Cacao-Trace

Intră în lumea excepțională a ciocolatei!

23 feb. 2021

Programul Cacao-Trace

Ingredientul pentru un gust mai bun al ciocolatei veritabile? Responsabilitatea. 

De aceea, susținem dezvoltarea durabilă a culturilor de cacao prin programul Cacao-Trace, un program aparte de sustenabilitate care oferă sprijin fermierilor de cacao și, în acealași timp, ridică standardele de calitate a boabelor. Programul nostru Cacao-Trace are toate elementele clasice ale programelor de certificare sustenabilă, dar este unic pentru că se concentrează pe gustul superior al boabelor de cacao, obținut printr-un proces de fermentare controlată, și pe un extra „Bonus de Ciocolată” oferit fermierilor. Astfel,  creștem veniturile și standardele de viață ale fermierilor și salvăm ciocolata cu gust deosebit! 

Rezultatele fermentării controlate

În mod normal, în ciocolată sunt amestecate boabele de cacao de calitate diferită pentru a obține un gust și o calitate standard. Prin programul Cacao-Trace schimbăm regulile jocului! Boabele de cacao sunt selectate cu grijă și atenție, în funcție de profilul de gust și de calitatea lor, iar criteriile de fermentare ale boabelor de cacao sunt redefinite, pentru că procesul de fermentare este esențial în definirea gustului ciocolatei - și este cel care face diferența dintre o ciocolată de calitate standard și una superioară.  De aceea, prin programul Cacao-Trace, boabele de cacao sunt fermentate în propriile centre post-recoltare, sub atenta supraveghere a experților noștri. Ei sunt cei care se asigură că potențialul natural al gustului se dezvoltă pe deplin și, în cele din urmă, se va simți în produsul finit.  Și asta nu este tot! Prin adaptarea criteriilor de fermentare, experții pot schimba chiar aroma boabelor de cacao, în funcție de anumite procedee și tehnici specifice.

Descoperă cum arată centrul nostru de recoltare din Vietnam.

De ce o fermentare mai bună aduce plus valoare?

Un astfel de proces controlat este, în principal, în avantajul cultivatorilor de arbori de cacao, în special al fermierilor din Coasta de Fildeș, Vietnam, Filipine, Papua Noua Guinee și Mexic pe care îi susținem să obțină cel mai mare venit posibil și să își administreze plantațiile cu o mai mare autonomie. 

Pe lângă trainingul riguros și un preț echitabil, oferim fermierilor și un „Bonus de Ciocolată”, în funcție de calitatea boabelor de cacao. Astfel, nu numai că protejăm viitorul fermierilor de cacao, dar îi  încurajăm să livreze boabele de cacao în forma lor brută către centrele post-recoltare, în loc să se ocupe personal de fermentarea și uscarea lor.  Un ajutor în plus ca ei să se poată concentra și pe alte activități importante pe plantația lor.

Astfel, obținem  o calitate superioară a boabelor de cacao și ajutăm fermierii, răsplătindu-i  la fiecare kilogram de ciocolată sustenabilă Cacao-Trace cu un bonus care este echivalentul unui salariu complet pentru ei.

Béatrice - Povestea unui cultivator de arbori de cacao

Alătură-te comunității Cacao-Trace ! 

Cacao-Trace este mult mai mult decât un simplu program sau un brand de ciocolată sustenabilă. Este o comunitate care pornește de la plantațiile de arbori de cacao și ajunge până la fanii ciocolatei din lumea întreagă - toți uniți de gustul ciocolatei sustenabile. Poți contribui și tu la conservarea culturilor de cacao,  astfel încât să ne putem bucura de ciocolata veritabilă mulți ani de acum înainte. Iar pentru acest lucru îți recomandăm să folosești în rețetele tale Belcolade Selection Cacao-Trace, o gamă de ciocolată cu gust deosebit și performanță desăvârșită.

În gama Belcolade Selection Cacao-Trace vei găsi binecunoscutele sortimente Belcolade Selection Noir, Lait, Blanc și Amber. Și pentru fiecare kilogram de ciocolată Cacao-Trace pe care îl cumperi, noi oferim un „Bonus de Ciocolată” de 0,10 euro înapoi fermierilor.

Dacă vrei ca următorul tău desert cu ciocolată să fie sustenabil, atunci folosește ciocolata autentic belgiană certificată Cacao-Trace! Astfel, consumatorii tăi vor fi încântați de un produs natural, iar, în contextul în care rezervele de cacao scad din ce în ce mai mult,  următoarele generații de consumatori se vor bucura la rândul lor de ciocolată.

Produsele incluse în programul de ciocolată sustenabilă Cacao-Trace

Belcolade Selection Noir Cacao-Trace

Belcolade Selection Noir Cacao-Trace

Ciocolată belgiană, neagră, extrafină cu certificare Cacao-Trace, un program unic de sustenabilitate ce sprijină fermierii de arbori de cacao și care redefinește toate standardele în industria de ciocolată.

Belcolade Selection Lait Cacao-Trace

Belcolade Selection Lait Cacao-Trace

Ciocolată belgiană veritabilă cu lapte, sub formă de dropsuri, cu certificare Cacao-Trace, un program unic de sustenabilitate ce sprijină fermierii de arbori de cacao și care redefinește toate standardele în industria de ciocolată.

Belcolade Selection Blanc Cacao-Trace

Belcolade Selection Blanc Cacao-Trace

Ciocolată belgiană albă, extrafină, cu certificare Cacao-Trace, un program unic de sustenabilitate ce sprijină fermierii de arbori de cacao și care redefinește toate standardele în industria de ciocolată.

Belcolade Selection Amber Cacao-Trace

Belcolade Selection Amber Cacao-Trace

Ciocolată belgiană cu gust deosebit de caramel sărat. Produsul face parte din programul de ciocolată sustenabilă Cacao-Trace.

Belcolade Sticks Cacao-Trace

Belcolade Sticks Cacao-Trace

Ciocolată belgiană neagră, certificată Cacao-Trace, sub formă de batoane. Sub formă de batoane pentru utilizare cât mai ușoară.

Ce spun antreprenorii din industria de alimentație despre ciocolata Cacao-Trace ?

Află mai multe despre programul Cacao-Trace și despre kitul pregătit special pentru patiserii, cofetarii și ciocolatierii locali!