Tort Dovleac

Ingrediente

Mod de lucru

Blat cu Dovleac

Se amestecă Tegral Satin Cream Cake CL împreună cu ouăle, uleiul și apa până se omogenizează, iar la final se adaugă Topfil Pumpkin 50%. Se coace la 165°C pentru 15-20 de minute.

Mousse de dovleac

Se amestecă Topfil Pumpkin 50% împreună cu laptele și se țin pe foc până la 85°C, după care se adaugă peste untul de cacao, masa de gelatină și scorțișoara. La final când compoziția ajunge la o temperatură de 35°C, se încorporează Passionata.

Inserție de dovleac

Se pune Topfil Pumpkin 50% ca atare.

Finisare și Decorare

Pentru decorare avem 2 variante.

  • Varianta 1 - Se amestecă untul de cacao cu Belcolade Selection Blanc și colorant, iar de aici reiese o glazură de tip catifea cu care va fi glazurat prin pulverizare.
  • Varianta 2 – Se amestecă Miroir Glassage Neutre împreună cu colorantul, se topește și se aplică pe tortul congelat la 35-37°C.

Despre rețetă

Autor: Andrei Stănescu

Nivel complexitate:  

Rețetă dezvoltată de Andrei Stănescu, consilier tehnic Puratos, pasionat de deserturile delicate, ce dezvăluie texturi și arome spectaculoase.