Chocolate Bell

Inspirație de Crăciun

Cremeux de vanilie
Gelatină 8 gr
Lapte 400 gr
Passionata 400 gr
Vanilie 2 buc
Gălbenuș 120 gr
Zahăr 80 gr
Belcolade Blanc Selection 440 gr
Unt de cacao 25 gr
Blat
Tegral Satin Creme Cake 500 gr
Ouă 175 gr
Ulei 150 gr
Apă 112 gr
Cafea instant 10 gr
Mousse cafea
Passionata 500 gr
Boabe de cafea 80 gr
Belcolade Noir Supreme 400 gr
Passionata 500 gr
Glazură de ciocolată
Lapte 150 gr
Glucoză 250 gr
Belcolade Lait Selection 450 gr
Gelatină 12 gr
Miroir Glassage Neutre 500 gr
Colorant galben 3 gr
Colorant roșu 1 gr

 

Mai presus de toate, Crăciunul este o stare de spirit, o atmosferă magică ce ne învăluie.

Aromele, mirosurile, culorile, decorațiunile ... toate acestea transformă Crăciunul într-un moment de „nostalgie”, care ne aruncă pe fiecare dintre noi înapoi în copilărie, cu amintiri de turtă dulce, cozonac și prăjituri.

Vă invităm să vă lăsați inspirați de creațiile de brutărie și patiserie-cofetărie din colecția noastră de Crăciun, realizate de colegii noștri consilieri tehnici: Diana Chiriță, Cristina Stancu, Laurențiu Holtman, Cristian Gae, Ciprian Dinu și Lucian Badea.

Sunt o reflecție către nostalgie și apropiere de cei dragi, de familie și prieteni, un descântec al spiritului Crăciunului în fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem copii sau adulți.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Cremeux de vanilie
Se fierb laptele, Passionata lichidă și vanilia. Se adaugă zahărul cu gălbenușurile mixate și se aduce compoziția la 85°C. Gelatina se hidratează cu apă rece, după care se adaugă în compoziție. Se adaugă ciocolata şi untul de cacao.

Blat
Se mixează cu paleta toate ingredientele timp de 3 minute la viteză medie. Se întinde compoziția într-o tavă de 60/40 și se coace la 180°C timp de 10 minute.

Mousse cafea
Se fierbe Passionata şi se infuzează boabele de cafea măcinate. Se aduce din nou la punctul de fierbere şi se toarnă peste ciocolată. Când compoziţia ajunge la temperatura de 38°C, se adaugă Passionata semi-batută și se încorporează cu ajutorul unei spatule.

Glazură de ciocolată
Se fierbe laptele cu glucoza şi se toarnă peste ciocolată. Se adaugă gelatina hidratată în apă rece şi se amestecă cu Miroir Neutre şi coloranţii. Se omogenizează cu un blender de mână până se elimină bulele de aer. Se lasă la cristalizat peste noapte. Glazura se aplică la temperatura de 38°C pe produsul îngheţat. Tip: Se adaugă apă pentru ca glazura să fie mai lichidă.

Poți descărca mai jos tot rețetarul nostru cu inspirație de Crăciun

Passionata: Crema vegetală inovatoare cu gust de frișcă naturală se remarcă prin senzația de prospețime și savoare atât de specifică pentru frișca naturală. Passionata își păstrează culoarea, volumul și textura de 3 ori mai mult decât în cazul utilizării amestecului tradițional de frișcă și crema vegetală.

Gama de umpluturi Topfil obținută din fructe proaspete sau congelate, fără coloranți sau arome artificiale sunt umpluturi stabile la coacere și congelare/ decongelare. Oferă gustul natural al fructelor într-o umplutură versatilă și delicioasă cu fructe întregi sau bucăți calibrate de fruct. Fructul este numărul 1 în Topfil.

Glazura Miroir, gata de folosit pentru decorul produselor fine de cofetărie, special concepută penru acoperire completă, inclusiv pe suprafețe verticale sau curbate este disponibilă în 3 variante: neutră – ușor de aromatizat și colorat după preferință; blanc – cu 20% ciocolată albă Belcolade; noir – cu pudră de cacao.

Tegral Satin Cream Cake, un amestec pudră integral de patiserie-cofetărie, conferă produselor finite un gust savuros și o textură delicată, putând fi utilizat într-o multitudine de aplicații cu prospețime îndelungată.

Descoperă

Rețete asociate