Ecler cu miere și lămâie

Rețetă Ecler cu Miere și Lămâie

Ingrediente coajă
Tegral Clara Ultra 500 g
Apă (200C) 870 g
Ulei 340 g
Ingrediente cremă
Bavarois Neutre 125 g
Apă 75 g
Passionata 50 g
Miere 50 g
Deli Citron QS
Ingrediente decor
Paloma Ovablanca 100 g
Zahăr pudră 100 g

Cum realizezi Ecler cu Miere și Lămâie

Proces tehnologic coajă ecler

Metodă
Se mixează ingredientele la viteză mică timp de 1 minut, apoi 5/6 minute la viteză mare.

Regim de coacere
Cuptor cu vatră 200°C timp de 25 minute cu trapa închisă, apoi se continuă coacerea timp de 5 minute cu trapa deschisă. Cuptor rotativ sau convecție la 180°C timp de 25 minute cu trapa închisă, apoi se continuă coacerea timp de 5 minute cu trapa deschisă. Coacerea se realizează fără abur.

Proces tehnologic cremă

Metodă

Se amestecă mierea cu apa şi Bavarois Neutre. Se încorporează Passionata semibătută și crema de lămâie Deli Citron.


Proces tehnologic decor

Metodă
Se amestecă toate ingredientele și se spumează la robot la viteză mare până se obține textura de bezea.

Poate cel mai revoluționar desert

Nivel complexitate:  

Atât pentru turnarea eclerului cât şi pentru decor se va folosi un şpriţ cu zimţi deşi.

Specificații

  • Eclair - Chou

Mod de ansamblare

  • eclerele se vor secţiona în lateral. Prin tăietura realizată se va introduce crema de miere și un fitil din Deli Citron
  • pe suprafaţa eclerului se vor forma aveline din bezea
  • pentru un aspect mai atrăgător, avelinele de bezea se pot arde cu ajutorul unui arzător

Arată mai mult