Red Apple

Ingrediente

Mod de lucru

Jocond biscuit

Se amestecă ouăle cu pudra de migdale și zahărul pudră. Se spumează albușurile cu zahărul și se încorporează în primul amestec. Se adaugă făina cernută și untul topit. Se întinde pe tăvi cu diametrul 60/40. Se coace la 200°C timp de 6 minute.

Mousse ciocolată

Se fierbe laptele împreună cu batoanele de scorțișoară. Se scot batoanele apoi se adaugă gălbenușurile și se fierb până la 85°C. Se toarnă compoziția peste bănuții de ciocolată și gelatina hidratată. Când compoziția ajunge la 35°C se încorporează frișca semi-bătută.

Inserție măr

Se toarnă Topfil Apple 80% în forme sferice din silicon și se congelează.

Glazură crocantă

Se topește untul de cacao și ciocolata albă. Se adaugă uleiul. Se folosește la 40°C. Se scufundă mousse-ul congelat folosind o scobitoare. Se lasă la setat pe o hârtie de copt.

Decor

Se topește untul de cacao. Se adaugă colorantul. Se aplică prin pulverizare pe produsul congelat.

Umplere și decorare

Se toarnă mousse-ul în 2/3 din forma de silicon, se adaugă inserția și se închide forma cu un disc din blat. După congelare, se scufundă prăjitura în glazura crocantă apoi se aplică stratul de unt de cacao colorat.

Despre rețetă

Autor: Andrei Stănescu

Nivel complexitate:  

Rețetă dezvoltată de Andrei Stănescu, consilier tehnic Puratos, pasionat de deserturile delicate, ce dezvăluie texturi și arome spectaculoase.

Rețetele marilor gusturi din noile noastre umpluturi cu fructe
Apple Rolls
Inovează în brutărie cu rețeta Apple Rolls și folosește noua umplutură cu fructe Vivafil Apple 35%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Danish bicolor cu umplutură de vișine
Inovează în brutărie cu rețeta Danish bicolor cu umplutură de vișine și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Sour Cherry 65%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Danish cu cremă de vanilie și umplutură cu măr
Inovează în brutărie cu rețeta Danish cu cremă de vanilie și umplutură cu măr și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Apple 80%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Danish cu umplutură de măr ras
Inovează în brutărie cu rețeta Danish cu umplutură de măr ras și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Apple 80% Pieces, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Floare de prun
Inovează în brutărie cu rețeta Floare de prun și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Plum Smooth 90%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Sugar Sour Cherry Danish
Inovează în brutărie cu rețeta Sugar Sour Cherry Danish și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Sour Cherry 40%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Apple Eclair
Inovează în cofetărie cu rețeta Apple Eclair și folosește noua umplutură cu fructe Vivafil Apple 35%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Apple Tart
Inovează în cofetărie cu rețeta Apple Tart și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Apple 80% Pieces, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Cherry Cheesy
Inovează în cofetărie cu rețeta Cherry Cheesy și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Sour Cherry 40%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Crumble Tart
Inovează în cofetărie cu rețeta Crumble Tart și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Plum Smooth 90%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Double Cherry
Inovează în cofetărie cu rețeta Double Cherry și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Sour Cherry 65%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Danish cu umplutură de dovleac
Inovează în brutărie cu rețeta Danish cu umplutură de dovleac și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Pumpkin 50%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Pumpkin Bread Rolls
Inovează în brutărie cu rețeta Pumpkin Bread Rolls și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Pumpkin 50%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.
Tort Dovleac
Inovează în cofetărie cu rețeta Tort Dovleac și folosește noua umplutură cu fructe Topfil Pumpkin 50%, pentru a-ți încânta clienții cu un gust intens și savuros, care adaugă un plus de bucurie și prospețime în fiecare zi.