Bakery School

Pregătim Viitorul!

Brutăria de unde vei cumpăra pâine în anii următori va fi a unui absolvent de la Bakery School. În cofetăria de unde îți vei comanda tortul de nuntă sau de botez va lucra, cu migală, un fost elev de-al nostru. Te poți implica de acum, în singurul program educațional din România care creează pâinea viitorului și deserturi după noile standarde de nutriție, ca partener de practică, sponsor sau prin redirecționarea de impozit. Le poți face și pe toate trei!

 

Bakery School România este unica școală în sistem dual din România dedicată brutăriei, patiseriei și cofetăriei. În parteneriat cu Liceul Tehnologic „Marin Grigore Nastase” din Tărtășești, Puratos România prin Bakery School investește în dezvoltarea profesională a generațiilor tinere fără acces la resurse de educație, care aspiră la un viitor promițător. Cu fiecare generație absolventă ne propunem să creștem semnificativ numărul profesioniștilor calificați și bine instruiți din domeniu. Adolescenții au acces la burse, mentori, laboratoare dotate după ultimele standarde, ingrediente de cea mai bună calitate, concursuri care să îi motiveze și o reprezentare pe măsură pe piața muncii.

Proiectul este inițiat și susținut în întregime de Puratos Group și activează în 7 țări din toate colțurile lumii: India, Brazila, Mexic, Africa de Sud, România și Filipine. Ne propunem să ridicăm standardele educației profesionale în România și tu te poți implica alături de noi. Anual, îți poți redirecționa gratuit 3.5% din impozitul tău către Bakery School România.

„Este important să ajutăm adolescenții să aleagă ceea ce își doresc să facă mai departe și să îi informăm despre posibilitățile pe care le au.” 

- Mihaela Bănulescu, Project Manager, Bakery School

Ce vei întâlni la Bakery School România?

Elevi bine pregătiți zilnic de către mentori și profesori care activează în industria alimentară, eforturi răsplătite prin burse, concursuri, transport gratuit, workshop-uri de dezvoltare personală, echipamente tehnologice noi și oportunități de angajare după finalizarea studiilor. Toate susținute integral de către Puratos România, liderul în producția de game complete de produse inovatoare, materii prime și expertiză practică în brutărie, patiserie și industria ciocolatei.

Un nou început continuă cu o poveste

Clasa a IX-a

Prima generație trecută de pragul școlii, se pregătește de viitor.

 

 Elevii și-au cunoscut mentorii, profesorii și prietenii pentru următorii 3 ani. Încă din prima zi, am alimentat orice urmă de pasiune, determinare prin ore teoretice și practice susținute de echipamente și ustensile de ultimă generație și informații indispensabile viitoarei lor meserii.

Prima provocare pentru clasa a IX-a

Concursul TRIO Chocolate Cake

 
Pentru a răsplăti pasiunea și ambiția elevilor, echipa Puratos România a organizat un concurs cu premii, burse de susținere, care să motiveze atât elevii, cât și părinții în demersul anului școlar. Aceștia au avut de pus în aplicare teoria și practica învățată în primul an la Bakery School. În urma acestei evaluări au ieșit la iveală tehnici impresionante, cunoștințe bine puse în aplicare și spiritul unei echipe strâns consolidate, chiar și atunci când competiția a luat amploare.

Recunoaștere internațională

Echipa Puratos Group prima dată în vizită la școala din Tărtășești

 
Pierre Tossut, CEO Puratos Group și Sophie Blum, Chief of Marketing & Channels Officer au vizitat pentru prima dată Bakery School România. Importanța aspirațiilor a fost subiectul principal al vizitei, însă deserturile elevilor au fost cele care au încheiat ziua grandios printr-o degustare de „Bun venit!”.

Responsabilizare și programe de practică

Responsabilitatea socială și implicarea în comunitate se învață la școală

 

Responsabilitatea socială se învață la școală

Elevii de la Bakery School învață încă din adolescență să se implice în cauzele importante pentru societatea în care activează. În martie 2022, Bakery School România a contribuit în proiectul inițiat și coordonat de echipa de cercetare și dezvoltare a Puratos România prin pregătirea a 385 de pâini, 57 de checuri și 160 de chifle, distribuite ulterior de Asociația Caradja Cantacuzino pentru comunitățile aflate în nevoie din București, Galați, Isaccea, Suceava și pentru refugiații ucraineni.

