Mireasmă de Brumar

Inspirație de Crăciun

Aromele, mirosurile, culorile, decorațiunile ... toate acestea transformă Crăciunul într-un moment de „nostalgie”, care ne aruncă pe fiecare dintre noi înapoi în copilărie, cu amintiri de turtă dulce, cozonac și prăjituri. Vă invităm să vă lăsați inspirați de creațiile de brutărie și patiserie-cofetărie din colecția noastră de Crăciun, realizate de colegii noștri consilieri tehnici:  Diana Chiriță, Cristina Stancu, Laurențiu Holtman, Cristian Gae, Ciprian Dinu și Lucian Badea.

Sunt o reflecție către nostalgie și apropiere de cei dragi, de familie și prieteni, un descântec al spiritului Crăciunului în fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem copii sau adulți.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Blat de ciocolată
Se amestecă toate ingredientele 5 minute la viteză medie. Se întinde compoziția într-o tavă de 60/40 cm. Se coace la 180°C timp de 10 -12 minute. Peste blatul răcit se întinde un strat de Pralicrac Chocolait.

Inserție
Vinul, zahărul, scorțișoara baton și răzătura de portocale se aduc la punctul de fierbere și se toarnă peste gălbenuș, se continuă fierberea până la 85°C. Se adaugă gelatina hidratată, apoi se toarnă peste ciocolată. Crema rezultată se toarnă într-o formă cu diametrul de 18 cm. Se lasă la congelator timp de 1-2 ore.

Mousse de ciocolată neagră
Se amestecă apa, zahărul si gălbenuşurile. Se ţin pe foc, amestecând continuu până ajung la temperatura de 85°C. Compoziţia se pune la mixer şi se spumează până ce aceasta se va răci la 35°C. Se topeşte ciocolata şi se adaugă 110g de Passionata. Ganache- ul rezultat se amestecă cu ouăle spumate, amestecând lejer. La final se încorporează 900g de Passionata semi-bătută şi amestecată cu scortişoara pudră.

Glazură de ciocolată neagră
Se fierb laptele și glucoza. Se toarnă peste ciocolată și cacao și se amestecă. Se adaugă gelatina hidratată și topită. La sfârșit, se încorporează și Miroir Glassage Neutre și se blendează. Se lasă peste noapte la cristalizat. Se reîncălzește la 38°C.

Poți descărca mai jos tot rețetarul nostru cu inspirație de Crăciun

Mireasmă de Brumar

Autor: Diana Chiriță

Gama de umpluturi Topfil obținută din fructe proaspete sau congelate, fără coloranți sau arome artificiale sunt umpluturi stabile la coacere și congelare/ decongelare. Oferă gustul natural al fructelor într-o umplutură versatilă și delicioasă cu fructe întregi sau bucăți calibrate de fruct. Fructul este numărul 1 în Topfil.

Tegral Satin Cream Cake, un amestec pudră integral de patiserie-cofetărie, conferă produselor finite un gust savuros și o textură delicată, putând fi utilizat într-o multitudine de aplicații cu prospețime îndelungată.

Passionata: Crema vegetală inovatoare cu gust de frișcă naturală se remarcă prin senzația de prospețime și savoare atât de specifică pentru frișca naturală. Passionata își păstrează culoarea, volumul și textura de 3 ori mai mult decât în cazul utilizării amestecului tradițional de frișcă și crema vegetală.

Glazura Miroir, gata de folosit pentru decorul produselor fine de cofetărie, special concepută penru acoperire completă, inclusiv pe suprafețe verticale sau curbate este disponibilă în 3 variante: neutră – ușor de aromatizat și colorat după preferință; blanc – cu 20% ciocolată albă Belcolade; noir – cu pudră de cacao.