Inovație pusă la treabă pentru gusturi artizanale

Acces gratuit la toate inovațiile noastre!

Comunitatea de brutari, patiseri și cofetari care aleg să folosească inovații se mărește cu fiecare cont nou creat în MyPuratos. 

De ce își creează sute de profesioniști din brutărie, patiserie și cofetărie un cont gratuit MyPuratos:

 1. Ca să aibă acces 24/7 la toate inovațiile noastre care dau gusturi artizanale și la ofertele speciale de cumpărare a produselor.
 2. Ca să primească pe e-mail calendarul cu o suită întreagă de ateliere demonstrative de brutărie, patiserie și cofetărie unde învață cele mai noi tehnici de manevrare a ciocolatei și cum să inventeze profile de arome folosind maiaua. Participarea este gratuită pentru toți clienții Puratos.
 3. Ca să se bucure de reduceri pentru participarea la evenimentele unde suntem parteneri.
 4. Ca să construiască o relație de lungă durată cu noi care ne va oferi șansa să gândim ateliere demonstrative private desfășurate în laboratoarele lor. 
 5. Ca să primească pe e-mail broșuri cu rețete tematice și materiale de promovare gata de pus în vitrină.

Inspiră-te din cele 10 rețete dezvoltate de Puratos pentru a adăuga o notă inedită raftului tău cu croasante!

Clienții Puratos au parte constant de nenumărate oportunități. Două dintre ele se materializează în participări gratuite la atelierele tematice organizate în laboratorul nostru de inovație și broșuri cu rețete care fac rafturile și vitrinele foarte apetisante în fața cumpărătorilor lor. La un astfel de atelier, clienții noștri patiseri au descoperit rețetele Crazy Croissant. Și, ca să vezi ce te așteaptă și pe tine, îți dăm gratuit să descarci broșura de mai jos.

Inovațiile folosite în realizarea rețetelor Crazy Croissant. Le cumperi din MyPuratos!
Mimetic Primeur 10%
Cu Mimetic Primeur 10% poți îmbunătăți gustul și textura produselor locale de patiserie. Extinde portofoliul tău de produse de patiserie cu unt!
Mimetic 32A
Grăsime premium pentru laminare cu maia din grâu, fără uleiuri hidrogenate
Easy croissant
Mix pudră cu aplicabilitate multiplă pentru obținerea produselor de patiserie laminate (de tip croissant / danish).
Chocolate and nuts croissant
Învață cum să faci croasante bicolore și adaugă toată lista de produse de care ai nevoie, dintr-un singur loc.
Croissant Tiramisu
Pentru cremă tiramisu vei adăuga 100 g BavaroisNeutre cu 100 g apă. Cele două se amestecă cu 400 g Passionata spumată și 8 g de ness.
Croissant Creme Brulee
Aluatul colorat se întinde la mașina de turat, se acoperă cu folie de plastic și se lasă la -18°C.
Croissant Lemon Pie
După răcire fiecare croissant se injectează cu Deli Citron cu ajutorul unui poș. Se aplică bezeaua pe suprafață și se caramelizează bezeaua cu torța pe gaz. Se decorează cu o felie de lămâie deshidratată.
Croissant Blueberry smoobees & cream
Se scot 300 g de aluat cu 2 minute înainte de final și se amestecă cu colorant roșu hidrosolubil.
Croissant Pistache and Pralicrac
Aluatul colorat se întinde la mașina de turat, se acoperă cu folie de plastic și se lasă la -18°C.
Croisssant Cookies and cream
După răcire fiecare croissant se taie pe lung și cu ajutorul unui poș se aplică crema la interior. Se decorează cu avelină de cremă și jumătate de biscuite.
Croissant Salted Caramel
După răcire fiecare croissant se taie pe lung, cu poșul se aplică Cremfil Ultim Salted Caramel urmat de crema pregătită în avans. Baza croissantului se scufundă în Carat Coverlux Amber.
Croissant Spiced Apple
După răcire fiecare croissant se taie pe lung și cu ajutorul unui poș se aplică un strat subțire de Topfil Apple 60% urmat de crema diplomat.
Croissant Strawberry
Se scot 300 g de aluat cu 2 minute înainte de final și se amestecă cu 30 g cacao și 15 g de apă. În funcție de capacitatea de colorare, cantitatea adăugată poate să difere.
Când dezvoltăm un produs ne gândim de fiecare dată cum să îl facem mai sănătos
Când vrei să descoperi așteptările consumatorilor, inovațiile din piața de brutărie și patiserie-cofetărie și oportunitățile care apar, studiile de piață te pot ajuta. Important e să le salvezi în folderul preferat, să le interpretezi și să le consulți la nevoie.
Cum citești studiile pentru a-ți fi de ajutor în brutărie și patiserie-cofetărie
Când vrei să descoperi așteptările consumatorilor, inovațiile din piața de brutărie și patiserie-cofetărie și oportunitățile care apar, studiile de piață te pot ajuta. Important e să le salvezi în folderul preferat, să le interpretezi și să le consulți la nevoie.
Cum să îți îmbunătățești categoria de produse din cereale integrale?
Consumatorii din zilele noastre sunt din ce în ce mai conștienți de sănătate și sustenabilitate în ceea ce privește alimentele pe care le consumă. După cum arată sondajul nostru Taste Tomorrow, consumatorii cer mai multă autenticitate, naturalețe și sănătate, fără a compromite gustul. Întrucât cerealele integrale & semințele răspund perfect acestei cerințe, observăm o cerere în creștere pentru acest ingredient, 41% dintre consumatorii globali consumând cereale integrale de mai multe ori pe săptămână(*)!

