Ecler cu trandafiri

Ecler cu trandafiri

Ingrediente coajă
Tegral Clara Ultra 500 g
Apă (200C) 870 g
Ulei 340 g
Colorant roșu hidrosolubil
Ingrediente cremă
Cremyco 175 g
Apă 500 g
Passionata 250 g
Inserție
Cremfil Selection Vanilla 1000 g
Sirop de trandafiri 200 g

Cum pregătești eclerul cu trandafiri

Metodă coajă de ecler
Se mixează ingredientele la viteză mică timp de 1 minut, apoi 5/6 minute la viteză mare. Spre sfârșitul mixării adăugăm și colorantul roșu.

Regim de coacere

Cuptor cu vatră 200°C timp de 25 minute cu trapa închisă, apoi se continuă coacerea timp de 5 minute cu trapa deschisă.

Cuptor rotativ sau convecție la 180°C timp de 25 minute cu trapa închisă, apoi se continuă coacerea timp de 5 minute cu trapa deschisă. Coacerea se realizează fără abur.


Metodă cremă

Se amestecă Cremyco cu apa la viteză medie. Se adaugă Passionata și se continuă mixarea pentru încă 2 minute la viteză medie.


Inserție

Se amestecă Cremfil Selection Vanilla cu sirop de trandafiri (se poate folosi și siropul de la dulceața de trandafiri). Se toarnă fitile lungi cât tava și se congelează. După congelare, se vor tăia la dimensiunea dorită, astfel încât să poată fi introduse în ecler.


Specificații

  • Eclair - Chou
  • St Valentine

Un desert aromat, promițător, plin de trăiri și, cel mai important, cu gust de trandafiri: incredibil de iubiți, oriunde în lume, în orice perioadă, de oricine.