Cele mai căutate rețete de patiserie-cofetărie. O noutate din 2021

31 ian. 2022

Ascultă rezumatul audio

Oamenii au nevoie să-și satisfacă pofta de produse tradiționale și să experimenteze gusturi noi. Este ceea ce ne confirmă și rețetele pe care le adresăm profesioniștilor. Dacă ne uităm la interesul patiserilor și al cofetarilor pentru rețetele Puratos, vedem că preferințele pentru produsele clasice se păstrează. Însă, încep să fie de interes și rețetele mai complexe, care propun deserturi inovatoare, cu o combinație de gusturi. Și pe bună dreptate, credem noi, pentru că avem cu ce să vă inspirăm: de la cheesecake cu fistic, caise și rozmarin la mousse cu inserție de portocale și ciocolată belgiană veritabilă cu gust de caramel sărat.
Curioși să aflați detaliile? Citiți mai departe.

Fantastic! Rețete de patiserie-cofetărie cu gust clasic

Rețetele pe care le dezvoltăm pentru adevărații profesioniști nu doar că au în vedere obiectivele patiserilor și ale cofetarilor, dar țin cont și de preferințele consumatorilor. De la concept, execuție, aspect, tehnică și până la gust, totul este bine calculat. Iar soluțiile de patiserie-cofetărie inspirate din rețete tradiționale vă permit să creați o varietate de produse excelente. Dacă sunteți în căutare de rețete clasice cu care să vă satisfaceți consumatorii, veți fi bucuroși să aflați că cele de mai jos se numără printre alegerile de top.

Pască cu brânză

La Puratos avem multe rețete tradiționale realizate cu cele mai avansate tehnici de patiserie, dar aceasta este mândria consultanților noștri tehnici în patiserie-cofetărie: pască cu brânză, din aluat care se premodelează și se modelează înainte de dospire, apoi se coace fără aburi la 180 - 195°C, timp de 30 - 35 de minute.

Numărul de vizualizări și timpul petrecut pe această rețetă, mult mai mari decât în cazul celorlalte rețete, ne confirmă că întrunește toți indicatorii posibili pentru a o considera cu adevărat de interes. Nu numai că este urmărită cel mai des de profesioniști, dar vă permite și să lucrați ușor, folosind diferite ingrediente în funcție de preferințele consumatorilor.

Cozonac cu nucă și ciocolată

Tradiţia românească spune că dacă ai cozonac pe masă înseamnă că sărbătoreşti. Și cum în fiecare anotimp avem numeroase sărbători tradiționale, nu e de mirare că acesta este desertul care nu lipsește din căutările celor dornici să-l ofere consumatorilor de toate vârstele.

Așa cum o știm astăzi, rețeta de cozonac folosește drojdie și tehnici de dospire și coacere asemănătoare realizării pâinii. Știați că este consacrată deja de două secole, în rândul brutarilor din Europa? Aici o găsim, de altfel, în diferite variante. Vi le amintim pe cele mai cunoscute: „Kozunak” în gastronomia bulgărească, „panettone” în patiseria italiană, „Christstollen” în gastronomia nemțească, „babka” în bucătăria evreiască tradițională și „baigli” în cultura gastronomică ungurească.

Rețeta noastră cu nucă și ciocolată îmblânzește frământarea aluatului cu Easy Authentic Cozonac Fresh, mixul profesional pentru obținerea prin metodă simplă a cozonacilor tradiționali - și poate de aceea este și atât de apreciată!

Tort Sacher

Se spune că tortul lui Sacher sau „Sachertorte”, inventat de ucenicul Franz Sacher, este o prăjitură cu multă ciocolată și un ingredient secret, de acum 200 de ani. Însă rețeta noastră dezvoltată de Diana Chiriță, Ambasador Cacao-Trace, este actuală și răspunde cerințelor cofetăriei moderne. Garantăm că obțineți un desert rafinat, care, atunci când este făcut din ciocolată sustenabilă, oferă consumatorilor un gust excepțional. Secretul e ciocolata Belcolade Selection Noir Cacao-Trace. Cu cât mai multă, cu atât mai bine! Mai ales că vă ajută să faceți o alegere sustenabilă în cofetărie și, în același timp, sprijină mii de fermieri de arbori de cacao să primească un preț corect pentru recoltele lor.

O noutate în plus din 2021

A aduce gusturi noi într-o rețetă este mereu o provocare. Dar orice cofetar știe că acest lucru e, în egală măsură, și o mare oportunitate. Să impresioneze, să devină cunoscut, să cucerească.

Atât inovația, cât și creativitatea de la baza acestor rețete, arată că tot mai mulți patiseri și cofetari caută să vadă lucrurile dintr-o perspectivă inedită. Și, folosind cele mai bune ingrediente, să creeze ceea ce ne dorim cu toții: perfecțiunea. Iar ca să păstrăm tonul optimist vă spunem că rețetele includ cele mai recente tendințe în patiserie și ciocolaterie și au urcat în clasamentul celor mai căutate rețete oferite de consultanții noștri tehnici în cofetărie.

Forêt Noire

„Schwarzwälder Kirschtorte”, „Gâteau Forêt Noire”, „Black Forest Cake”, „Tortul Pădurea Neagră”. La fel de gustos în fiecare limbă, ideal pentru fiecare ocazie specială și cu adevărat savuros când îl realizați după indicațiile Cristinei Stancu, Ambasador Cacao-Trace: cu ciocolata Belcolade, care se produce doar în Belgia, și Kirschwasser, rachiul de cireșe originar din Germania.

Foret Noire

Cheesecake provencale

La întrebarea cum se obține un cheesecake cuceritor, răspunsul nu poate fi decât unul singur: amestecați toate ingredientele conform acestei rețete. Spre deliciul cofetarilor, și nu numai, include crema de brânză gata de folosit, Deli Cheesecake, și sfatul nostru special: nu uitați să salvați rețeta în contul MyPuratos ca să o aveți la îndemână de Ziua Internațională a Cheesecake-ului, care se sărbătorește în fiecare an pe 30 iulie.

Amber Noisette

Cine nu iubește caramelul sărat? În această rețetă de mousse cu inserție de ciocolată și portocală, biscuite crocant, glazură de catifea și decor din ciocolată, Cristina Stancu, Ambasador Cacao-Trace, vă propune ciocolata sustenabilă Belcolade Selection Amber Cacao-Trace. Are gust echilibrat de caramel cu unt sărat și note subtile de vanilie și răspunde tendințelor actuale de gust ale consumatorilor din lumea întreagă.

Dacă vreți să creați deserturi după cele mai apreciate rețete de patiserie-cofetărie, cu siguranță puteți să folosiți recomandările noastre. Iar pentru propuneri personalizate, nu ezitați să ne contactați.