Bakery School

Donezi pentru viitor de brutar și cofetar, îți dăm cărți de la Vellant!

În dorința de a susține performanța și viitorul, Vellant s-a alăturat în primul parteneriat privat al Bakery School. Cărțile schimbă lumea prin educație și viețile elevilor de la Bakery School prin donații. Tinerii care visau cu greu până acum sunt tot mai aproape să urce în avionul care îi duce spre WorldSkills Lyon 2024.

1500 de cărți ale editurii Vellant au fost donate pentru performanță și viitor. Prin donațiile pe care le primim, dăm cadou cartea care susține întreaga călătorie spre Olimpiada Internațională de Meserii. 

Cu banii strânși din donații, noi vom putea asigura tuturor elevilor participanți:

  • Pregătirea practică și materia primă pentru probele de concurs.
  • Burse de performanță care îi încurajează pe elevi să dea tot ce au mai bun.
  • Cazare, biletele de avion și transportul în orașul Lyon.

Cum susții brutărit și cofetărit? Cum îți dă Bakery School de citit?

Cofetărim, brutărim, dar luăm și pauze în care povestim cum ne pregătim pentru olimpiada internațională de meserii, WorldSkills Lyon 2024.

Citește seria articolelor #JurnalDeOlimpic și susține mai departe călătoria elevilor noștri! 

 

În dorința noastră de a face spectacol și performanță internațional s-a alăturat primul partener privat al Bakery...

Publicată de Bakery School România pe Joi, 11 ianuarie 2024

Citește #JurnalDeOlimpic și susține călătoria noastră!
#JurnalDeOlimpic: Despre experiența WorldSkills 2023
Încrederea și pasiunea pentru munca noastră ne-a susținut reușita la Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie în 2023. Performanțele în laboratoarele de cofetărie și brutărie continuă și în 2024! Citește și tu Jurnalul de Olimpic și urmărește călătoria noastră!
#JurnalDeOlimpic: Cine sunt elevii care vor face performanțe la WorldSkills România?
Tinerii talentați și-au demonstrat creativitatea, pasiunea și abilitățile tehnice în cadrul preselecțiilor WorldSkills România. Descoperă cine sunt elevii de la Bakery School care vor face performanță la Competiția Națională de Meserii!

Mă interesează să mă implic ca partener în călătoria elevilor de la Bakery School către WorldSkills Lyon 2024.

Curând sperăm să pornim spre Lyon, la Olimpiada Internațională de Meserii.  Cu implicarea ta în calitate de partener, alături de Puratos și Vellant, putem reuși să avansăm pe harta călătoriei noastre, În timp ce împlinim visul unei întregi generații care își dorește să facă performanță pe podiumurile internaționale și în brutăriile și cofetăriile din România! 

Pregătim viitorul!

Brutăria de unde vei cumpăra pâine în anii următori va fi a unui absolvent de la Bakery School. În cofetăria de unde îți vei comanda tortul de nuntă sau de botez va lucra, cu migală, un fost elev de-al nostru. Te poți implica de acum, în singurul program educațional din România care creează pâinea viitorului și deserturi după noile standarde de nutriție, ca partener de practică, sponsor sau prin redirecționarea de impozit. Le poți face și pe toate trei!

Bakery School România este unica școală în sistem dual din România dedicată brutăriei, patiseriei și cofetăriei. În parteneriat cu Liceul Tehnologic „Marin Grigore Nastase” din Tărtășești și Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” din Cluj-Napoca, Puratos România prin Bakery School investește în dezvoltarea profesională a generațiilor tinere fără acces la resurse de educație, care aspiră la un viitor promițător. Cu fiecare generație absolventă ne propunem să creștem semnificativ numărul profesioniștilor calificați și bine instruiți din domeniu. Adolescenții au acces la burse, mentori, laboratoare dotate după ultimele standarde, ingrediente de cea mai bună calitate, concursuri care să îi motiveze și o reprezentare pe măsură pe piața muncii.

Proiectul este inițiat și susținut în întregime de Puratos Group și activează în 7 țări din toate colțurile lumii: India, Brazilia, Mexic, Africa de Sud, România, Filipine și America. Ne propunem să ridicăm standardele educației profesionale în România și tu te poți implica alături de noi. Anual, îți poți redirecționa gratuit 3.5% din impozitul tău către Bakery School România.

Vezi video

„La Bakery School le oferim elevilor șansa la o educație de calitate, nu îi învățăm doar o meserie, ci îi învățăm să fie oameni și să pășească cu dreptul în viața lor de adult.” - Andreea Ciocănescu, Marketing Manager la Puratos România

Ce vei întâlni la Bakery School România?

