Caramela

Ingrediente

Blat negresă
Tegral Negresă 500 g
Ulei 110 g
Apă 235 g
Oțet (opțional) 10 g
Inserție
Cremfil Classic Caramel QS
Alune de pădure QS
Mousse caramel
Ambiante 150 g
Cremfil Classic Caramel 300 g
Glazură
Unt de cacao QS
Belcolade Noir Selection 50% QS

Cum obții prăjitura de post Caramela

Mod de lucru blat negresă
Se amestecă toate ingredientele la viteză mică 1 minut și 2-3 minute la viteză medie până la obținerea unui aluat omogen. Se toarnă în tavă și se presară fulgi de cocos, apoi se coace la 160 ‎°C timp de 15-20 de minute.

Mod de lucru inserție
Se amestecă cele două ingrediente și se întinde compoziția între două blaturi de negresă.

Mod de lucru mousse caramel
Se amestecă frișca semibătută cu Cremfil Classic Caramel și se toarnă într-o formă de silicon.

Mod de lucru glazură
Se topesc cele două ingrediente, iar când compoziția a ajuns la 40 °C se pulverizează pe tort.

Decorare
Tortul se pulverizează cu unt de cacao/ Belcolade Noir Selection 1:1, iar pe jumătate din tort se toarnă cu posul Glaze`it Caramel.

Rețetă ușoară

Nivel complexitate:  

Specificații

  • Rețete de post
  • Ciocolaterie
  • Torturi și prăjituri în straturi
  • Negresă
  • Primăvară