Cum să-ți îmbunătățești categoria de produse cu cereale integrale

10 iun. 2022

Categorii
Ce își doresc consumatorii?
Produse
Blog
Tendințele pieței

Consumatorii din zilele noastre sunt din ce în ce mai conștienți de sănătate și sustenabilitate în ceea ce privește alimentele pe care le consumă. După cum arată sondajul nostru Taste Tomorrow, consumatorii cer mai multă autenticitate, naturalețe și sănătate, fără a compromite gustul. Întrucât cerealele integrale & semințele răspund perfect acestei cerințe, observăm o cerere în creștere pentru acest ingredient, 41% dintre consumatorii globali consumând cereale integrale de mai multe ori pe săptămână(*)!

Ce este o cereală integrală?

O cereală integrală este cereala întreagă, compusă din tărâțe, germen și endosperm. Tărâțele reprezintă coaja din jurul cerealei și sunt pline de fibre. Germenul este embrionul, care poate încolți, pentru a da naștere unei noi plante. Germenul conține vitamine, unele proteine și minerale și omega-3. Endospermul reprezintă cea mai mare parte a cerealei. Furnizează germenului nutrienții și energia necesare pentru a crește, deoarece conține carbohidrați, proteine și unele vitamine și minerale. (**)(***)

De unde vin cerealele integrale?

Cerealele integrale au făcut dintotdeauna parte din dieta noastră. Abia la revoluția industrială, odată cu apariția noilor tehnologii de măcinat, au apărut boabele rafinate, adică boabele au rămas doar cu endospermul. Cerealele rafinate au devenit tot mai populare, pentru că permiteau producerea de pâine albă, cu o textură mai fină și o perioadă de valabilitate mai mare decât înainte, în ciuda unui profil nutritiv mai slab decât cel al pâinii integrale. Astăzi, cerealele integrale își fac marea revenire! Consumatorii sunt mai conștienți de importanța sănătății, dar refuză să sacrifice gustul sau plăcerea, fac alegeri alimentare mai sustenabile și caută să adauge ingrediente sănătoase în dietele lor. Astfel că, în mod natural, se întorc către cerealele integrale! O treime dintre consumatori caută în mod activ cerealele integrale în lista de ingrediente (****) a alimentelor lor, iar 64% dintre oameni consideră că cerealele integrale fac pâinea mai gustoasă și mai sănătoasă! (*****)

De ce este pâinea integrală mai bună pentru tine?

Pentru a pretinde că o pâine este integrală, aceasta trebuie să conțină peste 30% ingrediente din cereale integrale pe baza greutății totale a produsului uscat și o proporție mai mare de ingrediente din cereale integrale decât ingredientele din cereale rafinate. Deoarece pâinea integrală conține mai multe ingrediente din cereale integrale, care includ toate părțile cerealelor, se spune că este mai sănătoasă:

  • Tărâțele furnizează fibre, vitamina B, minerale precum fier și proteine.

  • Germenul este plin de minerale, vitamina B, vitamina E și alte substanțe fitochimice.

  • Endospermul conține carbohidrați, proteine și cantități mici de vitamina B. 

Așadar, pâinea integrală conține mai mulți nutrienți decât pâinea bazată pe cereale rafinate și este considerată mai sănătoasă.

Astăzi, cerealele integrale sunt peste tot. Așadar, cum te poți asigura că pâinile tale cu cereale integrale sunt cele mai bune din segmentul lor pe piață? Selectând cele mai bune cereale & semințe și asigurându-te că acestea sunt moi și zemoase, aducând în față gustul lor fantastic, fără arome neplăcute. Asigurând faptul că miezul rămâne moale și proaspăt, crusta rămâne crocantă și oferind un volum mare. Și să obții acest lucru într-o manieră consecventă, de fiecare dată.

Pentru a vă ajuta să obțineți rezultate fantastice zi de zi, Puratos face promisiunea incontestabilă că „Indiferent de soluția Puratos folosită, veți coace întotdeauna cele mai bune pâini integrale din clasă, preferate de consumatori!”

Care sunt soluțiile pentru a produce cele mai bune pâini cu cereale integrale & semințe din clasa lor?

  • Softgrain are toată bunătatea cerealelor integrale, cu un plus de prospețime naturală și un gust superior! Aceste cereale integrale și semințe gata de utilizare sunt gătite și infuzate în maia, oferind o gamă de produse inovatoare și diferențiate, cu confortul suplimentar al unei soluții sănătoase și aromate.

  • Puravita este marca noastră pentru cele mai bune pâini integrale din acest segment. Cu Puravita, clienții noștri coc cele mai bune pâini integrale de pe piață, cu un gust fantastic, un profil nutritiv îmbunătățit și un aspect artizanal autentic - astfel că sunt preferate de consumatori. Toate pâinile Puravita sunt unice, deoarece conțin cele mai bune dintre ingredientele unice Puratos (făinuri speciale, cereale integrale, cereale încolțite) și cele mai noi tehnologii (tehnologia enzimelor CL, maia și malț) și sunt CL - cu etichetă (mai) curată.

  • Sproutgrain sunt cereale integrale și semințe încolțite și fermentate și un aliat unic atât pentru sănătate, cât și pentru gust. La Puratos, adăugăm un pas suplimentar de fermentare pentru a da boabelor un gust fantastic!

  • S500 făină integrală este primul ameliorator cu etichetă (mai) curată creat în mod specific pentru specialități de pâine cu făină integrală, cereale și semințe, oferindu-vă liniște absolută cu o calitate premium constantă dovedită.