Odată cu prima comandă MyPuratos vei fi parte activă din comunitatea noastră! O comunitate puternică de brutari, patiseri și cofetari se contruiește prin interacțiuni constante și dialog.

Ne place să credem că suita de ateliere de inspirație, organizate în laboratorul nostru de inovație, merg întotdeauna în această direcție. Consilierii noștri tehnici interacționează prietenos cu voi în timp ce realizează rețetele. Vă ascultă activ curiozitățile despre cum puteți adapta ceea ce vedeți la vitrinele brutăriilor, cofetăriilor sau patiseriilor voastre. În aceeași măsură, colegii noștri de la marketing vă familiarizează cu beneficiile pe care le vor avea produsele noastre în efortul vostru de zi cu zi.

Atelier de brutărie

Pâini Rustice

 
Descoperi misterele procesului de fermentație de peste noapte, secrete, tehnici și metodele ce trebuie aplicate, dar și ce ingrediente sunt recomandate pentru un produs de succes.

Atelier de cofetărie

Tainele ciocolatei

 
Descoperim cele mai noi tehnici de a “amplifica” gustul produselor de cofetărie pe bază de ciocolată prin aspectul lor. Îmbinăm armonios aspectul, cu aroma, textura și aportul nutrițional pentru a crea experiențe gustoase și vizuale autentice.

Atelierul de patiserie

 
Împărtășim secretul cozonacilor pufoși și al croasantelor delicioase cu texturi deosebite, rețete și metode de preparare diferite. Descoperi maiele și creme care îți pot ușura munca în brutărie. Afli cum să păstrezi prospețimea produselor pentru o perioadă îndelungată și în același timp, gustul savuros.

Atelierul Tainele Ciocolatei

 
Descoperim cele mai noi tehnici de a „amplifica”, prin aspect, gustul produselor de cofetărie pe bază de ciocolată. Îmbinăm armonios aspectul cu aroma, textura și aportul nutrițional pentru a crea experiențe gustoase și vizuale autentice.

Atelier de cofetărie

Tainele ciocolatei

 
Descoperim cele mai noi tehnici de a “amplifica” gustul produselor de cofetărie pe bază de ciocolată prin aspectul lor. Îmbinăm armonios aspectul, cu aroma, textura și aportul nutrițional pentru a crea experiențe gustoase și vizuale autentice.

Atelier de cofetărie

Deserturi vegane

 
Hai să învățăm cum să poate fi adăugat un plus de sănătate în rețetele dulci, cum identificăm ingredientele valoroase și cu potențial, folosindu-ne în același timp imaginația! Inspiră-te și fă din produsele vegane o modalitate facilă pentru consumatori de a trece spre un stil de viață mai sănătos.
Wide angle view of gourmet red velvet and chocolate cakes and cupcakes in Miami vegan bakery display case.

