Chocolate Tart

Inspirație de Crăciun

Aromele, mirosurile, culorile, decorațiunile ... toate acestea transformă Crăciunul într-un moment de „nostalgie”, care ne aruncă pe fiecare dintre noi înapoi în copilărie, cu amintiri de turtă dulce, cozonac și prăjituri. Vă invităm să vă lăsați inspirați de creațiile de brutărie și patiserie-cofetărie din colecția noastră de Crăciun, realizate de colegii noștri consilieri tehnici:  Diana Chiriță, Cristina Stancu, Laurențiu Holtman, Cristian Gae, Ciprian Dinu și Lucian Badea.

Sunt o reflecție către nostalgie și apropiere de cei dragi, de familie și prieteni, un descântec al spiritului Crăciunului în fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem copii sau adulți.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Blat
Se amestecă toate ingredientele cu paleta la viteză medie. Se întinde compoziția într-o tavă și se coace la 160°C timp de 10-12 minute.

Ganache ciocolată
Se încălzește frișca cu glucoză și batonul de vanilie până la temperatura de 80°C, apoi se adaugă peste ciocolată. Se emulsifiază. Se toarnă în formele de tartă. Se lasă la setat.

Chocolate Cake
Se aduce la punctul de fierbere Passionata și se toarnă peste bănuții de ciocolată. Toate ingredientele pudră se pun într-un bol. Se spumează albușul cu zahărul. În albușul spumat se adaugă ganache-ul, apoi toate ingredientele pudră. Se coace la 160oC, 15 minute. Se decupează la dimensiunea tartelor și se pune peste ganache-ul de ciocolată.

Glazură
Se încălzește glazura și se adaugă colorantul.

Decor
Se toarnă glazura încălzită în tarte și se decorează cu figurine de ciocolată.

Poți descărca mai jos tot rețetarul nostru cu inspirație de Crăciun

Chocolate Tart

Autor: Cristian Gae

Gama de umpluturi Topfil obținută din fructe proaspete sau congelate, fără coloranți sau arome artificiale sunt umpluturi stabile la coacere și congelare/ decongelare. Oferă gustul natural al fructelor într-o umplutură versatilă și delicioasă cu fructe întregi sau bucăți calibrate de fruct. Fructul este numărul 1 în Topfil.

Tegral Satin Cream Cake, un amestec pudră integral de patiserie-cofetărie, conferă produselor finite un gust savuros și o textură delicată, putând fi utilizat într-o multitudine de aplicații cu prospețime îndelungată.

Passionata: Crema vegetală inovatoare cu gust de frișcă naturală se remarcă prin senzația de prospețime și savoare atât de specifică pentru frișca naturală. Passionata își păstrează culoarea, volumul și textura de 3 ori mai mult decât în cazul utilizării amestecului tradițional de frișcă și crema vegetală.

Glazura Miroir, gata de folosit pentru decorul produselor fine de cofetărie, special concepută penru acoperire completă, inclusiv pe suprafețe verticale sau curbate este disponibilă în 3 variante: neutră – ușor de aromatizat și colorat după preferință; blanc – cu 20% ciocolată albă Belcolade; noir – cu pudră de cacao.