Red Apple

Ingrediente

Mod de lucru

Jocond biscuit

Se amestecă ouăle cu pudra de migdale și zahărul pudră. Se spumează albușurile cu zahărul și se încorporează în primul amestec. Se adaugă făina cernută și untul topit. Se întinde pe tăvi cu diametrul 60/40. Se coace la 200°C timp de 6 minute.

Mousse ciocolată

Se fierbe laptele împreună cu batoanele de scorțișoară. Se scot batoanele apoi se adaugă gălbenușurile și se fierb până la 85°C. Se toarnă compoziția peste bănuții de ciocolată și gelatina hidratată. Când compoziția ajunge la 35°C se încorporează frișca semi-bătută.

Inserție măr

Se toarnă Topfil Apple 80% în forme sferice din silicon și se congelează.

Glazură crocantă

Se topește untul de cacao și ciocolata albă. Se adaugă uleiul. Se folosește la 40°C. Se scufundă mousse-ul congelat folosind o scobitoare. Se lasă la setat pe o hârtie de copt.

Decor

Se topește untul de cacao. Se adaugă colorantul. Se aplică prin pulverizare pe produsul congelat.

Umplere și decorare

Se toarnă mousse-ul în 2/3 din forma de silicon, se adaugă inserția și se închide forma cu un disc din blat. După congelare, se scufundă prăjitura în glazura crocantă apoi se aplică stratul de unt de cacao colorat.

Despre rețetă

Autor: Andrei Stănescu

Nivel complexitate:  

Rețetă dezvoltată de Andrei Stănescu, consilier tehnic Puratos, pasionat de deserturile delicate, ce dezvăluie texturi și arome spectaculoase.