10 iun. 2022
Consumatorii din zilele noastre sunt din ce în ce mai conștienți de sănătate și sustenabilitate în ceea ce privește alimentele pe care le consumă. După cum arată sondajul nostru Taste Tomorrow, consumatorii cer mai multă autenticitate, naturalețe și sănătate, fără a compromite gustul. Întrucât cerealele integrale & semințele răspund perfect acestei cerințe, observăm o cerere în creștere pentru acest ingredient, 41% dintre consumatorii globali consumând cereale integrale de mai multe ori pe săptămână(*)!
O cereală integrală este cereala întreagă, compusă din tărâțe, germen și endosperm. Tărâțele reprezintă coaja din jurul cerealei și sunt pline de fibre. Germenul este embrionul, care poate încolți, pentru a da naștere unei noi plante. Germenul conține vitamine, unele proteine și minerale și omega-3. Endospermul reprezintă cea mai mare parte a cerealei. Furnizează germenului nutrienții și energia necesare pentru a crește, deoarece conține carbohidrați, proteine și unele vitamine și minerale. (**)(***)
Cerealele integrale au făcut dintotdeauna parte din dieta noastră. Abia la revoluția industrială, odată cu apariția noilor tehnologii de măcinat, au apărut boabele rafinate, adică boabele au rămas doar cu endospermul. Cerealele rafinate au devenit tot mai populare, pentru că permiteau producerea de pâine albă, cu o textură mai fină și o perioadă de valabilitate mai mare decât înainte, în ciuda unui profil nutritiv mai slab decât cel al pâinii integrale. Astăzi, cerealele integrale își fac marea revenire! Consumatorii sunt mai conștienți de importanța sănătății, dar refuză să sacrifice gustul sau plăcerea, fac alegeri alimentare mai sustenabile și caută să adauge ingrediente sănătoase în dietele lor. Astfel că, în mod natural, se întorc către cerealele integrale! O treime dintre consumatori caută în mod activ cerealele integrale în lista de ingrediente (****) a alimentelor lor, iar 64% dintre oameni consideră că cerealele integrale fac pâinea mai gustoasă și mai sănătoasă! (*****)
Pentru a pretinde că o pâine este integrală, aceasta trebuie să conțină peste 30% ingrediente din cereale integrale pe baza greutății totale a produsului uscat și o proporție mai mare de ingrediente din cereale integrale decât ingredientele din cereale rafinate. Deoarece pâinea integrală conține mai multe ingrediente din cereale integrale, care includ toate părțile cerealelor, se spune că este mai sănătoasă:
Așadar, pâinea integrală conține mai mulți nutrienți decât pâinea bazată pe cereale rafinate și este considerată mai sănătoasă.
Astăzi, cerealele integrale sunt peste tot. Așadar, cum te poți asigura că pâinile tale cu cereale integrale sunt cele mai bune din segmentul lor pe piață? Selectând cele mai bune cereale & semințe și asigurându-te că acestea sunt moi și zemoase, aducând în față gustul lor fantastic, fără arome neplăcute. Asigurând faptul că miezul rămâne moale și proaspăt, crusta rămâne crocantă și oferind un volum mare. Și să obții acest lucru într-o manieră consecventă, de fiecare dată.
Pentru a vă ajuta să obțineți rezultate fantastice zi de zi, Puratos face promisiunea incontestabilă că „Indiferent de soluția Puratos folosită, veți coace întotdeauna cele mai bune pâini integrale din clasă, preferate de consumatori!”