsați inspirați de creațiile de brutărie și patiserie-cofetărie din colecția noastră de Crăciun, realizate de colegii noștri consilieri tehnici:  Diana Chiriță, Cristina Stancu, Laurențiu Holtman, Cristian Gae, Ciprian Dinu și Lucian Badea.

Sunt o reflecție către nostalgie și apropiere de cei dragi, de familie și prieteni, un descântec al spiritului Crăciunului în fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem copii sau adulți.

Pașii pe care trebuie să îi parcurgeți în realizarea rețetei

Cremă de fistic
Se fierbe apa cu zahărul până ajunge la temperatura de 120°C şi se toarnă peste gălbenuşurile mixate. Când compoziţia este aerată şi a ajuns la temperatura de 32°C, se adaugă uşor untul (la temperatura camerei). Se mixează până la obţinerea unei creme omogene şi se adaugă ciocolata topită. Se toarnă cu poşul crema de fistic peste blatul de fistic şi se decorează cu zmeură proaspătă. Se pune încă un strat de blat de fistic deasupra şi se congelează.

Mousse de zmeură

Se pregătesc 500 g de Passionata semi-bătută. Se hidratează gelatina în apă rece. Se fierbe Passionata lichidă, se adaugă piureul de zmeură şi gelatina hidratată, apoi se toarnă peste ciocolată. Când ganache-ul a ajuns la temperatura de 35°C se încorporează frişca semi-bătută. Mousse-ul de zmeură se toarnă în forma de silicon, se pune crema de fistic şi blat în mijloc. Se congelează.


Glazură

Se hidratează gelatina în apă rece. Se fierbe laptele cu glucoza şi se toarnă peste ciocolată. Se amestecă gelatina hidratată cu Miroir Neutre. Se omogenizează cu un blender de mână şi se elimină bulele de aer. Se lasă la cristalizat peste noapte. Se aplică la 38°C peste mousse-ul congelat.


Poți descărca mai jos tot rețetarul nostru cu inspirație de Crăciun

Dulce de cetină

Autor: Cristina Stancu

Tegral Satin Cream Cake, un amestec pudră integral de patiserie-cofetărie, conferă produselor finite un gust savuros și o textură delicată, putând fi utilizat într-o multitudine de aplicații cu prospețime îndelungată.

Passionata: Crema vegetală inovatoare cu gust de frișcă naturală se remarcă prin senzația de prospețime și savoare atât de specifică pentru frișca naturală. Passionata își păstrează culoarea, volumul și textura de 3 ori mai mult decât în cazul utilizării amestecului tradițional de frișcă și crema vegetală.

Glazura Miroir, gata de folosit pentru decorul produselor fine de cofetărie, special concepută pentru acoperire completă, inclusiv pe suprafețe verticale sau curbate este disponibilă în 3 variante: • Neutră – ușor de aromatizat și colorat după preferință • Blanc – cu 20% ciocolată albă Belcolade • Noir – cu pudră de cacao

Gama de umpluturi Topfil obținută din fructe proaspete sau congelate, fără coloranți sau arome artificiale sunt umpluturi stabile la coacere și congelare/ decongelare. Oferă gustul natural al fructelor într-o umplutură versatilă și delicioasă cu fructe întregi sau bucăți calibrate de fruct. Fructul este numărul 1 în Topfil.