Prezenți la evenimentele importante pe plan local

Alături de Liceul Tehnologic Marin Grigore Năstase și Inspectoratul Județean Dâmbovița am sărbătorit Ziua Meseriilor. La inițiativa Ministerul Educației Naționale am promovat oportunitățile educaționale ale Bakery School și beneficiile de a avea o meserie de brutar, patiser sau cofetar.

Practica la Carrefour

Timp de 2 săptămâni elevii au descoperit ce înseamnă să lucrezi cu adevărat în brutăria unuia dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri, Carrefour Corbeanca.

Implicare locală

De Paște am prețuit clipa

 
Alături de Fundația Prețuiește Clipa, elevii Bakery School din clasa a X-a și cei din clasa a IX-a au dăruit o parte din pasiunea lor, anume cozonaci tradiționali, Centrului de Plasament Casa Mogoșoaia și bătrânilor înscriși în programul „Gătim pentru bunici”.

„Bakery School România are un impact pozitiv în viețile elevilor din Tărtășești. Anul viitor o să vedem efectele pozitive și în industria de panificație și cofetărie.”

- Gabriela Bereș, Director Regional Puratos pentru Europa Centrală și de Est

Mă interesează să mă implic alături de Puratos în dezvoltarea tinerelor generații de brutari, patiseri și cofetari.

O echipă determinată face cât o generație următoare de brutari, patiseri și cofetari

Împreună pregătim un viitor mai bun la Bakery School România!
Mihaela Bănulescu - Project Manager, Bakery School România
Adeptă a cauzelor sociale și iubitoare de călătorii în jurul lumii, Mihaela vorbește despre cum experiențele profesionale și personale aduc valoare atunci când influențezi prezentul unui proiect care schimbă vieți și viitorul generațiilor tinere.
Andreea Ciocănescu - Marketing Manager, Puratos România
Andreea Ciocănescu, Marketing Manager în cadrul Puratos România, vorbește despre cum a demarat proiectul Bakery School în perioada pandemiei, care au fost primele reușite ale școlii și cum meseriile autentice contează pentru tinerii din România.
Gabriela Bereș - Director Regional Puratos pentru Europa Centrală și de Est
Află mai departe chiar de la Gabriela Bereș, inițiatoarea proiectului Bakery School România, care sunt pașii pe care proiectul îi urmează pentru a atinge standardele unei industrii ideale, cum va arăta viitorul tinerilor care urmează să ocupe meseriile de brutari și cofetari, cât și despre necesitatea schimbării pentru a-ți atinge visul.
Cristina Stancu - Mentor Bakery School România
Și-a dorit să fie mai mult decât un mentor, și-a dorit să le fie înainte de toate un prieten. Nu pentru că postul de mentor nu era pentru ea, din contră, pentru că știa că elevii pot învăța cu adevărat ceva doar într-un mediu prietenos, aproape de inima lor. Încă de când a îmbrăcat haina de profesor, Cristina nu s-a văzut în postura unui profesor autoritar, ci în postura unui mentor apropiat de visele și aspirațiile care contează pentru elevi, un profesor care să-i instruiască în timpul orelor, iar în pauze să le fie prieten.
Anca Elena Raicu - Directoarea Liceului Tehnologic „Marin Grigore Năstase"
Anca Elena Raicu, directoarea Liceului Tehnologic „Marin Grigore Năstase", om care susține învățământul profesional din România, și-a îndreptat atenția și eforturile către dezvoltarea școlii, și mai important către fiecare elev, încă de la începerea parteneriatului. Urmează să aflăm de la însăși, directoarea liceului, oportunitățile pe care Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase” din Tărtășești le oferă elevilor din mediile rurale în ziua de astăzi, importanța studiilor în viața unui adolescent, cât și ce impact pozitiv a avut Bakery School în rândul tinerilor.
Corina Gheorghe - profesor de teorie în alimentație publică
Aflăm de la Corina cum cu ajutorul revistelor franțuzești ale bunicii a reușit să-și construiască atât o carieră în industria panificației și a alimentației publice, cât și să ocupe un loc la catedra din cadrul Bakery School. Cât de important este să te adaptezi ca profesor în colectivul elevilor și ce sfat are Corina pentru viitoarele generații? Citește mai departe și află povestea sa.
Ruxandra Proca - profesor teorie alimentație publică în cofetărie
Află în acest articol povestea Ruxandrei Proca, profesor teorie alimentație publică în cofetărie la Bakery School din Tărtășești. Ruxandra ne-a povestit despre demersul ei în proiectul Bakery School, cum s-a adaptat noii generații Z, cum arată orele de curs ideale din perspectiva unui profesor al învățământului dual și cum își încurajează elevii să continue pe drumul cofetarilor de succes.
Ana Mușat - dirigintă & maistru instructor
În acest articol aflăm povestea Anei Mușat, diriginta & mentorul viitorilor noștri absolvenți. Vom descoperi secretele din spatele îngrijirii pâinii și ale unei clase întregi de adolescenți care la Bakery School au învățat cum să o pregătească.
Astăzi elevi la Bakery School, de mâine profesioniști calificați.
Sandru Nicolae Ionuț

