Globuleț Amber

Inspirație de Crăciun

Aromele, mirosurile, culorile, decorațiunile ... toate acestea transformă Crăciunul într-un moment de „nostalgie”, care ne aruncă pe fiecare dintre noi înapoi în copilărie, cu amintiri de turtă dulce, cozonac și prăjituri. Vă invităm să vă lăsați inspirați de creațiile de brutărie și patiserie-cofetărie din colecția noastră de Crăciun, realizate de colegii noștri consilieri tehnici:  Diana Chiriță, Cristina Stancu, Laurențiu Holtman, Cristian Gae, Ciprian Dinu și Lucian Badea.

Sunt o reflecție către nostalgie și apropiere de cei dragi, de familie și prieteni, un descântec al spiritului Crăciunului în fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem copii sau adulți.

 

Pașii pe care trebuie să îi parcurgeți în realizarea rețetei

Blat
Se mixează albușul cu zahăr până obține o bezea. Se adaugă ciocolata topită și apoi pudra de migdale. Se toarnă compoziția în formă și se coace la 160°C timp de 10-12 minute.

Inserție
Se fierbe laptele cu zahărul și anasonul, apoi se toarnă peste gălbenuș (se scot steluțele de anason) și se continuă fierberea până la 85°C. Se toarnă compoziția peste ciocolată, unt de cacao și gelatina hidratată. Compoziția rezultată se toarnă în forme de silicon și se congelează.

Mousse Amber
Se aduce laptele și coaja de portocală la punctul de fierbere după care se toarnă peste gălbenuș.Se continuă fierberea până la 85°C.Se adaugă ciocolata și gelatina hidratată în apă rece. După răcire, se incorporează Passionata semibătută.

Glazură
Se încălzește glazura la 37-40°C, se adaugă colorantul și se emulsifiază cu ajutorul unui blender. Se aplică pe produsul congelat

Poți descărca mai jos tot rețetarul nostru cu inspirație de Crăciun

Globuleț Amber

Autor: Cristian Gae

Tegral Satin Cream Cake, un amestec pudră integral de patiserie-cofetărie, conferă produselor finite un gust savuros și o textură delicată, putând fi utilizat într-o multitudine de aplicații cu prospețime îndelungată.

Passionata: Crema vegetală inovatoare cu gust de frișcă naturală se remarcă prin senzația de prospețime și savoare atât de specifică pentru frișca naturală. Passionata își păstrează culoarea, volumul și textura de 3 ori mai mult decât în cazul utilizării amestecului tradițional de frișcă și crema vegetală.

Glazura Miroir, gata de folosit pentru decorul produselor fine de cofetărie, special concepută pentru acoperire completă, inclusiv pe suprafețe verticale sau curbate este disponibilă în 3 variante: • Neutră – ușor de aromatizat și colorat după preferință • Blanc – cu 20% ciocolată albă Belcolade • Noir – cu pudră de cacao