Caramel Coffee Cocoa Pods

Rețetă cu ciocolată sustenabilă Belcolade Cacao-Trace

Cacao-Trace este programul de sustenabilitate dedicat cultivatorilor, fermierilor de cacao, care ridică standardele de calitate a ciocolatei, concentrându-se pe gustul superior.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Mulaj
Se temperează Belcolade Selection Lait Cacao-Trace și se adăugă ciocolata în matrițe de policarbonat pentru a forma 10 păstăi de cacao. Se lasă să se cristalizeze timp de 1 oră, la 10°C, umiditate relativă mai mică de 60%.

Caramel sărat
Se realizează o cremă de caramel din zahăr și glucoză. Se încălzește smântâna și untul și se adaugă compoziția treptat în crema de caramel creată mai devreme. Se umple mulajul de ciocolată cu umplutura de caramel. Apoi, se umplu 5 păstăi de cacao create din ciocolată cu umplutura de caramel. Se lasă la cristalizat pentru 2 ore, la 16°C, cu o umiditate mai mică de 60%.

Ganache de cafea
Se încălzește smântâna și se adăugă boabele de cafea, sfărâmate în prealabil, pentru a le infuza timp de 15 minute. Se adăugă glucoza și se încălzește din nou până ajunge la 80°C. Se extrag boabele de cafea din smântână și se adaugă compoziția obținută peste ciocolată. Folosindu-vă de o spatulă, se realizează un ganache. Atunci când ganache-ul ajunge la 35°C se adăugă untul și se realizează o emulsie cu un mixer de mână. Se umplu restul de 5 păstăi de cacao cu ganache-ul de cafea și se lasă să se cristalizeze pentru 2 ore la 16°C cu o umiditate mai mica de 60%. Se lipesc păstăile umplute cu caramel de păstăile umplute cu ganache-ul de cafea folosind ciocolată temperată. Se scot toate păstăile de cacao din matrițe.

Poți descărca mai jos tot rețetarul cu inspirație Cacao-Trace:

Caramel Coffee Cocoa Pods

Autor: Cristian Gae

Noile sortimente de ciocolată sustenabilă – neagră, cu lapte, albă sau amber - sunt foarte versatile, cu gusturi echilibrate, fie cu note de fructe proaspete sau gust de cacao ușor prăjită, fie gust cremos cu note ușor sărate.

Gustul excepțional al ciocolatei se datorează boabelor de cacao bine fermentate.

Ciocolata cu adevărat sustenabilă: un Bonus de ciocolată de 10 cenți per kilogram merge la fermieri, iar în acest mod cultivarea arborilor de cacao rămâne o afacere atractivă pentru viitor.

Oportunitatea pe care Belcolade Selection Cacao-Trace o aduce cu sine, aceea de a le spune clienților voștri povești autentice. Veți arăta empatie și responsabilitate socială, valori apreciate de consumatori.

Noua noastră ciocolată Cacao-Trace este la fel de versatilă ca și selecția standard Belcolade. Cu un nivel optim de vâscozitate, este ideală pentru o multitudine de modalități de utilizare.

Rețete asociate