Chocolate Bell

Inspirație de Crăciun

 

Mai presus de toate, Crăciunul este o stare de spirit, o atmosferă magică ce ne învăluie.

Aromele, mirosurile, culorile, decorațiunile ... toate acestea transformă Crăciunul într-un moment de „nostalgie”, care ne aruncă pe fiecare dintre noi înapoi în copilărie, cu amintiri de turtă dulce, cozonac și prăjituri.

Vă invităm să vă lăsați inspirați de creațiile de brutărie și patiserie-cofetărie din colecția noastră de Crăciun, realizate de colegii noștri consilieri tehnici: Diana Chiriță, Cristina Stancu, Laurențiu Holtman, Cristian Gae, Ciprian Dinu și Lucian Badea.

Sunt o reflecție către nostalgie și apropiere de cei dragi, de familie și prieteni, un descântec al spiritului Crăciunului în fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem copii sau adulți.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Cremeux de vanilie
Se fierb laptele, Passionata lichidă și vanilia. Se adaugă zahărul cu gălbenușurile mixate și se aduce compoziția la 85°C. Gelatina se hidratează cu apă rece, după care se adaugă în compoziție. Se adaugă ciocolata şi untul de cacao.

Blat
Se mixează cu paleta toate ingredientele timp de 3 minute la viteză medie. Se întinde compoziția într-o tavă de 60/40 și se coace la 180°C timp de 10 minute.

Mousse cafea
Se fierbe Passionata şi se infuzează boabele de cafea măcinate. Se aduce din nou la punctul de fierbere şi se toarnă peste ciocolată. Când compoziţia ajunge la temperatura de 38°C, se adaugă Passionata semi-batută și se încorporează cu ajutorul unei spatule.

Glazură de ciocolată
Se fierbe laptele cu glucoza şi se toarnă peste ciocolată. Se adaugă gelatina hidratată în apă rece şi se amestecă cu Miroir Neutre şi coloranţii. Se omogenizează cu un blender de mână până se elimină bulele de aer. Se lasă la cristalizat peste noapte. Glazura se aplică la temperatura de 38°C pe produsul îngheţat. Tip: Se adaugă apă pentru ca glazura să fie mai lichidă.

Poți descărca mai jos tot rețetarul nostru cu inspirație de Crăciun

Chocolate Bell

Autor: Diana Chiriță

Passionata: Crema vegetală inovatoare cu gust de frișcă naturală se remarcă prin senzația de prospețime și savoare atât de specifică pentru frișca naturală. Passionata își păstrează culoarea, volumul și textura de 3 ori mai mult decât în cazul utilizării amestecului tradițional de frișcă și crema vegetală.

Gama de umpluturi Topfil obținută din fructe proaspete sau congelate, fără coloranți sau arome artificiale sunt umpluturi stabile la coacere și congelare/ decongelare. Oferă gustul natural al fructelor într-o umplutură versatilă și delicioasă cu fructe întregi sau bucăți calibrate de fruct. Fructul este numărul 1 în Topfil.

Glazura Miroir, gata de folosit pentru decorul produselor fine de cofetărie, special concepută penru acoperire completă, inclusiv pe suprafețe verticale sau curbate este disponibilă în 3 variante: neutră – ușor de aromatizat și colorat după preferință; blanc – cu 20% ciocolată albă Belcolade; noir – cu pudră de cacao.

Tegral Satin Cream Cake, un amestec pudră integral de patiserie-cofetărie, conferă produselor finite un gust savuros și o textură delicată, putând fi utilizat într-o multitudine de aplicații cu prospețime îndelungată.