Christmas amedar

Inspirație de Crăciun

Aromele, mirosurile, culorile, decorațiunile ... toate acestea transformă Crăciunul într-un moment de „nostalgie”, care ne aruncă pe fiecare dintre noi înapoi în copilărie, cu amintiri de turtă dulce, cozonac și prăjituri. Vă invităm să vă lăsați inspirați de creațiile de brutărie și patiserie-cofetărie din colecția noastră de Crăciun, realizate de colegii noștri consilieri tehnici:  Diana Chiriță, Cristina Stancu, Laurențiu Holtman, Cristian Gae, Ciprian Dinu și Lucian Badea.

 

Pașii pe care trebuie să îi parcurgeți în realizarea rețetei

Biscuit de ciocolată
Se realizează un ganache la 40°C. Toate ingredientele pudră se pun într-un bol. Se spumează albușul cu zahărul. În albușul spumat se adaugă ganache, apoi toate ingredientele pudră. Se coace la 160ºC, timp de 15 minute

Inserție de măr
Se amestecă toate ingredientele.

Mousse de ciocolată
Se încălzește frișca și se adaugă peste ciocolată. La 34-36°C se adaugă frișca semi-bătută.

Glazură
Se încălzește Miroir Glassage Chocolat Blanc și se amestecă cu colorantul.

Decor
Se decorează cu figurine de ciocolată

Poți descărca mai jos tot rețetarul nostru cu inspirație de Crăciun

Christmas amedar

Autor: Diana Chiriță

Gama de umpluturi Topfil obținută din fructe proaspete sau congelate, fără coloranți sau arome artificiale sunt umpluturi stabile la coacere și congelare/ decongelare. Oferă gustul natural al fructelor într-o umplutură versatilă și delicioasă cu fructe întregi sau bucăți calibrate de fruct. Fructul este numărul 1 în Topfil.

Tegral Satin Cream Cake, un amestec pudră integral de patiserie-cofetărie, conferă produselor finite un gust savuros și o textură delicată, putând fi utilizat într-o multitudine de aplicații cu prospețime îndelungată.

Glazura Miroir, gata de folosit pentru decorul produselor fine de cofetărie, special concepută penru acoperire completă, inclusiv pe suprafețe verticale sau curbate este disponibilă în 3 variante: neutră – ușor de aromatizat și colorat după preferință; blanc – cu 20% ciocolată albă Belcolade; noir – cu pudră de cacao.

Passionata: Crema vegetală inovatoare cu gust de frișcă naturală se remarcă prin senzația de prospețime și savoare atât de specifică pentru frișca naturală. Passionata își păstrează culoarea, volumul și textura de 3 ori mai mult decât în cazul utilizării amestecului tradițional de frișcă și crema vegetală.