Belcolade Selection No Added Sugar: ciocolata belgiană care îți încântă simțurile

12 apr. 2023

Belgienii sunt cunoscuți pentru pasiunea lor pentru ciocolată și pentru abilitatea de a crea cele mai fine produse din lume. Din fericire, ciocolatierii pasionați au acces la ciocolata belgiană de înaltă calitate chiar aici, în România, datorită sortimentelor de ciocolată Belcolade. Și dacă adăugăm și cea mai recentă inovație, Belcolade Selection No Added Sugar, o ciocolată delicioasă și sănătoasă, care păstrează gustul autentic și textura fină a ciocolatei tradiționale belgiene, atunci avem cu siguranță cea mai bună soluție pentru deserturile și torturile prietenoase cu dieta.

Ciocolata - un ingredient fascinant

Ciocolata Belcolade este dovada că suntem experți în gustul ciocolatei. Este creată numai ingrediente de calitate, cum ar fi boabele de cacao atent selecționate și fermentate, untul de cacao pur și vanilia naturală, cu scopul de a realiza produse de calitate superioară cu gust inegalabil.

În plus, o fabricăm din surse durabile, cu grijă să influențăm pozitiv industria ciocolatei în beneficiul oamenilor din întreaga lume.

De aceea, Belcolade este soluția potrivită, de fiecare dată. Veritabilă, versatilă, extrafină, provenită din agricultura sustenabilă Cacao-Trace și produsă exclusiv în Belgia. Tot ce-ți poți dori pentru a obține cele mai savuroase aplicații de ciocolată.

Însă ceea ce face Belcolade Selection No Added Sugar să fie o ciocolată cu totul specială este faptul că nu conține zahăr adăugat, fiind mai prietenoasă cu consumatorii care trebuie sau doresc să evite zahărul în alimentația lor. Fiind îndulcită cu îndulcitori naturali, poate aduce chiar unele beneficii. De exemplu, ciocolata care nu are adaos de zahăr este mai sănătoasă decât alte produse similare, fără a compromite gustul sau experiența de a savura o ciocolată fină belgiană. Știai?

Ca să nu mai spunem că, fiind 100% sustenabilă, este și o sursă de inspirație pentru marii ciocolatieri care vor să protejeze resursele planetei pentru generațiile viitoare.

Fără zahăr și fără zahăr adăugat

Zahărul nu doar că oferă ciocolatei savoare, dar influențează și textura și volumul.

Cum reușeste Belcolade Selection No Added Sugar să își mențină lucrabilitatea și fluiditatea, fără a avea zahăr adăugat? Cheia o reprezintă îndulcitorii naturali, pe care i-am ales și i-am combinat într-un mod specific, astfel încât să obținem o compoziție echilibrată și stabilă. Aceeași care face deserturile tale să fie un real succes.

De exemplu, în locul zahărului, am folosit îndulcitorul natural maltitol, care are o structură moleculară similară cu zahărul și astfel poate fi folosit ca înlocuitor. Avantajul? Poate fi procesat în mod similar cu zahărul, permițând astfel ciocolatei să își păstreze textura și volumul.

Însă nu doar îndulcitorii dau valoare ciocolatei, ci și tehnologia de producție avansată care ne asigură că ciocolata noastră fără zahăr rămâne fină și cremoasă. În final, rezultatul este o ciocolată fără adaos de zahăr, care oferă aceeași textură și gust ca ciocolata tradițională, dar cu mai puține calorii și fără efecte negative asupra nivelului de zahăr din sânge.

Știai că…

Fără zahăr adăugat: zaharurile adăugate sunt înlocuite cu îndulcitori și/sau fibre.
Fără zahăr: toate zaharurile au fost înlocuite cu îndulcitori. Nu mai mult de 0,5 g zaharuri per 100 g.

Trei sortimente de ciocolată - o experiență autentică

De zeci de ani dezvoltăm gustul pentru a oferi clienților noștri cea mai bună calitate care să le pună în evidență creațiile. Prin programul nostru de Health & Well-Being, am lucrat neobosit pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă a produselor noastre și pentru a lansa alternative sustenabile și mai sănătoase.