Elevi bine pregătiți zilnic de către mentori și profesori care activează în industria alimentară, eforturi răsplătite prin burse, concursuri, transport gratuit, workshop-uri de dezvoltare personală, echipamente tehnologice noi și oportunități de angajare după finalizarea studiilor. Toate susținute integral de către Puratos România, liderul în producția de game complete de produse inovatoare, materii prime și expertiză practică în brutărie, patiserie și industria ciocolatei.

Un nou început continuă cu o poveste

WorldSkills România

Elevii Bakery School au câștigat locul 1 la Olimpiada WorldSkills

 

 Prima Olimpiadă WorldSkills de cofetari, patiseri și brutari a fost găzduită în Centrul de Inovație Puratos România din Cluj-Napoca. În total, 22 de elevi de la 6 licee din țară au participat la această olimpiadă. Au fost testate competențele participanților de cofetărie, patiserie și brutărie, ca la finalul competiției o veste minunată să ajungă către participanții de la Bakery School: Sunteți câștigători!

Creatorii de Vise

Programul dezvoltat pentru și împreună cu elevii noștri

 

 „Creatorii de Vise” este programul inspirațional susținut de Anca Neuhoff și Andreea Spiridon prin care elevii noștri sunt ghidați în împlinirea dorințelor și a viselor pe care le au prin cursuri teoretice și practice.

Târgul de Crăciun

Primul Târg de Crăciun la Bakery School

 

 Primul Târg de Crăciun din cadrul Bakery School România a fost organizat în imediata apropiere a Liceului Tehnologic „Marin Grigore Năstase” din Tărtășești. 50 de elevi de la Bakery School au frământat și pregătit creații dulci pentru vizitatorii evenimentului. Cookies, Macarons și toate bunătățile festive de la Târgul de Crăciun au putut fi achiziționate pe bază de donații către Asociația Bakery School România.

Deschiderea școlii Bakery School din Cluj-Napoca

Un nou început

 

 Odată cu inaugurarea centrului de Inovație Puratos România din Cluj-Napoca, acesta a devenit a doua casă pentru prăjiturile, pâinile și produsele de patiserie realizate de elevii înscriși în cadrul Colegiului Tehnic „Raluca Ripan” din Cluj-Napoca, la Bakery School.

Implicare locală

De Paște am prețuit clipa

 
Alături de Fundația Prețuiește Clipa, elevii Bakery School din clasa a X-a și cei din clasa a IX-a au dăruit o parte din pasiunea lor, anume cozonaci tradiționali, Centrului de Plasament Casa Mogoșoaia și bătrânilor înscriși în programul „Gătim pentru bunici”.

Responsabilizare și programe de practică

Responsabilitatea socială și implicarea în comunitate se învață la școală

 

Responsabilitatea socială se învață la școală

Elevii de la Bakery School învață încă din adolescență să se implice în cauzele importante pentru societatea în care activează. În martie 2022, Bakery School România a contribuit în proiectul inițiat și coordonat de echipa de cercetare și dezvoltare a Puratos România prin pregătirea a 385 de pâini, 57 de checuri și 160 de chifle, distribuite ulterior de Asociația Caradja Cantacuzino pentru comunitățile aflate în nevoie din București, Galați, Isaccea, Suceava și pentru refugiații ucraineni.

Prezenți la evenimentele importante pe plan local

Alături de Liceul Tehnologic Marin Grigore Năstase și Inspectoratul Județean Dâmbovița am sărbătorit Ziua Meseriilor. La inițiativa Ministerul Educației Naționale am promovat oportunitățile educaționale ale Bakery School și beneficiile de a avea o meserie de brutar, patiser sau cofetar.

Practica la Carrefour

Timp de 2 săptămâni elevii au descoperit ce înseamnă să lucrezi cu adevărat în brutăria unuia dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri, Carrefour Corbeanca.

Implicare locală

De Paște am prețuit clipa

 
Alături de Fundația Prețuiește Clipa, elevii Bakery School din clasa a X-a și cei din clasa a IX-a au dăruit o parte din pasiunea lor, anume cozonaci tradiționali, Centrului de Plasament Casa Mogoșoaia și bătrânilor înscriși în programul „Gătim pentru bunici”.

Clasa a IX-a

Prima generație trecută de pragul școlii, se pregătește de viitor.

 

 Elevii și-au cunoscut mentorii, profesorii și prietenii pentru următorii 3 ani. Încă din prima zi, am alimentat orice urmă de pasiune, determinare prin ore teoretice și practice susținute de echipamente și ustensile de ultimă generație și informații indispensabile viitoarei lor meserii.

