Ecler cu fistic

Ecler cu fistic

Ingrediente coajă
Tegral Clara Ultra 500 g
Apă (20°C) (1) 870 g
Ulei 340 g
Cacao 50 g
Apă (2) 120 g
Ingrediente inserție
Cremfil Selection Vanilla 1000 g
PatisFrance Praliné Pistaches 52% 375 g
Ingrediente cremă
Cremyvit Chocolate 500 g
Apă (80°C) 750 g
Whippak 150 g

Cum obții ecler cu fistic

Metodă coajă de ecler
Se mixează ingredientele la viteză mică timp de 1 minut, apoi 5/6 minute la viteză mare.

Regim de coacere

Cuptor cu vatră 200°C timp de 25 minute cu trapa închisă, apoi se continuă coacerea timp de 5 minute cu trapa deschisă.

Cuptor rotativ sau convecție la 180°C timp de 25 minute cu trapa închisă, apoi se continuă coacerea timp de 5 minute cu trapa deschisă. Coacerea se realizează fără abur.


Metodă inserție

Se amestecă Cremfil Selection Vanilla cu Praliné Pistaches și se toarnă fitile lungi într-o tavă. Se congelează. După congelare, se vor tăia la dimensiunea dorită, astfel încât să poată fi introduse în ecler.


Metodă cremă

Se amestecă Cremyvit Chocolate cu apa caldă la viteză mică. Se adaugă Whippak și se continuă mixarea pentru încă 3 minute la viteză medie.


Sugestie decorare

Nivel complexitate:  

Folosește Miroir Glassage Neutre pentru a da luciu și strălucire migdalelor și fisticului folosite la decor.

Specificații

  • Eclair - Chou