Așternut de zăpadă

Inspirație de Crăciun

Mai presus de toate, Crăciunul este o stare de spirit, o atmosferă magică ce ne învăluie.

Aromele, mirosurile, culorile, decorațiunile ... toate acestea transformă Crăciunul într-un moment de „nostalgie”, care ne aruncă pe fiecare dintre noi înapoi în copilărie, cu amintiri de turtă dulce, cozonac și prăjituri.

Vă invităm să vă lăsați inspirați de creațiile de brutărie și patiserie-cofetărie din colecția noastră de Crăciun, realizate de colegii noștri consilieri tehnici: Diana Chiriță, Cristina Stancu, Laurențiu Holtman, Cristian Gae, Ciprian Dinu și Lucian Badea.

Sunt o reflecție către nostalgie și apropiere de cei dragi, de familie și prieteni, un descântec al spiritului Crăciunului în fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem copii sau adulți.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Blat cu scorțișoară
Se amestecă toate ingredientele cu paleta la viteză medie. Se întinde compoziția într-o tavă și se coace la 160°C timp de 10-12 minute.

Blat Patis Macarons
Se mixează Patis’Macaron cu apă timp de 6 minute, la viteză mare. Se toarnă forme de dimensiunea dorită pe o tavă dublată, acoperită cu o foaie de silicon. Se usucă la 50°C, timp de 25 minute, după car se coc timp de 18-20 minute la 120°C (cu trapa deschisă).

Crémeux (3 inserții de 14 cm)
Se realizează un crème englaise. Se fierbe smântâna și laptele, se adaugă peste gălbenuș și se continuă fierberea până la temperatura de 85 °C. Compoziția se strecoară și se adaugă peste Belcolade Lait Selection și Belcolade PPP Cocoa Butter, apoi se blendează până la obținerea unei texturi fine. În cele 3 cercuri de 14 cm, puneți în partea de jos un disc de blat cu migdale și turnați cremă deasupra. Lăsați la setat.

Mango caramelizat
Se curăță mango și se toacă bucățele mici. Se topește untul și se adaugă bucățelele de mango, apoi se adaugă zahărul și se caramelizează. Se lasă la scurs înainte de folosire. Cubulețele de mango se pun peste cremeux și se congelează.

Speculoos Bavarois
Gătiți lapele, Passionata (190gr) și gălbenușurile la 85 °C, apoi strecurați peste Bavarois Neutre și biscuiții zdrobiți, apoi se blendează. Când compoziția ajunge la 35 °C, se adaugă Passionata semi-bătută.

Glazură
Se fierbe zahărul și glucoza. Se adaugă gelatina hidratată. Se toarnă peste ciocolată și se face un ganache. Se adaugă Mirroir Glassage Neutre. Se blendează, apoi se păstrează la frigider peste noapte.

Asamblare
Se umple tortul invers începând cu bavarois-ul de Speculoos. În centru se așează inserția, apoi blatul de Patis’Macarons. Se continuă cu al doilea strat de cremă, apoi cu blatul cu scorțișoară. Se scoate din formă și se glasează. Glazura se aplică la 35-40 °C. Se decorează cu macarons roșu.

Poți descărca mai jos tot rețetarul nostru cu inspirație de Crăciun

Gama de umpluturi Topfil obținută din fructe proaspete sau congelate, fără coloranți sau arome artificiale sunt umpluturi stabile la coacere și congelare/ decongelare. Oferă gustul natural al fructelor într-o umplutură versatilă și delicioasă cu fructe întregi sau bucăți calibrate de fruct. Fructul este numărul 1 în Topfil.

Passionata: Crema vegetală inovatoare cu gust de frișcă naturală se remarcă prin senzația de prospețime și savoare atât de specifică pentru frișca naturală. Passionata își păstrează culoarea, volumul și textura de 3 ori mai mult decât în cazul utilizării amestecului tradițional de frișcă și crema vegetală.

Glazura Miroir, gata de folosit pentru decorul produselor fine de cofetărie, special concepută penru acoperire completă, inclusiv pe suprafețe verticale sau curbate este disponibilă în 3 variante: neutră – ușor de aromatizat și colorat după preferință; blanc – cu 20% ciocolată albă Belcolade; noir – cu pudră de cacao.

Gama Belcolade Selections, ciocolată veritabilă belgiană concepută pentru a crea experien țe memorabile pentru consumatorii finali, con ține sortimente care acoperă o paletă largă de gusturi, de la cel amărui al ciocolatei negre, gustul delicios al ciocolatei cu lapte la cel dulce al ciocolatei albe

Tegral Satin Cream Cake, un amestec pudră integral de patiserie-cofetărie, conferă produselor finite un gust savuros și o textură delicată, putând fi utilizat într-o multitudine de aplicații cu prospețime îndelungată.

Gustul intens de alune prăjite, texturile rafinate, fine sau crocante din gama Praliné vor cuceri până și cei mai sofisticați dintre consumatori.

Cuverturi de cacao multifuncţionale, gust echilibrat de cacao, ce pot fi utilizate atât pentru prepararea ganache-ului, cât şi pentru glazurarea produselor de patiserie & cofetărie.

Așternut de zăpadă

Autor: Cristina Stancu