Fiind dedicați ciocolatierilor și cofetarilor, oferim o gamă variată de ciocolată, care le va permite să fie înaintea timpurilor, lucrând cu o ciocolată veritabilă, fără zahăr adăugat. De aceea, am introdus în gama Belcolade Selection trei sortimente noi de ciocolată: ciocolată cu lapte fără zahăr adăugat, ciocolată albă fără adaos de zahăr și ciocolată neagră fără zahăr care te fac să vezi viața în… roz.

Gustul clasic al ciocolatei belgiene. Zero compromis.

Textura acestei ciocolate este fină și netedă. Gustul este plin și complex, cu note ușor dulci, dar și accente amărui și fructate. Și tocmai această combinație de arome face din ciocolata noastră fără adaos de zahăr o soluție care poate fi folosită în cele mai diverse aplicații de cofetărie, de la deserturi rafinate la prăjituri clasice reinventate sau chiar produse de patiserie.

De asemenea, ciocolata Belcolade Selection No Added Sugar are un impact pozitiv asupra rețetelor, datorită faptului că nu conține zahăr adăugat, dar păstrează același gust al ciocolatei autentic belgiene. Cu alte cuvinte, poți folosi în orice rețetă această ciocolată în locul ciocolatei cu zahăr, fără a schimba proporțiile și fără a compromite textura sau gustul general al produselor.

Odată ce ai folosit-o e tot ce-ți poți dori!

La ce sunt atenți consumatorii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca aportul de zaharuri, fie adăugate în alimente, fie prezente în mod natural, să fie mai puțin de 10% din energia totală. Cu toate acestea, 2/3 din țările din întreaga lume consumă peste nivelul maxim de 50 g zahăr pe zi.

Cum consumatorii caută produse care să aibă un conținut redus de zahăr, dar nu în detrimentul gustului, alături de produse din ingrediente curate, clare și naturale, pe care le înțeleg, și aprecierea pentru gustul dulce se schimbă. Un studiu recent a arătat că 56% dintre consumatori menționează că alimentele din retail sunt „prea dulci”.

„Piața alimentelor pentru diverse diete, în vizibilă creștere în ultimii ani, acoperă de la produse fără zahăr, sare, lactoză sau gluten, la cele bio, nemodificate genetic, fără E-uri, pesticide sau erbicide, până la produse low-fat (cu conținut scăzut de grăsimi). Marile lanțuri de hipermarketuri le-au creat raioane speciale, acoperind o gamă largă de nevoi, cu atât mai mult cu cât potențialii consumatori nu sunt doar cei diagnosticați cu alergii și diverse intoleranțe, ci și cei preocupați de o alimentație sănătoasă.” - Revista Piața

În ultimii ani, am asistat pe piața din România la o creștere a interesului pentru produsele fără zahăr adăugat, de la băuturi și iaurturi de bătut la cereale pentru copii și produse de patiserie. Iar dacă în pandemie a crescut interesul pentru un stil de viață sănătos, un an mai târziu trendul a continuat și 3 din 10 români din mediul urban consumă (și) dulciuri fără zahăr:

„Studiul ne arată că românii din mediul urban sunt deschiși către consumul de dulciuri fără zahăr procesat, cu alternative la zahăr. Mai exact, din total eșantion observăm că 30% dintre ei au ales să cumpere produse fără zahăr în ultimele 3 luni.” - Retail - FMCG

Ciocolata există în primul rând pentru a fi delicioasă - și așa va rămâne. Iar ciocolata noastră fără zahăr adăugat e și mai gustoasă, deoarece contribuie la sănătatea și starea de bine a consumatorilor. Cauți o ciocolată la fel de savuroasă ca povestea care o spune? Reinventează-ți creațiile de ciocolată cu Belcolade Selection No Added Sugar și alătură-te ciocolatierilor care creează deserturi din ciocolată fără zahăr.