Absolvent Bakery School - Sandru Nicolae Ionuț

16 sept. 2022

Sandru Nicolae Ionuț

Vârstă: 16 ani

Anul absolvirii Bakery School: 2023

Ore de cofetărie: 906

Recomandat de Puratos pentru următoarele poziții: cofetar, ciocolatier, cofetar decorator, patiser, cofetar de evenimente, pastry chef, expert în viennoiserie

Super-puteri: atenția la detalii, răbdare, comunicare eficientă, conștiinciozitate

Ionuț este în ultimul său an la Bakery School România. Pasiunea lui pentru cofetărie își are rădăcinile din copilărie, încă de când pregătea prăjituri pe blatul din bucătărie alături de mama sa. De când era în școala gimnazială își dorea să existe un astfel de liceu care să reușească să-i alimenteze pasiunea, să-i dezvolte abilitățile și să poată urma mai târziu o carieră în această direcție. În momentul în care echipa Bakery School a prezentat programul în cadrul Liceului Tehnologic „Marin Grigore Năstase” nu a durat mult să se decidă, a știut de îndată că aceea e șansa lui.

Lui Ionuț cel mai mult îi plac:

  • Orele de practică unde își poate pune în aplicare măiestria în cofetărie.

  • Pudra de fistic, pentru că este la fel ca un as scos din mânecă în momentul în care se apucă să decoreze.

  • Centrul de inovație Puratos, locul unde se întâmplă magia.

Concursurile și aparițiile televizate îi sunt familiare, mai mult de atât definesc niște momente emoționante și remarcabile pentru el. A învățat că locul 3 nu înseamnă neapărat să pierzi, înseamnă că este momentul să înveți din greșeli și să-ți perfecționezi abilitățile. Că munca lui este apreciată nu doar de profesori, ci și de oamenii din jurul lui. Oameni care l-au văzut la televizor, dar și oamenii care nu au nici o treabă cu cofetăria, dar iubesc deserturile și anume clienții finali.

Practica nu a făcut-o doar în laborator. Vara anului 2022 a reprezentat debutul său într-o cofetărie adevărată. Când l-am întrebat de ce anume are nevoie un cofetar pentru a profesa, el ne-a povestit despre curaj și cum își dorește ca în câțiva ani să-și deschidă propria sa cofetărie alături de un coleg. Până atunci pune pe primul loc curajul și face tot posibilul să prindă experiență ori de câte ori are ocazia.

Taste Tomorrow

 
Evenimentul global Taste Tomorrow 2021 a avut loc, pentru prima dată, în mediu online, în condițiile în care Puratos marchează aniversarea de 10 ani a propriului program de cercetare. Tema evenimentului a fost „Food Beyond Nutrition”, un concept care cuprinde nouă tendințe clare care au impact asupra industriei alimentare de astăzi și de mâine.

Ziua Meseriilor

 
Alături de Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase" și Inspectoratul Județean Dâmbovița, elevii Bakery School au sărbătorit Ziua Meseriilor. La inițiativa Ministerul Educației Naționale au promovat responsabilitatea de a fi elev Bakery School, odată cu abilitățile dobândite de aceștia de-a lungul anilor de practică.

Sensobus

 
Timp de 5 zile, elevii Bakery School au ajutat echipa Puratos România să-și atingă obiectivele de cercetare prin: prezentarea conceptului Sensobus, îndrumarea persoanelor interesate să participe către bordul Sensobus și împărțirea mostrelor de cofetărie și brutărie pentru testarea senzorială.

HoReCa Next Level – Pastry & Dessert & Coffee

 
Alături de Mihaela Bănulescu, coordonatoarea proiectului Bakery School, elevii au participat la evenimentul HORECA NEXT LEVEL – PASTRY & DESSERT & COFFEE, unde subiectele principale au fost despre ceea ce îi interesează pe aceștia, viitorii cofetari, cel mai mult: patiseria și deserturile.

Mă interesează să angajez elevii Bakery School în brutăria, cofetăria sau patiseria noastră.

Descoperă mai multe despre experiența Bakery School România

Bakery School

Bakery School

Bakery School este prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie. Înființată din resurse exclusiv private de Puratos România, parte a grupului belgian Puratos, școala în sistem dual deschisă în Tărtășești, județul Dâmbovița, are 24 de elevi în clasa a IX-a și alți 15 elevi în clasa a X-a.

Taste Tomorrow

Taste Tomorrow

Descoperă informații amănunțite despre comportamentul și atitudinile de consum ale consumatorilor de produse de brutărie, patiserie și ciocolaterie.

Puratos România derulează și în 2022 Sensobus

Puratos România derulează și în 2022 Sensobus

București, 9 mai 2022 – Începând de luni, 9 mai, timp de o săptămână, Puratos România organizează un amplu sondaj și studiu de piață cu privire la preferințele consumatorilor români pentru produse de patiserie dulce și brutărie. Lansat în 2005, Sensobus este un laborator mobil de analiza senzorială și studii de piață, prin care se testează direct la locul de achiziție, preferințele consumatorilor români pentru produse de patiserie dulce sau brutărie.

Elevii Bakery School au preparat și donează cozonaci de Paște bătrânilor aflați în grija fundației Prețuiește Clipa

Elevii Bakery School au preparat și donează cozonaci de Paște bătrânilor aflați în grija fundației Prețuieste Clipa

București, 14 aprilie 2022 – Cei 15 elevi ai Bakery School din clasa a X-a, alături de cei 25 de elevi ai clasei a IX-a vor prepara cozonaci în cadrul orelor de practică, pe care îi vor dona Centrului de Plasament Casa Mogoșoaia, precum și celor 25 de bătrâni înscriși în programul Gătim pentru bunici din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, administrat de Fundația Prețuiește Clipa. Bakery School e înființat de grupul belgian Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative. Sub supravegherea și îndrumarea unui coordonator Bakery School, elevii vor prepara cozonacii respectând rețetele tradiționale.