Prima provocare pentru clasa a IX-a

Concursul TRIO Chocolate Cake

 
Pentru a răsplăti pasiunea și ambiția elevilor, echipa Puratos România a organizat un concurs cu premii, burse de susținere, care să motiveze atât elevii, cât și părinții în demersul anului școlar. Aceștia au avut de pus în aplicare teoria și practica învățată în primul an la Bakery School. În urma acestei evaluări au ieșit la iveală tehnici impresionante, cunoștințe bine puse în aplicare și spiritul unei echipe strâns consolidate, chiar și atunci când competiția a luat amploare.

Recunoaștere internațională

Echipa Puratos Group prima dată în vizită la școala din Tărtășești

 
Pierre Tossut, CEO Puratos Group și Sophie Blum, Chief of Marketing & Channels Officer au vizitat pentru prima dată Bakery School România. Importanța aspirațiilor a fost subiectul principal al vizitei, însă deserturile elevilor au fost cele care au încheiat ziua grandios printr-o degustare de „Bun venit!”.

Responsabilizare și programe de practică

Responsabilitatea socială și implicarea în comunitate se învață la școală

 

Responsabilitatea socială se învață la școală

Elevii de la Bakery School învață încă din adolescență să se implice în cauzele importante pentru societatea în care activează. În martie 2022, Bakery School România a contribuit în proiectul inițiat și coordonat de echipa de cercetare și dezvoltare a Puratos România prin pregătirea a 385 de pâini, 57 de checuri și 160 de chifle, distribuite ulterior de Asociația Caradja Cantacuzino pentru comunitățile aflate în nevoie din București, Galați, Isaccea, Suceava și pentru refugiații ucraineni.

Prezenți la evenimentele importante pe plan local

Alături de Liceul Tehnologic Marin Grigore Năstase și Inspectoratul Județean Dâmbovița am sărbătorit Ziua Meseriilor. La inițiativa Ministerul Educației Naționale am promovat oportunitățile educaționale ale Bakery School și beneficiile de a avea o meserie de brutar, patiser sau cofetar.

Practica la Carrefour

Timp de 2 săptămâni elevii au descoperit ce înseamnă să lucrezi cu adevărat în brutăria unuia dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri, Carrefour Corbeanca.

„Împreună, alături de Bakery School aducem un program de educație pentru tineri, cu scopul de a le arăta că indiferent de mediile din care vin, provocările pe care le au, există tot timpul acces nelimitat la ceva ce nimeni nu ne poate lua: puterea de a visa.” - Anca Neuhoff, Cofondator Creatorii de Vise

Vezi video
Ore de practică în laboratorul bucuriilor dulci

Ore de practică în laboratorul bucuriilor dulci

4 tineri talentați au avut oportunitatea de a învăța despre arta deliciilor în laboratorul cofetăriei Ana Pan, cei mai buni parteneri Puratos România. Și-au dorit foarte mult să învețe și să-și formeze mâna de lucru sub îndrumarea profesioniștilor de aici. Profesioniști alături de care reușim, în continuare, să pregătim viitorul!

 Relax&Practică la Therme

Relax&Practică la Therme

Prima lună din 2024 a dat startul provocărilor în Tărtășești. Pe parcursul unei săptămâni pline de energie și muncă, 12 elevi din clasa a X-a au participat la primele lor ore de practică. Timp de 6 ore pe zi, și-au exersat abilitățile de lucru în cadrul centrului de wellness și relaxare din Balotești, București. Au celebrat debutul. Mai departe se pregătesc pentru viitor de brutar și cofetar!

Mă interesează să angajez elevii Bakery School în brutăria, cofetăria sau patiseria noastră.

O echipă determinată face cât o generație următoare de brutari, patiseri și cofetari

