Chocolate Saga Festival: Un weekend de răsfăț cu ciocolată Belcolade în București

23 mai 2023

Lumea ciocolatei artizanale este fascinantă! Într-un univers al gusturilor rafinate și al aromelor seducătoare, ciocolata devine o adevărată artă. Pregătit să te lași sedus de cele mai dulci tentații?

În acest articol, vorbim despre oportunitatea de a explora și de a te bucura de creațiile unor maeștri ciocolatieri, care îmbină pasiunea, măiestria și ingredientele care garantează crearea celor mai surprinzătoare opere de artă.

Ceremonial cu cacao și decoruri din ciocolată veritabilă, praline artizanale și drajeuri din ciocolată belgiană, plus demonstrații de măiestrie de la cei mai apreciați ciocolatieri români. Toate se vor desfășura la Chocolate Saga Festival, primul festival al ciocolatei din România. O ocazie excelentă să punem în valoare, alături de cele mai desăvârșite creații din ciocolată, ciocolata Belcolade, dedicată profesioniștilor care folosesc ingrediente de calitate.

Deosebit de important pentru industria ciocolatei, Chocolate Saga Festival nu este doar o invitație de a-i cunoaște pe cei mai buni maeștrii ai ciocolatei artizanale ci și un răsfăț prelungit pentru iubitorii celor mai fine delicatese din ciocolată.

Timp de trei zile, în perioada 26 - 28 mai, evenimentul va răspândi parfumul ciocolatei chiar în centrul orașului, în frumoasa clădire istorică Ghica House. Cu elemente decorative autentice și o arhitectură impresionantă, locul care de obicei oferă o incursiune în istoria și cultura Bucureștiului se schimbă acum în decorul perfect pentru această sărbătoare a ciocolatei.

Curios să vezi cum se transformă creativitatea și pasiunea pentru ciocolată? Descoperă care sunt provocările unui ciocolatier și fii pregătit să te întâlnești cu artiști ai ciocolatei la Chocolate Saga Festival.

Demonstrații ale maeștrilor ciocolatieri

Un festival al ciocolatei înseamnă bucurie și savoare, indiferent de vârstă. De aceea, de la Chocolate Saga Festival nu poate lipsi aroma tentantă a ciocolatei din demonstrațiile de preparare a deserturilor artizanale din ciocolată. O atmosferă interactivă și distractivă, am adăuga noi.

Iată o parte din ciocolatierii care vor fi prezenți.

Rodica Bunea, maestră în arta modelajului ciocolatei și al pastei de zahăr, este expertă în crearea decorurilor dulci pentru produsele de cofetărie, royal icing și isomalt. Economist și istoric de artă, deține Academia de Artă Dulce și, din 2021, oferă cursuri pentru profesioniștii care își desfășoară activitatea în cofetării și nu numai.

Aura Tobescu, strănepoata „omului de zahăr” - unul dintre cei mai apreciați cofetari din secolul al XIX-lea pentru personalitatea sa, dar mai ales pentru cele mai gustoase bomboane fondante -, este un ciocolatier artizan care cultivă gusturile oamenilor în ceea ce privește ciocolata reală.

Cu pasiunea pentru ciocolată în ADN, semnează pralinele și delicatesele de ciocolată Chocolatist, pentru care folosește doar ingrediente proaspete, naturale și veritabile, la care adaugă dăruirea, pasiunea și dragostea ei pentru ciocolată.

Carmela Dragomir, Brand Ambassasor Belcolade Cacao-Trace, este maestru cofetar cu o pasiune de 20 de ani pentru arta cofetăriei. Alături de echipa sa a câștigat premiul pentru „Cele mai bune praline din lume” la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie din Milano, unde a creat trei opere de artă din ciocolată, zahăr și pastiaj, precum și patru torturi moderne, 60 de praline și înghețată artizanală. O performanță impresionantă de la un maestru cofetar care a ridicat cofetăria la rang de artă! Cu Cofetăriile Delice și D U L C E L L E creează produse de cea mai înaltă calitate, în pas cu tendinţele, care îi surprind până și pe cei mai pretenţiosi degustători.

