Absolvent Bakery School - Stoican Madalina Corina

12 ian. 2023

Stoican Madalina Corina

Vârstă: 17 ani

Anul absolvirii Bakery School: 2023

Ore de cofetărie: 906

Recomandat de Puratos pentru următoarele poziții: cofetar, ciocolatier, cofetar decorator, patiser, cofetar de evenimente, pastry chef, expert in viennoiserie

Super-puteri: perseverență, flexibilitate, adaptabilitate, eficiență sub presiune și creativitate

„Ceva nou” întotdeauna vine la pachet cu un întreg șir de oportunități și responsabilități. Pentru Corina, „ceva nou” a reprezentat o mulțime de amintiri frumoase și lecții practice. În clasa a IX-a pornea în călătoria cofetarilor de succes cu intenția să învețe cât mai multe rețete pe care să le poată realiza în bucătăria de acasă. Acum, în ultimul an de Bakery School, își dorește să-și perfecționeze abilitățile nu doar pentru a realiza deserturi delicioase acasă, ci pentru a-și demonstra abilitățile într-o adevărată cofetărie.

Ceea ce o caracterizează pe Corina este eleganța cu care realizează deserturile. Grija și migala cu care decorează fiecare prăjitură, tort sau fursec sunt cele ce conturează abilitățile sale de cofetar. Încă își aduce aminte prima zi în care a reușit să facă o prăjitură cap-coadă fără ajutorul mentorului. Trio Chocolate se numea. Pe atunci era unul dintre deserturile ei preferate.

„Unul dintre cele mai dificile lucruri întâmpinate în laborator este așteptarea până la coacerea desertului.“ Știe cât de importantă este răbdarea într-o cofetărie, însă, există momente în care nu se poate abține și se așează în fața cuptorului, timp în care privește cum crește aluatul și se gândește la cum îl va decora de această dată.

De-a lungul celor 3 ani de Bakery School ea a fost constant prezentă la orele de teorie și practică. Preferatele ei erau întotdeauna orele în care făcea echipă cu Cătălina Neagu

Cofetăria rămâne o pasiune foarte importantă pentru Corina. De altfel, își dorește ca în curând prăjiturile ei să nu rămân în laborator, ci să fie prezentate frumos în vitrine și gustate de către consumatorii de pretutindeni. 

Taste Tomorrow

 
Evenimentul global Taste Tomorrow 2021 a avut loc, pentru prima dată, în mediu online, în condițiile în care Puratos marchează aniversarea de 10 ani a propriului program de cercetare. Tema evenimentului a fost „Food Beyond Nutrition”, un concept care cuprinde nouă tendințe clare care au impact asupra industriei alimentare de astăzi și de mâine.

Ziua Meseriilor

 
Alături de Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase" și Inspectoratul Județean Dâmbovița, elevii Bakery School au sărbătorit Ziua Meseriilor. La inițiativa Ministerul Educației Naționale au promovat responsabilitatea de a fi elev Bakery School, odată cu abilitățile dobândite de aceștia de-a lungul anilor de practică.

Sensobus

 
Timp de 5 zile, elevii Bakery School au ajutat echipa Puratos România să-și atingă obiectivele de cercetare prin: prezentarea conceptului Sensobus, îndrumarea persoanelor interesate să participe către bordul Sensobus și împărțirea mostrelor de cofetărie și brutărie pentru testarea senzorială.

HoReCa Next Level – Pastry & Dessert & Coffee

 
Alături de Mihaela Bănulescu, coordonatoarea proiectului Bakery School, elevii au participat la evenimentul HORECA NEXT LEVEL – PASTRY & DESSERT & COFFEE, unde subiectele principale au fost despre ceea ce îi interesează pe aceștia, viitorii cofetari, cel mai mult: patiseria și deserturile.

Mă interesează să angajez elevii Bakery School în brutăria, cofetăria sau patiseria noastră.

Descoperă mai multe despre experiența Bakery School România

Bakery School

Bakery School

Bakery School este prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie. Înființată din resurse exclusiv private de Puratos România, parte a grupului belgian Puratos, școala în sistem dual deschisă în Tărtășești, județul Dâmbovița, are 24 de elevi în clasa a IX-a și alți 15 elevi în clasa a X-a.

Taste Tomorrow

Taste Tomorrow

Descoperă informații amănunțite despre comportamentul și atitudinile de consum ale consumatorilor de produse de brutărie, patiserie și ciocolaterie.

Puratos România derulează și în 2022 Sensobus

Puratos România derulează și în 2022 Sensobus

București, 9 mai 2022 – Începând de luni, 9 mai, timp de o săptămână, Puratos România organizează un amplu sondaj și studiu de piață cu privire la preferințele consumatorilor români pentru produse de patiserie dulce și brutărie. Lansat în 2005, Sensobus este un laborator mobil de analiza senzorială și studii de piață, prin care se testează direct la locul de achiziție, preferințele consumatorilor români pentru produse de patiserie dulce sau brutărie.

Elevii Bakery School au preparat și donează cozonaci de Paște bătrânilor aflați în grija fundației Prețuiește Clipa

Elevii Bakery School au preparat și donează cozonaci de Paște bătrânilor aflați în grija fundației Prețuieste Clipa

București, 14 aprilie 2022 – Cei 15 elevi ai Bakery School din clasa a X-a, alături de cei 25 de elevi ai clasei a IX-a vor prepara cozonaci în cadrul orelor de practică, pe care îi vor dona Centrului de Plasament Casa Mogoșoaia, precum și celor 25 de bătrâni înscriși în programul Gătim pentru bunici din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, administrat de Fundația Prețuiește Clipa. Bakery School e înființat de grupul belgian Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative. Sub supravegherea și îndrumarea unui coordonator Bakery School, elevii vor prepara cozonacii respectând rețetele tradiționale.