Double Cherry

Ingrediente

Mod de lucru

Blat

Se mixează Tegral Dark Moist Cake cu ouăle. Se topește Carat Cover Classic Dark împreună cu untul, se adaugă peste compoziție și se mixează timp de 5 minute la viteză medie cu paleta. Se întinde pe o tavă cu diamentrul 60/40. Se coace la 175°C timp de 15-18 minute.

Mousse ciocolată

Se fierbe laptele, apoi se adaugă gălbenușurile și se fierb până la 85°C. Se toarnă compoziția peste bănuții de ciocolată și gelatina hidratată. Când compoziția ajunge la 37°C se încorporează frișca semi-bătută.

Inserție Vișină

Se toarnă Topfil Sour Cherry 65% în forme sferice din silicon și se congelează.

Glazură crocantă

Se topește untul de cacao și ciocolata albă. Se adaugă uleiul. Se folosește la 40°C. Se scufundă mousse-ul congelat folosind o scobitoare. Se lasă la setat pe o hârtie de copt.

Decor

Se topește untul de cacao. Se adaugă colorantul. Se aplică prin pulverizare pe produsul congelat.

Umplere și decorare

Se toarnă mousse-ul în 2/3 din forma de silicon, se adaugă inserția și se închide forma cu un disc din blat. După congelare, se scufundă prăjitura în glazura crocantă apoi se aplică stratul de unt de cacao colorat.

Despre rețetă

Autor: Cristian Gae

Nivel complexitate:  

Rețetă dezvoltată de Cristian Gae, consilier tehnic Puratos, un cunoscut maestru al deserturilor fine, cu o experiență de peste 20 ani în cofetărie.