Vlad Niculescu este expert în ciocolată cu o vastă experiență în una din cele mai renumite fabrici de ciocolată belgiene, The Chocolate Line, alături de faimosul Dominique Persoone, mereu în căutare de provocări. El aduce în atenția iubitorilor de ciocolată tehnicile speciale de vopsire, temperare a ciocolatei și realizare a pralinelor, trufelor și a altor specialități de ciocolată, cunoștințe pe care le împărtășește cu ajutorul masterclass-urilor organizate de Horeca Culinary School. Deține Boem Atelier și a contribuit la primul laborator de ciocolată fără zahăr din România.

Interesat să vezi demonstrațiile cu ciocolată? Citește mai departe.

Cu drajeuri cu ciocolată Belcolade

Când spui „Belgia”, foarte mulți oameni se gândesc la „ciocolată”. Noi ne gândim la Belcolade, desigur.

Cu ciocolata veritabilă Belcolade continuăm tradiția și moștenirea care i-au adus ciocolatei belgiene această reputație extraordinară. Toate sortimentele de ciocolată sunt - și au fost dintotdeauna - produse în fabrica din Erembodegem, Belgia, singura fabrică de ciocolată cu proprietari belgieni. 

Putem spune că esența ciocolatei Belcolade este gustul său irezistibil și fără egal. O experiență care nu ar fi posibilă fără selecția foarte atentă a boabelor de cacao de cea mai bună calitate și experiența în combinarea ingredientelor: 100% unt de cacao și 100% vanilie naturală, și nimic altceva. 

Suntem mândri că realizăm ciocolata Belcolade conform procesului tradițional belgian de amestecare, măcinare, conșare și temperare, un proces pe care l-am perfecționat în decenii bune de obținere a unei ciocolate cu gust unic.

De aceea, azi putem oferi o diversitate de arome, pentru o multitudine de aplicații de ciocolată. De la gama certificată de produse sustenabile, din ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, ciocolată albă și ciocolată cu gust natural de caramel sărat, la gama de ciocolată fără zahăr adăugat

Ca partener oficial al evenimentului Chocolate Saga Festival, te așteptăm să experimentezi bucuria ciocolatei și să afli secretele drajeurilor de ciocolată autentic belgiană Belcolade.

Vino să descoperi arta ciocolatei Belcolade la Chocolate Saga Festival!

Și multe alte gusturi desăvârșite

Un întreg festival numai cu produse din ciocolată? Da. La Chocolate Saga Festival nu vor lipsi standurile cu cele mai variante sortimente și produse din ciocolată. Florentine create artizanal învelite cu cea mai fină ciocolată, macarons cu desene, bezele cu trandafiri, dar și trufe de ciocolată franțuzești, ciocolată cu foițe de aur și torturi și prăjituri sănătoase, cu muuultă ciocolată, fără zahăr și fără gluten. Toate bune de admirat, degustat și, desigur, de luat acasă. 

Dar știi cum se prepară ciocolata de care cu toții ne bucurăm?

Începând de la boabele de cacao din fructele coapte ale arborelui de cacao, procesul de preparare a ciocolatei este o călătorie fascinantă. Boabele sunt fermecate prin fermentare timp de șapte zile și apoi uscate de soare. Ajungând în fabricile de ciocolată, ele sunt curățate și prăjite cu grijă.

Când boabele sunt transformate într-o pastă onctuoasă, numită lichior de cacao, secretele încep să prindă contur. Această pastă este apoi prelucrată în mașini speciale, până când se separă grăsimea de partea solidă. Partea cu conținut mare de grăsime devine unt de cacao, iar din separarea sa rezultă prețioasa pudră de cacao.

Dacă la acestea se adaugă lapte, zahăr și vanilie se obține ciocolata. Astfel, printr-o alchimie desăvârșită din ingrediente diverse, se nasc diversele tipuri de ciocolată care ne încântă simțurile.

Nerăbdător? Pune-ți în agendă festivalul deserturilor artizanale din ciocolată și hai să guști din povestea plină de magie a ciocolatei Belcolade.