Chocolate Barks

Rețetă cu ciocolată sustenabilă Belcolade Cacao-Trace

Dark Fruity Bark

Nutty Milk Bark

Caramel Bark

Cacao-Trace este programul de sustenabilitate dedicat cultivatorilor, fermierilor de cacao, care ridică standardele de calitate a ciocolatei, concentrându-se pe gustul superior. Acest lucru începe în centrele noastre locale post-recoltare, unde experții Puratos stabilesc noi standarde pentru procesul de fermentare. Gustul extraordinar al ciocolatei noastre aduce beneficii tuturor, în special, fermierilor de cacao care primesc un bonus financiar din prețul fiecărui kilogram de ciocolată vândut de Puratos. Reușita programului înseamnă un gust desăvârșit al ciocolatei și îmbunătățirea calității vieții pentru fermierii înscriși.

Cacao-Trace este susținut de comunitățile locale din cinci regiuni de creștere a arborilor de cacao, de Puratos și de mii de iubitori de ciocolată din întreaga lume. Suntem cu toții uniți de convingerea că o ciocolată mai bună creată împreună este singura abordare sustenabilă.

Pentru un producător global de ciocolată reală, dar și umpluturi și cuverturi de cacao, masa de cacao este un ingredient strategic în fabricile noastre din întreaga lume. Cacao-Trace, programul de sustenabilitate conceput de Puratos vine direct în sprijinul fermierilor de cacao și oferă consumatorilor finali șansa de a savura ciocolată veritabilă cu gust excepțional mulți ani de acum înainte.

Dark Fruity Bark

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Ciocolată neagră
Se temperează ciocolata Belcolade Selection Noir Cacao-Trace și se întinde pe o foaie de copt, într-o ramă de 3 mm înălțime. Înlăturați imediat rama și așezați ciocolata pe o foaie ondulată din plastic.

Fructe confiate
Decorați imediat ciocolata turnată cu fructe uscate. Lăsați ciocolata să se cristalizeze timp de 1 oră la 20° C (temperatura camerei, nivel de umiditate mai mic de 60%). Scoateți foaia de copt și rupeți bucăți de ciocolată.

Nutty Milk Bark

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Ciocolată cu lapte
Se temperează ciocolata Belcolade Selection Lait Cacao-Trace și se întinde pe o foaie de copt, într-o ramă de 3 mm înălțime. Înlăturați imediat rama și așezați ciocolata pe o foaie ondulată din plastic.

Mix de nuci
Decorați imediat ciocolata turnată cu mixul de nuci. Lăsați ciocolata să se cristalizeze timp de 1 oră la 20° C (temperatura camerei, nivel de umiditate mai mic de 60%). Scoateți foaia de copt și rupeți bucăți de ciocolată.

Caramel Bark

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Ciocolată Amber
Se temperează ciocolata Belcolade Selection Amber Cacao-Trace și se întinde pe o foaie de copt, într-o ramă de 3 mm înălțime. Înlăturați imediat rama și așezați ciocolata pe o foaie ondulată din plastic.

Incluziuni
Decorați imediat ciocolata turnată cu mixul de incluziuni. Lăsați ciocolata să se cristalizeze timp de 1 oră la 20° C (temperatura camerei, nivel de umiditate mai mic de 60%). Scoateți foaia de copt și rupeți bucăți de ciocolată.

Poți descărca mai jos tot rețetarul cu inspirație Cacao-Trace

Chocolate barks

Autor: Cristian Gae

Noile sortimente de ciocolată sustenabilă – neagră, cu lapte, albă sau amber - sunt foarte versatile, cu gusturi echilibrate, fie cu note de fructe proaspete sau gust de cacao ușor prăjită, fie gust cremos cu note ușor sărate.

Gustul excepțional al ciocolatei se datorează boabelor de cacao bine fermentate.

Ciocolata cu adevărat sustenabilă: un Bonus de ciocolată de 10 cenți per kilogram merge la fermieri, iar în acest mod cultivarea arborilor de cacao rămâne o afacere atractivă pentru viitor.

Oportunitatea pe care Belcolade Selection Cacao-Trace o aduce cu sine, aceea de a le spune clienților voștri povești autentice. Veți arăta empatie și responsabilitate socială, valori apreciate de consumatori.

Noua noastră ciocolată Cacao-Trace este la fel de versatilă ca și selecția standard Belcolade. Cu un nivel optim de vâscozitate, este ideală pentru o multitudine de modalități de utilizare.