Oriental

Rețetă cu ciocolată sustenabilă Belcolade Cacao-Trace

Cacao-Trace este programul de sustenabilitate dedicat cultivatorilor, fermierilor de cacao, care ridică standardele de calitate a ciocolatei, concentrându-se pe gustul superior. Acest lucru începe în centrele noastre locale post-recoltare, unde experții Puratos stabilesc noi standarde pentru procesul de fermentare. Gustul extraordinar al ciocolatei noastre aduce beneficii tuturor, în special, fermierilor de cacao care primesc un bonus financiar din prețul fiecărui kilogram de ciocolată vândut de Puratos. Reușita programului înseamnă un gust desăvârșit al ciocolatei și îmbunătățirea calității vieții pentru fermierii înscriși. Cacao-Trace este susținut de comunitățile locale din cinci regiuni de creștere a arborilor de cacao, de Puratos și de mii de iubitori de ciocolată din întreaga lume. Suntem cu toții uniți de convingerea că o ciocolată mai bună creată împreună este singura abordare sustenabilă.

Pentru un producător global de ciocolată reală, dar și umpluturi și cuverturi de cacao, masa de cacao este un ingredient strategic în fabricile noastre din întreaga lume.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Blat de ciocolată
Se mixează ouăle și zahărul. Se adaugă untul și ciocolata topită la 40°C, apoi se încorporează făina. Se întinde pe o tavă și se coace la temperatura de 180°C pentru 25 de minute. Pentru o tavă 40/60 se triplează reţeta.

Cremeux de mango și lămâie
Se aduc la punctul de fierbere piureul de mango și cel de lămâie. Se adaugă gălbenuşul și zahărul și se continuă fierberea până la 85°C. Se adaugă gelatina hidratată și se lasă la răcit. Când ajunge la temperatura de 35°C se adaugă untul și se amestecă.

Mousse de ciocolată neagră
Se amestecă apa, zahărul și gălbenuşurile. Se ţin pe foc, amestecând continuu până ajung la temperatura de 85°C. Compoziţia se pune la mixer şi se spumează (până ce aceasta se va răci la 35°C). Se topeşte ciocolata şi se adaugă 110g de Passionata. Ganache-ul rezultat se amestecă lejer cu ouăle spumate. La final se încorporează 900g de Passionata semi- bătută şi amestecată cu scortişoara pudră.

Glazură de ciocolată neagră
Se fierbe laptele și glucoza. Se toarnă peste ciocolată și cacao și se amestecă. Se adaugă gelatina hidratată și topită. La sfârşit se incorporează și Miroir Glassage Neutre și se omogenizează cu blenderul. Se lasă peste noapte la cristalizat. Se aplică la 38°C pe produsul congelat.

Poți descărca mai jos tot rețetarul cu inspirație Cacao-Trace

Oriental

Autor: Cristina Stancu

Noile sortimente de ciocolată sustenabilă – neagră, cu lapte, albă sau amber - sunt foarte versatile, cu gusturi echilibrate, fie cu note de fructe proaspete sau gust de cacao ușor prăjită, fie gust cremos cu note ușor sărate.

Gustul excepțional al ciocolatei se datorează boabelor de cacao bine fermentate.

Ciocolata cu adevărat sustenabilă: un Bonus de ciocolată de 10 cenți per kilogram merge la fermieri, iar în acest mod cultivarea arborilor de cacao rămâne o afacere atractivă pentru viitor.

Oportunitatea pe care Belcolade Selection Cacao-Trace o aduce cu sine, aceea de a le spune clienților voștri povești autentice. Veți arăta empatie și responsabilitate socială, valori apreciate de consumatori.

Noua noastră ciocolată Cacao-Trace este la fel de versatilă ca și selecția standard Belcolade. Cu un nivel optim de vâscozitate, este ideală pentru o multitudine de modalități de utilizare.