Atelier de cofetărie

Deserturi festive

 
Împreună creăm experiențe savuroase care să-i răsfețe pe consumatori, amintindu-le de bucuriile copilăriei în vremea sărbătorilor de iarnă. Lasă-te inspirat de creațiile de brutărie și patiserie din colecția noastră de Crăciun, realizate de colegii noștri consilieri tehnici: Diana Chiriță, Cristina Stancu, Cristian Gae.

Atelier de cofetărie

Tradiția cofetăriei franțuzești

 
Aducem mai aproape de consumatori, în cofetăriile dumneavoastră, savoarea și rafinamentul prăjiturilor franțuzești realizate cu ingrediente autentice de înaltă calitate!

Atelier de brutărie

Cozonac și specialități din aluat dospit dulce

 
Descoperi cum inovațiile Puratos, maiele și creme, îți pot ușura munca în brutărie, cum păstrezi prospețimea produselor pentru o perioadă îndelungată și în același timp te bucuri de un gust autentic și savuros!

Atelier de brutărie

Pâini rustice

 
Deslușim tainele maielei și discutăm despre cum maiaua îi poate ajuta pe brutari să realizeze un portofoliu variat de specialități de pâini, cu gusturi și texturi aparte, dar și cum puteți da o amprenta unică produselor de panificație.
Pâinea Altamura

Atelier de cofetărie

Reinventarea cofetăriei clasice

 
Produsele iconice rămân în topul preferințelor consumatorilor doar dacă sunt actuale, în pas cu trendurile. Păstrăm gustul savuros dar poate le dăm un nou look, le adăugăm ingrediente noi sau pur și simplu le îmbunătățim profilul nutritiv, explorăm noi arome și texturi.

Atelier de patiserie și cofetărie

Crazy croissant

 
Ne jucăm cu texturi, umpluturi, arome, culori diferite și îndrăznim să adaugăm și ingrediente exotice, transformând croissantul într-o operă de artă.

Atelier de brutărie

Pâini nutritive

 
Învață alături de noi cum să rămâi în topul preferințelor consumatorilor oferind pâine de înaltă calitate, cu valoare adăugată, cu un profil nutrițional îmbunătățit și un gust deosebit!

Brutarii, patiserii și cofetarii sunt susținuți cu știință și consultanță la cel mai înalt nivel de profesionalism.

La cerere, toți clienții noștri pot beneficia de ateliere demonstrative organizate chiar la ei în laborator. Consultații noștri în vânzări și consilierii noștri tehnici au experiența unor sute de astfel de ateliere organizate pentru unele dintre cele mai mari brutării, patiserii și cofetării de pe piață. Totodată, suntem obișnuiți să fim solicitați și de către artizani. Cea mai rapidă modalitate de a deveni clientul nostru este prin MyPuratos. 

 • Suportul nostru în crearea și gestionarea contului MyPuratos dacă întâmpinați dificultăți
 • Ora: De la ora 8 la 16
 • Regiune: Pentru toate brutăriile, patiseriile și cofetăriile din România
 • Număr de telefon 0727221221
 • Persoana de contact Valentina Husariu, specialist e-commerce
 • Informații oferite Care să vă ajute în toate situațiile tehnice dificile pe care le puteți întâmpina în crearea și gestionarea contului MyPuratos

Gazdele atelierelor de brutărie

Consilier tehnic în brutărie

Laurențiu Holtman

 
Cu o experiență de peste 12 ani în cadrul Puratos România, Laurențiu Holtman continuă să descopere cu același entuziasm ca la început arta brutăritului și să inspire zi de zi zeci de brutari la fel de pasionați. Încurajat de un pastry chef francez, Laurențiu a deslușit rapid vasta lume a panificației, astfel că, încă de la începutul carierei și-a dat seama că acesta este drumul pe care vrea să meargă.

Consilier tehnic în brutărie

Ciprian Dinu

 
Când vorbim despre creațiile din brutărie, Ciprian Dinu, consilier tehnic Puratos România, este de părere că inspirația vine exersând cât mai mult. A învățat meserie încă din adolescență, lucrând în domeniul hotelier, unde produsele trebuie să fie mereu impecabile. E mereu atent atât la tehnica de lucru, la materiile prime, dar și la procesele tehnologice. Îi place să inoveze, să-și folosească imaginația pentru a găsi variante optime pentru nevoile clienților.

