Amber Noisette Cacao-Trace

Rețetă cu ciocolată sustenabilă Belcolade Cacao-Trace

Cacao-Trace este programul de sustenabilitate dedicat cultivatorilor, fermierilor de cacao, care ridică standardele de calitate a ciocolatei, concentrându-se pe gustul superior. Acest lucru începe în centrele noastre locale post-recoltare, unde experții Puratos stabilesc noi standarde pentru procesul de fermentare. Gustul extraordinar al ciocolatei noastre aduce beneficii tuturor, în special, fermierilor de cacao care primesc un bonus financiar din prețul fiecărui kilogram de ciocolată vândut de Puratos. Reușita programului înseamnă un gust desăvârșit al ciocolatei și îmbunătățirea calității vieții pentru fermierii înscriși.

Cacao-Trace este susținut de comunitățile locale din cinci regiuni de creștere a arborilor de cacao, de Puratos și de mii de iubitori de ciocolată din întreaga lume. Suntem cu toții uniți de convingerea că o ciocolată mai bună creată împreună este singura abordare sustenabilă.

Pentru un producător global de ciocolată reală, dar și umpluturi și cuverturi de cacao, masa de cacao este un ingredient strategic în fabricile noastre din întreaga lume. Cacao-Trace, programul de sustenabilitate conceput de Puratos vine direct în sprijinul fermierilor de cacao și oferă consumatorilor finali șansa de a savura ciocolată veritabilă cu gust excepțional mulți ani de acum înainte.

Majoritatea boabelor de cacao sunt cultivate în ferme mici de familie. Productivitatea este scăzută și, ca urmare, mulți fermieri trăiesc la limita subzistenței. Arborii de cacao sunt delicați și deosebit de sensibili la schimbările climatice, la dăunători și boli. Prin urmare, o bună cunoaștere a practicilor agricole este esențială pentru a asigura producția sustenabilă de boabe de cacao.

În același timp, deoarece cacaua este cotată la bursă, există o volatilitate ridicată a prețurilor, ceea ce înseamnă că fermierii nu reușesc întotdeauna să își vândă produsele la cele mai bune cotații.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Blat
Se mixează toate ingredientele timp de 3 minute la viteză medie cu paleta. Se întinde într-o tavă 60/40 și se coace la 180°C timp de 10 minute.

Orange Cremeux
Se fierbe laptele cu smântâna, se adaugă peste gălbenuşul amestecat cu zahărul, apoi se continuă fierberea până la 85°C. Compoziția rezultată se adaugă peste Belcolade Selection Noir Cacao-Trace. Se amestecă până la topirea ciocolatei, apoi se adaugă răzătura de portocale și lichiorul. Se toarnă în silicon și se congelează.

Mousse Amber Noisette
Gelatina se hidratează. Se aduce la punctul de fierbere prima parte de smântână. Se adaugă Praline Noisette și gelatina hidratată și topită. Compoziția rezultată se adaugă peste ciocolata care în prealabil a fost topită separat. Când compoziția ajunge la temperatura de 38°C se adaugă restul de smântână, semi-bătută.

Glazură velvet
Se topește ciocolata și untul de cacao și se adaugă colorantul. Se aplică cu pistolul cu aer comprimat la temperatura de 40°C pe produsul congelat.

Glazură de ciocolată
Se topesc ambele ciocolate, se adaugă uleiul de măsline și alunele tocate. Se folosește la 29°C.

Biscuite de cacao
Toate ingredientele se pun în bolul de la mixer și se amestecă la viteză mică, cu paleta până la formarea unui aluat omogen. Aluatul se întinde la grosimea de 2 mm, apoi se lasă la rece jumătate de oră. Se decupează discuri la dimensiunea dorită și se coc pe silicon perforat la temperatura de 150°C ~ 15 - 17 minute.

Poți descărca mai jos tot rețetarul cu inspirație Cacao-Trace

Amber Noisette Cacao-Trace

Autor: Diana Chiriță

Noile sortimente de ciocolată sustenabilă – neagră, cu lapte, albă sau amber - sunt foarte versatile, cu gusturi echilibrate, fie cu note de fructe proaspete sau gust de cacao ușor prăjită, fie gust cremos cu note ușor sărate.

Gustul excepțional al ciocolatei se datorează boabelor de cacao bine fermentate.

Ciocolata cu adevărat sustenabilă: un Bonus de ciocolată de 10 cenți per kilogram merge la fermieri, iar în acest mod cultivarea arborilor de cacao rămâne o afacere atractivă pentru viitor.

Oportunitatea pe care Belcolade Selection Cacao-Trace o aduce cu sine, aceea de a le spune clienților voștri povești autentice. Veți arăta empatie și responsabilitate socială, valori apreciate de consumatori.

Noua noastră ciocolată Cacao-Trace este la fel de versatilă ca și selecția standard Belcolade. Cu un nivel optim de vâscozitate, este ideală pentru o multitudine de modalități de utilizare.