Cum să realizezi deserturi proaspete pentru mai mult timp la nivel industrial și artizanal

25 aug. 2021

Frozen Concept
Ciocolată belgiană Belcolade
Servicii

Creează deserturi savuroase, mereu proaspete, fără a compromite calitatea și prospețimea.

Datele despre comportamentul consumatorilor pe care le-am adunat în ultima ediție a studiului nostru global, Taste Tomorrow, au reconfirmat că mirosul, textura și momentul coacerii sunt criteriile după care consumatorul evaluează prospețimea produselor de brutărie și patiserie. Ar putea deserturile congelate să satisfacă aceste cerințe ale consumatorilor?

Rolul nostru, la Puratos, este să oferim de fiecare dată informații bazate pe cercetare și dezvoltare. De aceea, căutăm soluții inovatoare care să ajute segmentul de patiserie-cofetărie. Congelarea este o metodă naturală de conservare, fără conservanți necesari, iar tehnologia Frozen Concept le permite cofetarilor și patiserilor să realizeze, rapid și convenabil, o varietate mare de deserturi delicioase, din ingrediente naturale, fără a compromite calitatea sau prospețimea.

Stabilitate ridicată. Deserturi de calitate cu un efort de timp mai mic

Știm cât de important este timpul cofetarilor și patiserilor și cunoaștem efortul necesar pentru a realiza deserturi savuroase la scară industrială sau artizanale. 

De aceea, când folosești Frozen Concept, deserturile rămân proaspete pe tot parcursul zilei, datorită tehnologiei de congelare la -18°C și a decongelării treptate. De fapt, pentru că produsele se congelează și rămân proaspete, tehnica este ideală pentru zilele de lucru agitate din cofetărie sau din patiserie. Cu alte cuvinte, cofetarii și patiserii pot pregăti și decora mai multe prăjituri deodată, care apoi să fie decongelate pe rând, și astfel câștigă mai mult timp. 

Lucru confirmat de altfel în timpul pandemiei, perioadă care a accelerat cu adevărat dezvoltarea segmentului de patiserie-cofetărie congelată, când cofetarii și patiserii au avut nevoie mai mult decât niciodată de stabilitate, calitate constantă și metode prin care să-și eficientizeze procesele. 

Dar, atunci când vorbim de realizarea deserturilor la nivel industrial  sau artizanale, timpul implică mult mai multe lucruri. Daniela Ciuclaru, R&D Manager Puratos România, susține că salvezi timp, de asemenea, gestionând mai bine stocurile de produs.

„Frozen Concept are o istorie de mii de ani, însă noi, la Puratos, am adaptat această istorie. Această tehnologie le permite cofetarilor și patiserilor să gestioneze mult mai bine stocurile de produs, fără a avea retururi, și să satisfacă un public mai larg cu o disponibilitate la raft pe tot parcursul zilei. Și toate acestea fără a face un compromis de calitate sau prospețime. Mai departe, artizanii și antreprenorii din industria alimentară pot investi în tehnologii alternative, precum cea de congelare, pentru a răspunde mai bine cerințelor pieței, în timp ce oferă produse de o calitate superioară.”

Posibilități diverse pentru tot atâtea preferințe

Deși consumatorii privesc diferit produsele congelate de cele proaspete, Frozen Concept este o modalitate excelentă de a le oferi într-o varietate tot mai mare unui public tot mai larg. Poți oferi consumatorilor deserturi proaspete, gata făcute, păstrate la congelator. 

Avantajele deserturilor congelate sunt:

  • Disponibilitatea la raft pe tot parcursul zilei

  • Atingerea unui public de consumatori mult mai larg 

  • Gestionarea eficientă a stocurilor, cu un control mai bun al retururilor

  • Congelarea este o metodă naturală de conservare, fără conservanți necesari

De ce să nu creezi ecleruri cu aspect de catifea, tarte cu lămâie sau un cheesecake delicios cu cremă de brânză pe care le poți congela? Sau prăjitura Blondină, Spring Romance și Imperial Cake, pentru un plus de originalitate și un gust care surprinde cu adevărat!

Noi îți oferim 15 rețete de inspirație de prăjituri pe bază de aluat copt, însă singura limită este propria imaginație. Dacă te încântă, alege-ți rețeta preferată și începe pregătirile. Partea cea mai bună? Te poți baza pe faptul că deserturile își păstrează gustul, aspectul și textura după decongelare, pentru că echipa noastră de consilieri tehnici le-a testat săptămâni la rând.

