Absolvent Bakery School - Stoica Alin Cristian

18 oct. 2022

Stoica Alin Cristian

Vârstă: 17 ani

Anul absolvirii Bakery School: 2023

Ore de brutărie: 167

Ore de cofetărie: 654

Recomandat de Puratos pentru următoarele poziții: cofetar, ciocolatier, cofetar decorator, patiser, cofetar de evenimente, ajutor de brutar artizanal, pastry chef, brutar, șef producție brutărie-patiserie-cofetărie, expert in viennoiserie

Super-puteri: implicare, aptitudini de ascultare și lucru în echipă, spirit observațional

Ne întoarcem în clasa a 9-a, la prima oră de cofetărie Bakery School, acolo unde povestea lui Alin începea.

Înscris la cursuri din pură întâmplare, dar atras de orele de cofetărie din adevărată pasiune, bobocul Alin descoperea în anul 2020 pentru prima dată tainele cofetăriei. Cu răbdare a învățat bazele și a ajuns în ultimul an de Bakery School cu o puternică motivație, aceea de a-şi deschide propria sa cofetărie.

Ceea ce îl caracterizează pe Alin este ambiția. Întotdeauna țintește sus și niciodată nu se dă bătut până nu reușește ceea ce își propune. Pentru el, ambiția, răbdarea și atenția sunt la fel de esențiale ca ustensilele unui cofetar. Nu pleacă nicăieri fără, știe cât de multă nevoie are de ele în următoarele creații, la fel ca magia pe care o folosește cel mai des în laborator: ciocolata. Ingredientul său preferat care poate fi modelat foarte ușor și la fel de ușor transformat și în artă.

Parcursul său în cadrul orelor de practică a fost unul cursiv. De-a lungul celor 3 ani de școală a demonstrat că este un elev competitiv și muncitor. Constant prezent la orele de teorie și practică, prezent și în afara acestora la programul său de muncă în construcții, unde lucra pentru a câștiga un ban de buzunar. Pentru el, provocările niciodată nu au fost dificile, ele au fost privite atent și din curiozitate, apoi trecute cu brio cu fiecare ocazie. În viitor se vede conducând propria cofetărie și își dorește să aibă un loc unde lumea să se bucure de deserturile sale și să se simtă bine într-o atmosferă plină de viață.

La fel cum este și proverbul: ce semeni, aceea vei culege, putem spune de Alin că va culege în curând numai reușite ca viitor cofetar pentru pasiunea și munca pe care le-a semănat.

Taste Tomorrow

 
Evenimentul global Taste Tomorrow 2021 a avut loc, pentru prima dată, în mediu online, în condițiile în care Puratos marchează aniversarea de 10 ani a propriului program de cercetare. Tema evenimentului a fost „Food Beyond Nutrition”, un concept care cuprinde nouă tendințe clare care au impact asupra industriei alimentare de astăzi și de mâine.

Ziua Meseriilor

 
Alături de Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase" și Inspectoratul Județean Dâmbovița, elevii Bakery School au sărbătorit Ziua Meseriilor. La inițiativa Ministerul Educației Naționale au promovat responsabilitatea de a fi elev Bakery School, odată cu abilitățile dobândite de aceștia de-a lungul anilor de practică.

Sensobus

 
Timp de 5 zile, elevii Bakery School au ajutat echipa Puratos România să-și atingă obiectivele de cercetare prin: prezentarea conceptului Sensobus, îndrumarea persoanelor interesate să participe către bordul Sensobus și împărțirea mostrelor de cofetărie și brutărie pentru testarea senzorială.

HoReCa Next Level – Pastry & Dessert & Coffee

 
Alături de Mihaela Bănulescu, coordonatoarea proiectului Bakery School, elevii au participat la evenimentul HORECA NEXT LEVEL – PASTRY & DESSERT & COFFEE, unde subiectele principale au fost despre ceea ce îi interesează pe aceștia, viitorii cofetari, cel mai mult: patiseria și deserturile.

Mă interesează să angajez elevii Bakery School în brutăria, cofetăria sau patiseria noastră.

Descoperă mai multe despre experiența Bakery School România

Bakery School

Bakery School

Bakery School este prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie. Înființată din resurse exclusiv private de Puratos România, parte a grupului belgian Puratos, școala în sistem dual deschisă în Tărtășești, județul Dâmbovița, are 24 de elevi în clasa a IX-a și alți 15 elevi în clasa a X-a.

Taste Tomorrow

Taste Tomorrow

Descoperă informații amănunțite despre comportamentul și atitudinile de consum ale consumatorilor de produse de brutărie, patiserie și ciocolaterie.

Puratos România derulează și în 2022 Sensobus

Puratos România derulează și în 2022 Sensobus

București, 9 mai 2022 – Începând de luni, 9 mai, timp de o săptămână, Puratos România organizează un amplu sondaj și studiu de piață cu privire la preferințele consumatorilor români pentru produse de patiserie dulce și brutărie. Lansat în 2005, Sensobus este un laborator mobil de analiza senzorială și studii de piață, prin care se testează direct la locul de achiziție, preferințele consumatorilor români pentru produse de patiserie dulce sau brutărie.

Elevii Bakery School au preparat și donează cozonaci de Paște bătrânilor aflați în grija fundației Prețuiește Clipa

Elevii Bakery School au preparat și donează cozonaci de Paște bătrânilor aflați în grija fundației Prețuieste Clipa

București, 14 aprilie 2022 – Cei 15 elevi ai Bakery School din clasa a X-a, alături de cei 25 de elevi ai clasei a IX-a vor prepara cozonaci în cadrul orelor de practică, pe care îi vor dona Centrului de Plasament Casa Mogoșoaia, precum și celor 25 de bătrâni înscriși în programul Gătim pentru bunici din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, administrat de Fundația Prețuiește Clipa. Bakery School e înființat de grupul belgian Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative. Sub supravegherea și îndrumarea unui coordonator Bakery School, elevii vor prepara cozonacii respectând rețetele tradiționale.