Ruladă de zmeură

Ruladă de zmeură

Cum obții ruladă de zmeură

Metodă foaie de ruladă
Se mixează toate ingredientele timp de 5 min. Compoziția rezultată se întinde pe hârtie de copt la grosimea de 4 mm. Se coace la temperatura de 240°c timp de 4 min.

Metodă jeleu de zmeură
Se fierb toate ingredientele și se toarnă peste foaia de ruladă. Se folosesc 500 gr pentru foaia de 40/60.

Metodă crustă crocantă
Se amestecă toate ingredientele și se temperează ca și ciocolata. Se utilizează la 29 °C.

Metodă aluat sablé
Se taie untul în bucăți mici și se amestecă împreună cu sarea și Tegral Satin Cream Cake (cu paleta). Se adaugă gălbenușul și se amestecă încă 4 min la viteză medie. Se lasă la frigider și apoi se întinde la grosimea de 3 mm. Se decupează discuri puțin mai mari decât dimensiunea discului de ruladă. Se coace la 180°C până devine aurie.

Asamblare

Se pune foaia de ruladă cu jeleul la congelator. Se scoate din congelator și se taie fâșii. Rulează fâșiile până la dimensiunea dorită. Se așează discul de ruladă peste crusta crocantă și se decorează cu zmeură și Carat Coverlux White. Se așează rulada pe discul de aluat sablé.


Ruladă de zmeură

Autor: Diana Chiriță

Nivel complexitate:  

Contrastele se atrag în acest desert fresh. Și jeleu de zmeură în roșu, și ciocolată albă. Și foaie pufoasă, și aluat fraged, și aluat crocant. Totul într-o ruladă surprinzătoare, de fiecare dată la fel de reușită cu soluțiile Puratos de cofetărie și ciocolaterie. O armonie a gusturilor fine care cucerește întotdeauna.

Specificații

  • Ciocolaterie

Rețete asociate