Absolvent Bakery School - Neagu Elena Cătălina

16 sept. 2022

Neagu Elena Cătălina

Vârstă: 18 ani

Anul absolvirii Bakery School: 2023

Ore de cofetărie: 906

Recomandat de Puratos pentru următoarele poziții: cofetar, ciocolatier, cofetar decorator în ciocolată sau pastă de zahăr, patiser, cofetar de evenimente, pastry chef, șef de producție

Super-puteri: ambiție, perseverență, conștiinciozitate, creativitate și comunicare eficientă

Cătălina este în pragul absolvirii. A mai rămas un an până va deveni absolventă a școlii Bakery School România. Cum totul are un început, pasiunea pentru deserturi a apărut în viața ei încă de când era copil. Fiind o fire curioasă și atentă la detalii, încă de pe atunci își făcea de lucru pe lângă mama ei pentru a prinde câteva informații valoroase, dar și pentru a dobândi îndemânare. Ulterior, în clasa a VIII-a a decis că Bakery School România este școala perfectă pentru ea, iar cofetăria prima ei dragoste.

La început orele de practică erau un deliciu, la fel ca acum ele continuă să fie în topul preferințelor Cătălinei. Dat fiind faptul că, orele de practică s-au dublat anul acesta, entuziasmul nu a dispărut. Din contră, pasiunea pentru deserturile cu ciocolată și decoruri fine este din ce în ce mai mare, iar curiozitatea crește atunci când se gândește la torturile de anul acesta. Ceea ce o ambiționează și mai mult să continue să facă ce știe mai bine: să creeze artă din deserturi.

Dacă ar fi să descrie meseria de cofetar, ar folosi doar 3 cuvinte: delicatețe, creativitate și joacă. Nu este de mirare că cel mai mult îi place:

  • Să combine arome

  • Să creeze deserturi 

  • Să orneze torturi

Ingredientul cheie este ciocolata, iar tortul pe care îl finalizează întotdeauna cu brio este tortul 3 ciocolate. Concursurile nu o dau înapoi, ba chiar o fac câștigătoare. În primul său concurs Bakery School România, a adus în fața juraților acest tort, aprecierile și laudele au acaparat momentul, făcând-o câștigătoarea concursului. „Pentru a fi un cofetar adevărat ai nevoie de experiență, multă practică și multă teorie.”. Pentru că așa cum ne spune și Cătălina: „Atunci când știi teoria, e floare la ureche practica.”. După finalizarea studiilor Cătălina își dorește să capete cât mai multă experiență în cofetăriile din jurul localității ei, ca apoi să deschidă ea însăși o cofetărie.

Taste Tomorrow

 
Evenimentul global Taste Tomorrow 2021 a avut loc, pentru prima dată, în mediu online, în condițiile în care Puratos marchează aniversarea de 10 ani a propriului program de cercetare. Tema evenimentului a fost „Food Beyond Nutrition”, un concept care cuprinde nouă tendințe clare care au impact asupra industriei alimentare de astăzi și de mâine.

Ziua Meseriilor

 
Alături de Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase" și Inspectoratul Județean Dâmbovița, elevii Bakery School au sărbătorit Ziua Meseriilor. La inițiativa Ministerul Educației Naționale au promovat responsabilitatea de a fi elev Bakery School, odată cu abilitățile dobândite de aceștia de-a lungul anilor de practică.

Sensobus

 
Timp de 5 zile, elevii Bakery School au ajutat echipa Puratos România să-și atingă obiectivele de cercetare prin: prezentarea conceptului Sensobus, îndrumarea persoanelor interesate să participe către bordul Sensobus și împărțirea mostrelor de cofetărie și brutărie pentru testarea senzorială.

HoReCa Next Level – Pastry & Dessert & Coffee

 
Alături de Mihaela Bănulescu, coordonatoarea proiectului Bakery School, elevii au participat la evenimentul HORECA NEXT LEVEL – PASTRY & DESSERT & COFFEE, unde subiectele principale au fost despre ceea ce îi interesează pe aceștia, viitorii cofetari, cel mai mult: patiseria și deserturile.

Mă interesează să angajez elevii Bakery School în brutăria, cofetăria sau patiseria noastră.

Descoperă mai multe despre experiența Bakery School România

Bakery School

Bakery School

Bakery School este prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie. Înființată din resurse exclusiv private de Puratos România, parte a grupului belgian Puratos, școala în sistem dual deschisă în Tărtășești, județul Dâmbovița, are 24 de elevi în clasa a IX-a și alți 15 elevi în clasa a X-a.

Taste Tomorrow

Taste Tomorrow

Descoperă informații amănunțite despre comportamentul și atitudinile de consum ale consumatorilor de produse de brutărie, patiserie și ciocolaterie.

Puratos România derulează și în 2022 Sensobus

Puratos România derulează și în 2022 Sensobus

București, 9 mai 2022 – Începând de luni, 9 mai, timp de o săptămână, Puratos România organizează un amplu sondaj și studiu de piață cu privire la preferințele consumatorilor români pentru produse de patiserie dulce și brutărie. Lansat în 2005, Sensobus este un laborator mobil de analiza senzorială și studii de piață, prin care se testează direct la locul de achiziție, preferințele consumatorilor români pentru produse de patiserie dulce sau brutărie.

Elevii Bakery School au preparat și donează cozonaci de Paște bătrânilor aflați în grija fundației Prețuiește Clipa

Elevii Bakery School au preparat și donează cozonaci de Paște bătrânilor aflați în grija fundației Prețuieste Clipa

București, 14 aprilie 2022 – Cei 15 elevi ai Bakery School din clasa a X-a, alături de cei 25 de elevi ai clasei a IX-a vor prepara cozonaci în cadrul orelor de practică, pe care îi vor dona Centrului de Plasament Casa Mogoșoaia, precum și celor 25 de bătrâni înscriși în programul Gătim pentru bunici din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, administrat de Fundația Prețuiește Clipa. Bakery School e înființat de grupul belgian Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative. Sub supravegherea și îndrumarea unui coordonator Bakery School, elevii vor prepara cozonacii respectând rețetele tradiționale.