Mousse de fistic & zmeură

Rețetă cu ciocolată sustenabilă Belcolade Cacao-Trace

 

Cacao-Trace este programul de sustenabilitate dedicat cultivatorilor, fermierilor de cacao, care ridică standardele de calitate a ciocolatei, concentrându-se pe gustul superior. Acest lucru începe în centrele noastre locale post-recoltare, unde experții Puratos stabilesc noi standarde pentru procesul de fermentare. Gustul extraordinar al ciocolatei noastre aduce beneficii tuturor, în special, fermierilor de cacao care primesc un bonus financiar din prețul fiecărui kilogram de ciocolată vândut de Puratos. Reușita programului înseamnă un gust desăvârșit al ciocolatei și îmbunătățirea calității vieții pentru fermierii înscriși.

Cacao-Trace este susținut de comunitățile locale din cinci regiuni de creștere a arborilor de cacao, de Puratos și de mii de iubitori de ciocolată din întreaga lume. Suntem cu toții uniți de convingerea că o ciocolată mai bună creată împreună este singura abordare sustenabilă.

Pentru un producător global de ciocolată reală, dar și umpluturi și cuverturi de cacao, masa de cacao este un ingredient strategic în fabricile noastre din întreaga lume. Cacao-Trace, programul de sustenabilitate conceput de Puratos vine direct în sprijinul fermierilor de cacao și oferă consumatorilor finali șansa de a savura ciocolată veritabilă cu gust excepțional mulți ani de acum înainte.

Poți descărca mai jos tot rețetarul cu inspirație Cacao-Trace

Blat de fistic
Se cerne făina, zahărul pudră, pudra de migdale şi pudra de fistic. Se bate albuşul împreună cu zahărul. Se amestecă uşor cu o spatulă albuşurile bătute împreună cu ingredientele cernute. Se toarnă pe o tavă, cu ajutorul unui poş cercuri de 16 cm diametru. Se pudrează cu zahăr pudră deasupra şi se coc la 200°C timp de 10 minute.

Cremă de fistic
Se fierbe apa cu zahărul până atinge 121°C, după care se toarnă peste gălbenuşurile mixate. Când compoziţia este aerată şi a ajuns la temperatura de 32°C se adaugă uşor untul (la temperatura camerei). Se mixează până se obține o cremă omogenă, apoi se adaugă pasta de fistic Praline Pistaches și la final ciocolata topită. Se toarnă cu poșul crema de fistic peste blatul de fistic şi se decorează cu zmeură proaspătă. Se pune încă un strat de blat de fistic deasupra şi se congelează.

Mousse de zmeură
Separat, se spumează 500g de Passionata. Se hidratează gelatina în apă rece. Se fierbe Passionata lichidă, se adaugă piureul de zmeură şi gelatina hidratată apoi se toarnă peste ciocolată. Când ganache-ul a ajuns la temperatura de 35°C se încorporează restul de Passionata semi-bătută. Mousse-ul de zmeură se toarnă în forme de silicon, se pune crema de fistic şi blat în mijloc. Se congelează.

Glazură albă
Se hidratează gelatina în apa rece. Se fierbe laptele cu glucoza şi se toarnă peste ciocolată. Se amestecă gelatina hidratată cu Miroir Glassage Neutre. Se omogenizează cu un blender de mână şi se elimină bulele de aer. Se lasă la cristalizat peste noapte și se aplică la 38°C peste mousse-ul congelat. Se decorează cu blat de fistic şi o panglică roşie din Belcolade Selection Blanc Cacao- Trace.

Poți descărca mai jos tot rețetarul cu inspirație Cacao-Trace

Mousse de fistic & zmeură

Autor: Cristina Stancu

Noile sortimente de ciocolată sustenabilă – neagră, cu lapte, albă sau amber - sunt foarte versatile, cu gusturi echilibrate, fie cu note de fructe proaspete sau gust de cacao ușor prăjită, fie gust cremos cu note ușor sărate.

Gustul excepțional al ciocolatei se datorează boabelor de cacao bine fermentate.

Ciocolata cu adevărat sustenabilă: un Bonus de ciocolată de 10 cenți per kilogram merge la fermieri, iar în acest mod cultivarea arborilor de cacao rămâne o afacere atractivă pentru viitor.

Oportunitatea pe care Belcolade Selection Cacao-Trace o aduce cu sine, aceea de a le spune clienților voștri povești autentice. Veți arăta empatie și responsabilitate socială, valori apreciate de consumatori.

Noua noastră ciocolată Cacao-Trace este la fel de versatilă ca și selecția standard Belcolade. Cu un nivel optim de vâscozitate, este ideală pentru o multitudine de modalități de utilizare.