Sandru Nicolae Ionuț

Ionuț este în ultimul său an la Bakery School România. Pasiunea lui pentru cofetărie își are rădăcinile din copilărie, încă de când pregătea prăjituri pe blatul din bucătărie alături de mama sa. În momentul în care echipa Bakery School a prezentat programul în cadrul Liceului Tehnologic „Marin Grigore Năstase” nu a durat mult să se decidă, a știut de îndată că aceea e șansa lui.

Neagu Elena Cătălina

Neagu Elena Cătălina

Cătălina este în pragul absolvirii. A mai rămas un an până va deveni absolventă a școlii Bakery School România. Cum totul are un început, pasiunea pentru deserturi a apărut în viața ei încă de când era copil. Fiind o fire curioasă și atentă la detalii, încă de pe atunci își făcea de lucru pe lângă mama ei pentru a prinde câteva informații valoroase, dar și pentru a dobândi îndemânare. Ulterior, în clasa a VIII-a a decis că Bakery School România este școala perfectă pentru ea, iar cofetăria prima ei dragoste.

Stoica Alin Cristian

Stoica Alin Cristian

Ne întoarcem în clasa a 9-a, la prima oră de cofetărie Bakery School, acolo unde povestea lui Alin începea. Înscris la cursuri din pură întâmplare, dar atras de orele de cofetărie din adevărată pasiune, bobocul Alin descoperea în anul 2020 pentru prima dată tainele cofetăriei. Cu răbdare a învățat bazele și a ajuns în ultimul an de Bakery School cu o puternică motivație, aceea de a-şi deschide propria sa cofetărie.

Stoican Madalina Corina

Stoican Madalina Corina

Ceea ce o caracterizează pe Corina este eleganța cu care realizează deserturile. Grija și migala cu care decorează fiecare prăjitură, tort sau fursec sunt cele ce conturează abilitățile sale de cofetar. Încă își aduce aminte prima zi în care a reușit să facă o prăjitură cap-coadă fără ajutorul mentorului. Trio Chocolate se numea. Pe atunci era unul dintre deserturile ei preferate.

Mă interesează să angajez elevii Bakery School în brutăria, cofetăria sau patiseria noastră.

Raftul produselor proaspete

Un viitor încrezător în competență, profesionalism și produse calitative

Lipsa semnificativă a angajaților calificați din industria alimentară a inspirat Puratos Group să investească în proiectul educațional Bakery School.

Principalul obstacol care a împiedicat până acum și împiedică în continuare dezvoltarea afacerilor și îmbunătățirea produselor de panificație și cofetărie este numărul insuficient al brutarilor, patiserilor și cofetarilor calificați și instruiți să folosească noile tehnologii alimentare. 

O generație tânără care susține dezvoltarea meseriilor din brutărie, patiserie și cofetărie se reflectă imediat în societate: o pâine mult mai bună la raftul magazinelor din cartier, o prăjitură bine însiropată în zilele posomorâte, mai mulți angajați bine pregătiți care muncesc cu drag, și nu în ultimul rând, mai multe generații care aspiră către aceleași valori. Împreună pregătim viitorul!

Raftul produselor proaspete