Christmas Reindeer

Inspirație de Crăciun

Blat de ciocolată
Tegral Dark Moist Cake 500 g
Ouă 200 g
Ulei 200 g
Apă 100 g
PatisFrance Pralicrac Chocolait 150 g
Mousse de ciocolată
Passionata 300 g
Belcolade Noir Selection 50% 300 g
PatisFrance Praliné Noisette 50% 150 g
Passionata 350 g
Umplutură de vișine
Topfil Cherry 40% 500 g
Decor
Carat Coverlux Dark QS
Carat Cover White QS

Cum se prepară

Blat de ciocolată
Se amestecă toate ingredientele timp de 5 min la viteză medie. Compoziţia rezultată se toarnă într-o tavă de 60/40 cm. Se coace la 160°C timp de 10 -12 min. Se decupează blatul sub formă rotundă și se toarnă Pralicracul topit.

Mousse de ciocolată
Se aduce la punctul de fierbere frişca lichidă şi se toarnă peste bănuţii de ciocolată. După omogenizare se adaugă Praline Noisette, iar când compoziţia ajunge la temperatura de 350C se adaugă frişca semibătută. O parte din mousse se toarnă peste blat, apoi se adaugă inserția si restul compoziției. Se păstrează o parte din mousse și ganache de ciocolată pentru decor.

Umplutură de vișine
Umplutura se folosește ca atare și se toarnă peste blatul de ciocolată.

Decor
Se decorează cu aveline de mousse, ganache de ciocolată și ornamente realizate cu ciocolata Carat Coverlux Dark și Carat Coverlux White.

De asemenea, poți descărca mai jos tot rețetarul nostru cu inspirație de Crăciun și vei vedea și alte rețete festive:

Rețetă fetivă

Nivel complexitate:  

O rețetă festivă potrivită pentru a sărbători Crăciunul, realizată de colega noastră consilier tehnic Diana Chiriță.