Consilier tehnic în brutărie

Lucian Badea

 
Meseria de brutar a îmbrățișat-o în 2005, când a pus prima dată mâna pe un aluat, iar de atunci, Lucian Badea, consilier tehnic Puratos România, nu contenește să descopere tainele panificației. Cu toate că se mândrea cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, Lucian afirmă că la Puratos „am reînceput să mă îndrăgostesc de brutărit pentru că aici am avut ocazia să înțeleg în profunzime secretele unei rețete de succes”. Lucian se bazează mult pe cercetare pentru a fi la curent cu noile tendințe, dar și pentru a răspunde prompt nevoilor pieței.

Gazdele atelierelor de cofetărie

Consilier tehnic în cofetărie

Diana Chiriță

 
Ambasador al ciocolatei sustenabile Cacao- Trace și un adevărat sensei în tehnicile de glazurare cu ciocolată, Diana Chiriță are opt ani de experiență în domeniul cofetăriei și este cunoscută pentru abordarea ei efervescentă și creativă asupra ciocolatei. Se ghidează după două principii „În viață nu există nu pot, există nu vreau.” și „Orice problemă are o soluție.” E ambițioasă și iubește provocările. Iar noi o iubim mai ales pentru mousse-urile de ciocolată în care include combinații surprinzătoare de arome.

Consilier tehnic în cofetărie

Cristina Stancu

 
Când vorbim despre creațiile de ciocolată, Cristina Stancu, Ambasador Cacao-Trace, crede că cel mai important este să ofere din știința, îndemânarea și energia ei. Timp de cinci ani, de când face parte din echipa Puratos, a dezvoltat sute de rețete de cofetărie și a călătorit pentru tot atâtea demonstrații practice, învățându-i pe clienți tehnicile de lucru cu ciocolata autentic belgiană Belcolade. Cristina le recomandă tuturor cofetarilor să simtă și să vorbească cu ciocolata - atunci când creează.

Consilier tehnic în cofetărie

Cristian Gae

 
Ambasador al ciocolatei sustenabile Cacao-Trace și un cunoscut maestru al pralinelor, Cristian Gae se folosește de cei 20 ani de experiență în cofetărie pentru a înțelege perfect nevoile clienților, limitările lor tehnice, posibilitățile reale de lucru și, mai ales, volumul de muncă pe care îl au zi de zi. Pe lângă adaptare, consideră că un bun consilier în tehnica de lucru cu ciocolată are nevoie și de flexibilitate pentru a satisface fiecare necesitate în parte.
Cine suntem și care sunt principalele noastre obiective?

Puratos este un grup internațional care oferă o gamă completă de produse inovatoare, materii prime și expertiză practică în brutărie, patiserie și industria ciocolatei. Știm că oamenii din întreaga lume acordă tot mai multă atenție calității alimentelor pe care le consumă. Așa că pentru clienții noștri dezvoltăm soluții personalizate care le vor permite crearea produselor care le vor atrage în mod direct publicul lor țintă. 

Health & wellbeing

Health & wellbeing

Abordarea noastră de Health & Well-Being este construită pe 9 principii. În timp ce Sănătatea (Health) este susținută de date științifice, Starea de bine (Well-Being) este legată de percepția consumatorului că ingredientele pe bază de plante chiar sunt bune pentru el.

Etichetă (mai) curată

Etichetă (mai) curată

Consumatorii doresc să știe ce conțin alimentele pe care le cumpără. De aceea, sunt din ce în ce mai atenți la eticheta produselor. Aceștia preferă etichete scurte, clare, curate care să cuprindă în principal ingrediente naturale și denumiri de ingrediente pe care le cunosc sau le înțeleg.

Programul Cacao-Trace - Angajamentul nostru pentru o viață mai bună

Programul Cacao-Trace - Angajamentul nostru pentru o viață mai bună

Lucrăm în armonie cu acele comunități din care facem parte: scopul nostru este să asigurăm venituri sigure și stabile pentru fermierii din întreaga lume și să investim în oferirea unor oportunități educaționale care schimbă vieți prin intermediul asociațiilor noastre Bakery School. Suntem dedicați angajaților noștri și creării unui mediu de lucru atent, care susține diversitatea și promovează dezvoltarea personală.