Chocolate gourmandise

Ingrediente

Biscuit de ciocolată
Tegral Negresă 250 g
Oțet (opțional) 5 g
Ulei 55 g
Apă 117,5 g
Ganache anason
Ambiante 325 g
Steluțe anason 2 buc
Belcolade Noir Selection 50% 325 g
Cremă de lămâie
Cremfil Classic Lemon 200 g
Ambiante 100 g
Inserție
PatisFrance Praliné Noisette 50% 500 g

Cum obții un deliciu de ciocolată

Mod de lucru biscuite de ciocolată
Se amestecă ingredientele cu paleta mixerului, apoi se toarnă pe o tavă 60/40 și se dș la copt la 160 °C.

Mod de lucru ganache anason
Se aduce la punctul de fierbere frișca cu anasonul și se toarnă prin sită peste bănuții de ciocolată.

Mod de lucru cremă de lămâie
Se amestecă Cremfil Classic Lemon cu Ambiante semibatută.

Mod de lucru inserție
Se toarnă cu poșul în sferele de ciocolată.

Decorare
  • Se mulează o semisferă cu Belcolade Noir Selection. 
  • Se pune Praline Noisette. 
  • Se înfige o scobitoare și se întoarce sfera fixându-se pe o cutie. 
  • Se glasează cu ciocolată temperată și se lasă la setat. 
  • Se întoarce sfera și se umple cu Cremfil Classic Capuccino. 
  • Se finalizează cu o avelină de ganaj. 
  • Pentru decorare se folosesc bețe din ciocolată și crumble de ciocolată.

Rețetă de post

Nivel complexitate:  

Și perioada de post cere un desert dulce, surprinzător, variat. Vedeta acestui deliciu este sfera de ciocolată, umplută cu cremă de cappuccino și cremă de praline, cu decor din crumble de ciocolată. Pentru cei care adoră negresele, această prăjitură vine cu blat catifelat de ciocolată, ganache de anason și inserție de lămâie.

Specificații

  • Rețete de post
  • Ciocolaterie
  • Torturi și prăjituri în straturi
  • Negresă
  • Primăvară