Cum să realizezi deserturi proaspete pentru mai mult timp la nivel industrial și artizanal

25 aug. 2021

Frozen Concept
Ciocolată belgiană Belcolade
Servicii

Creează deserturi savuroase, mereu proaspete, fără a compromite calitatea și prospețimea.

Datele despre comportamentul consumatorilor pe care le-am adunat în ultima ediție a studiului nostru global, Taste Tomorrow, au reconfirmat că mirosul, textura și momentul coacerii sunt criteriile după care consumatorul evaluează prospețimea produselor de brutărie și patiserie. Ar putea deserturile congelate să satisfacă aceste cerințe ale consumatorilor?

Rolul nostru, la Puratos, este să oferim de fiecare dată informații bazate pe cercetare și dezvoltare. De aceea, căutăm soluții inovatoare care să ajute segmentul de patiserie-cofetărie. Congelarea este o metodă naturală de conservare, fără conservanți necesari, iar tehnologia Frozen Concept le permite cofetarilor și patiserilor să realizeze, rapid și convenabil, o varietate mare de deserturi delicioase, din ingrediente naturale, fără a compromite calitatea sau prospețimea.

Stabilitate ridicată. Deserturi de calitate cu un efort de timp mai mic

Știm cât de important este timpul cofetarilor și patiserilor și cunoaștem efortul necesar pentru a realiza deserturi savuroase la scară industrială sau artizanale. 

De aceea, când folosești Frozen Concept, deserturile rămân proaspete pe tot parcursul zilei, datorită tehnologiei de congelare la -18°C și a decongelării treptate. De fapt, pentru că produsele se congelează și rămân proaspete, tehnica este ideală pentru zilele de lucru agitate din cofetărie sau din patiserie. Cu alte cuvinte, cofetarii și patiserii pot pregăti și decora mai multe prăjituri deodată, care apoi să fie decongelate pe rând, și astfel câștigă mai mult timp. 

Lucru confirmat de altfel în timpul pandemiei, perioadă care a accelerat cu adevărat dezvoltarea segmentului de patiserie-cofetărie congelată, când cofetarii și patiserii au avut nevoie mai mult decât niciodată de stabilitate, calitate constantă și metode prin care să-și eficientizeze procesele. 

Dar, atunci când vorbim de realizarea deserturilor la nivel industrial  sau artizanale, timpul implică mult mai multe lucruri. Daniela Ciuclaru, R&D Manager Puratos România, susține că salvezi timp, de asemenea, gestionând mai bine stocurile de produs.

„Frozen Concept are o istorie de mii de ani, însă noi, la Puratos, am adaptat această istorie. Această tehnologie le permite cofetarilor și patiserilor să gestioneze mult mai bine stocurile de produs, fără a avea retururi, și să satisfacă un public mai larg cu o disponibilitate la raft pe tot parcursul zilei. Și toate acestea fără a face un compromis de calitate sau prospețime. Mai departe, artizanii și antreprenorii din industria alimentară pot investi în tehnologii alternative, precum cea de congelare, pentru a răspunde mai bine cerințelor pieței, în timp ce oferă produse de o calitate superioară.”

Posibilități diverse pentru tot atâtea preferințe

Deși consumatorii privesc diferit produsele congelate de cele proaspete, Frozen Concept este o modalitate excelentă de a le oferi într-o varietate tot mai mare unui public tot mai larg. Poți oferi consumatorilor deserturi proaspete, gata făcute, păstrate la congelator. 

Avantajele deserturilor congelate sunt:

  • Disponibilitatea la raft pe tot parcursul zilei

  • Atingerea unui public de consumatori mult mai larg 

  • Gestionarea eficientă a stocurilor, cu un control mai bun al retururilor

  • Congelarea este o metodă naturală de conservare, fără conservanți necesari

De ce să nu creezi ecleruri cu aspect de catifea, tarte cu lămâie sau un cheesecake delicios cu cremă de brânză pe care le poți congela? Sau prăjitura Blondină, Spring Romance și Imperial Cake, pentru un plus de originalitate și un gust care surprinde cu adevărat!

Noi îți oferim 15 rețete de inspirație de prăjituri pe bază de aluat copt, însă singura limită este propria imaginație. Dacă te încântă, alege-ți rețeta preferată și începe pregătirile. Partea cea mai bună? Te poți baza pe faptul că deserturile își păstrează gustul, aspectul și textura după decongelare, pentru că echipa noastră de consilieri tehnici le-a testat săptămâni la rând.

Te gândești să dezvolți și tu o rețetă pentru cofetăria ta? Suntem bucuroși să contribuim cu idei, soluții și concepte care am văzut că funcționează cu succes sau să venim cu abordări noi.

Dovada calității superioare

Cu Frozen Concept poți să le oferi consumatorilor deserturi pe gustul lor care să fie disponibile nu doar la cofetărie. Trei ingrediente-cheie te ajută să realizezi deserturile congetale:

Tegral Satin Cream Cake Clean Label

Tegral Satin Cream Cake Clean Label

Un produs cu etichetă curată, fără aditivi alimentari sau conservanți, recomandat pentru produse proaspete, în special checuri şi muffins.

Cremyvit Vanilla

Cremyvit Vanilla

Amestec pudră complet pentru obținerea la rece a cremelor instant cu aromă de vanilie, cu o stabilitate excelentă la congelare-decongelare, dar și la coacere.

Gama Belcolade Selection Cacao-Trace

Gama Belcolade Selection Cacao-Trace

Ciocolată autentic belgiană, cu gust superior datorită boabelor de cea mai bună calitate Cacao-Trace care trec printr-un proces amplu de verificare și selecție, implementat și supravegheat de experții Puratos, ca parte din programul de ciocolată sustenabilă Cacao-Trace.