Te gândești să dezvolți și tu o rețetă pentru cofetăria ta? Suntem bucuroși să contribuim cu idei, soluții și concepte care am văzut că funcționează cu succes sau să venim cu abordări noi.

Dovada calității superioare

Cu Frozen Concept poți să le oferi consumatorilor deserturi pe gustul lor care să fie disponibile nu doar la cofetărie. Trei ingrediente-cheie te ajută să realizezi deserturile congetale:

Tegral Satin Cream Cake Clean Label

Tegral Satin Cream Cake Clean Label

Un produs cu etichetă curată, fără aditivi alimentari sau conservanți, recomandat pentru produse proaspete, în special checuri şi muffins.

Cremyvit Vanilla

Cremyvit Vanilla

Amestec pudră complet pentru obținerea la rece a cremelor instant cu aromă de vanilie, cu o stabilitate excelentă la congelare-decongelare, dar și la coacere.

Gama Belcolade Selection Cacao-Trace

Gama Belcolade Selection Cacao-Trace

Ciocolată autentic belgiană, cu gust superior datorită boabelor de cea mai bună calitate Cacao-Trace care trec printr-un proces amplu de verificare și selecție, implementat și supravegheat de experții Puratos, ca parte din programul de ciocolată sustenabilă Cacao-Trace.

Rețete asociate
Belcolade Eclair
Mixează ingredientele exact cum îți sugerăm în rețetă și vei obține unul dintre cele mai bune eclere pe care l-au gustat clienții tăi până acum.
Amber Mousse
Descoperă toate etapele prin care trebuie să le parcurgi ca să obții un Amber Mousse care bifează toate exigențele consumatorilor.
Paris Brest
Atât rețeta prăjiturii Paris-Brest, cât și cofetăria congelată, sunt mai mult decât potrivite pentru cofetăriile și patiseriile care nu dispun de un număr mare de personal. Încearc-o și tu în laborator!
Spring Romance
Blat cu lămâie și mac, mousse de lămâie și cremă de vanilie - o triadă de plăceri dulci în rețeta desertului Spring Romance. Încearc-o la tine în laborator!
Tartă cu fructe
O rețetă care va fi apreciată atât de clienții tăi, dar va fi și ușor de păstrat cu ajutorul inovațiilor de cofetărie congelată. Află mai multe!
Amber Eclair
O variantă de rețetă Amber Eclair unde coacerea se realizează fără abur. Descoperă mai multe!
Chocolate Tart
Clienții tăi cu siguranță vor aprecia un desert cu ganache de ciocolată și strat crocant. Descoperă inovațiile produselor de cofetărie decongelate.
New York Cheesecake
Aluatul de tartă, crema de brânză și glazura sunt etapele cele mai importante pentru această rețetă. Ia aminte și ingredientele cheie!
Tiramisu
Blatul și mousse-ul de Tiramisu păstrează originalitatea rețetei. Cofetăria congelată satisface și cerințele de creștere a cofetăriei tale!
Amber Fraise
Îți dăm toate informațiile ca să îți poți impresiona clienții cu un desert de vară, ușor de făcut, care combină jeleul cu mousse-ul de căpșuni.
Imperial Cake
Cu ingredientele esențiale menționate în rețetă, aceasta devine ușor de realizat pentru orice profesionist. Încearcă să realizezi și tu desertul Imperial Cake!
Pistachio & Raspberry Feast
Descoperă rețeta care reușește să combine cele mai intense arome ale fisticului, zmeurii și căpșunilor. În același timp, dacă aveți constant un volum foarte mare de prăjituri puteți apela și la inovația decongelării.
Blondina
Ne-ai mai auzit vorbind despre blondină. Acum ne întoarcem cu ea într-o variantă care impresionează mai ușor!
Tartă caramel
Aluatul de tartă, caramelul nutty și glazura sunt etapele cheie din modul de lucru al rețetei Tartă caramel. Află cum contribuie cofetăria congelată la creșterea cofetăriei sau patiseriei tale!
Tartă Citron
Știai că dacă ai un volum mare și constant de prăjituri și deserturi este recomandat să folosești inovații de cofetărie decongelată ? Poți face un prim pas cu rețeta Tartă Citron !
Descoperă