Împreună pregătim un viitor mai bun la Bakery School România!
Andreea Ciocănescu - Marketing Manager, Puratos România
Andreea Ciocănescu, Marketing Manager în cadrul Puratos România, vorbește despre cum a demarat proiectul în perioada pandemiei, care au fost primele reușite ale școlii și cum meseriile autentice contează pentru tinerii din România.
Gabriela Bereș - Director Regional Puratos pentru Europa Centrală și de Est
Află mai departe chiar de la Gabriela Bereș, inițiatoarea proiectului Bakery School România, care sunt pașii pe care proiectul îi urmează pentru a atinge standardele unei industrii ideale și cum pregătește acesta un viitor promițător pentru tinerii cursanți.
Cristina Stancu - Mentor Bakery School România
Înainte de toate, Cristina Stancu și-a dorit să fie un prieten, apoi un adevărat mentor. În acest articol, Cristina vorbește despre cum s-a apropiat de visele și aspirațiile care contează cu adevărat pentru elevi.
Anca Elena Raicu - Directoarea Liceului Tehnologic „Marin Grigore Năstase"
Anca Elena Raicu, directoarea Liceului Tehnologic „Marin Grigore Năstase”, vorbește despre învățământul profesional din România și despre impactul pozitiv pe care l-a avut Bakery School în rândul tinerilor.
Corina Gheorghe - profesor de teorie în alimentație publică
Aflăm de la Corina Gheorghe cum revistele franțuzești ale bunicii au reușit să o formeze atât pentru o carieră în industria panificației și a alimentației publice, cât și pentru un loc la catedra din cadrul Bakery School.
Ruxandra Proca - profesor teorie alimentație publică în cofetărie
Află în acest articol demersul Ruxandrei Proca în proiectul Bakery School, adaptarea stilului de predare pentru noua generație Z și detalii despre cum arată orele de curs ideale din perspectiva unui profesor al învățământului dual.
Ana Mușat - dirigintă & maistru instructor
În acest articol aflăm povestea Anei Mușat, diriginta & mentorul elevilor de la Bakery School. Descoperim secretele din spatele îngrijirii pâinii și ale unei clase întregi de adolescenți care învață alături de ea cum să o pregătească.
Adriana Rotar - Mentor Voluntar Bakery School
Curajul și pasiunea pentru deserturi au îndrumat-o pe Adriana Rotar să decoreze vitrina propriei sale cofetării Friandise. Dorința de a da mai departe experiența acumulată i-a adus haina de mentor voluntar la Bakery School Cluj-Napoca.

„Generațiile de tineri absolvenți ai Bakery School vor fi deja considerați calificați în domeniu după terminarea liceului. Ne dorim să continuăm extinderea misiunii Bakery School, ideal în fiecare oraș mare din țară”. - Gabriela Bereș, Director Regional Puratos pentru Europa Centrală și de Est

Vezi video

Visul meu este să devin brutar și să-mi deschid propria brutărie. - Mihai, elev Bakery School

Visul meu este de a călători și de a pune amprenta prin prăjiturile pe care le fac la Bakery School. - Eunice, elevă Bakery School

Astăzi elevi la Bakery School, de mâine profesioniști calificați.
Sandru Nicolae Ionuț

Sandru Nicolae Ionuț

Pasiunea lui Ionuț pentru cofetărie își are rădăcinile din copilărie, încă de când pregătea prăjituri pe blatul din bucătărie alături de mama sa. Practica nu a făcut-o doar în laborator. Vara anului 2022 a reprezentat debutul său într-o cofetărie adevărată.

Să-l cunoaștem pe Ionuț, absolvent al Bakery School!

Neagu Elena Cătălina

Neagu Elena Cătălina

Cum totul are un început, pasiunea pentru deserturi a apărut în viața Cătălinei încă de când era copil. Fiind o fire curioasă și atentă la detalii, încă de pe atunci își făcea de lucru pe lângă mama ei pentru a învăța să pregătească prăjituri.

Să o cunoaștem pe Cătălina, absolventă a Bakery School!

Stoica Alin Cristian

Stoica Alin Cristian

Înscris la cursuri din pură întâmplare, dar atras de orele de cofetărie din adevărată pasiune. Alin a învățat bazele și a ajuns în ultimul an de Bakery School cu o puternică motivație, aceea de a-şi deschide propria sa cofetărie.

Să-l cunoaștem pe Alin, absolvent al Bakery School!

Stoican Madalina Corina

Stoican Madalina Corina

Ceea ce o caracterizează pe Corina este eleganța cu care realizează deserturile. Grija și migala cu care decorează fiecare prăjitură, tort sau fursec sunt cele ce conturează abilitățile sale de cofetar.

Să o cunoaștem pe Corina, absolventă a Bakery School!

Raftul produselor proaspete

Un viitor încrezător în competență, profesionalism și produse calitative

Lipsa semnificativă a angajaților calificați din industria alimentară a inspirat Puratos Group să investească în proiectul educațional Bakery School.

Principalul obstacol care a împiedicat până acum și împiedică în continuare dezvoltarea afacerilor și îmbunătățirea produselor de panificație și cofetărie este numărul insuficient al brutarilor, patiserilor și cofetarilor calificați și instruiți să folosească noile tehnologii alimentare. 

O generație tânără care susține dezvoltarea meseriilor din brutărie, patiserie și cofetărie se reflectă imediat în societate: o pâine mult mai bună la raftul magazinelor din cartier, o prăjitură bine însiropată în zilele posomorâte, mai mulți angajați bine pregătiți care muncesc cu drag, și nu în ultimul rând, mai multe generații care aspiră către aceleași valori. Împreună pregătim viitorul!

Raftul produselor proaspete