Maiaua, cerealele integrale și făina de secară - ingredientele cheie din cele mai căutate rețete în 2021

21 dec. 2021

Ascultă rezumatul audio

Mai mult decât oricând, gusturile se discută. La începutul pandemiei, mulți dintre noi am avut nevoie să ne hrănim visele prin plăcerea de a coace în casă. A fost perioada reîntoarcerii la rețetele clasice de prăjituri și la pâinea caldă - suficient cât să ne facă să simțim că lumea este un loc mai sigur. În același timp, am început să facem noi alegeri când ingredientele pentru copt nu au mai fost la fel de ușor de găsit. Cu ce înlocuiesc făina și cacaoa? De unde cumpăr maia? Ce rețete fără ou pot să fac? Sunt doar câteva din întrebările care au avut nevoie de răspunsuri.

Toate aceste căutări ale consumatorilor, dublate de interesul lor real, le-au permis să descopere combinații inedite de ingrediente și arome și să încerce rețete și produse din afara propriului univers cultural și gastronomic. În cercetarea noastră Taste Tomorrow, 18.900 de consumatori din 44 de țări au fost întrebați dacă preferă rețetele tradiționale și în ce măsură sunt dornici să încerce gusturi noi sau o combinație de gusturi cu care nu sunt obișnuiți. 79% au răspuns că preferă produsele clasice de brutărie și patiserie-cofetărie, în vreme ce ne-au arătat că vor să încerce ceva original - dar cu un element familiar. Să nu uităm, totuși: suntem o specie relativ prudentă mai ales dacă e vorba de alimentație. Un motiv în plus să preferăm evoluția, nu revoluția gusturilor.

Rețete fantastice de brutărie cu care puneți în valoare gusturile tradiționale

Maia, cereale integrale, făină de secară. Am văzut cum entuziasmul pentru aceste ingrediente de brutărie a fost extrem de ridicat. Atât de sus că, din primul an de pandemie până în prima jumătate a lui 2021, maiaua a continuat să fie al treilea cel mai discutat subiect pe social media în toată lumea: de la sfaturi despre cum să-ți hrănești maiaua, la rețete de pâine și pizza cu maia.

Căutările online după cuvântul „rețetă” ne arată, mai mult sau mai puțin, același lucru. Pe site-ul nostru, bogat în rețete de inspirație pentru profesioniști, cele mai căutate au fost rețetele pentru pâinea pădurarului, chiflele pentru burger cu maia și pâinea pave din cereale străbune. Să aruncăm o privire.

Pâinea Pădurarului

Pâinea Pădurarului este o pâine cu origini poloneze, apropiată ca formă de franzela tradiţională. Rețeta noastră pe bază de făină de secară nu numai că-i oferă gustul pâinii de casă, dar a cucerit internetul prin mixul deosebit de cereale hidratate în maia de secară: boabe de soia, semințe de floarea soarelui și in. Nu mai e niciun secret: pentru bogăția de vitamine și minerale, dar și pentru textura plăcută și ușor de savurat, am folosit soluțiile de brutărie pe bază de maia Softgrain Pro și O-tentic Origin.

Sfatul consultanților tehnici în brutărie!

Folosiți un malaxor cu două viteze deoarece viteza a doua oferă elasticitate și forță aluatului. Întotdeauna cântăriți cantitatea de apă specificată în rețetă și păstrați 5% ca variantă de siguranță, pentru a o adăuga treptat în malaxor, în viteza a doua. Astfel vă asigurați că dacă folosiți o făină care nu are o capacitate bună de hidratare nu aveți un aluat mai moale decât e cazul.

Chifle pentru burger cu maia

Nu putem mânca numai sandvișuri cu pâine. Mai avem nevoie și de chifle. Căutările de pe site-ul nostru ne-au dovedit că brutarii preferă această rețetă de chifle pentru burgeri cu maia naturală din grâu și secară, obținute cu O-tentic Origin. Folosind O-tentic cu putere proprie de fermentare, puteți să realizați chifle care rămân proaspete și moi. Rezultatul merită fiecare minut investit.

Știați că...?
Textura pâinii începe să se schimbe la câteva secunde după ce o scoateți din cuptor. Pe de o parte, umiditatea din miezul pâinii migrează în coaja mult mai uscată. Pe de altă parte, pe măsură ce pâinea se răcește, amidonul din făină încearcă să revină la starea inițială și începe să se recristalizeze.

Puteți să îmbunătățiți experiența degustării oferindu-le consumatorilor chifle cu o textură mai diversă. Pentru aceasta este nevoie să încorporați cerealele integrale. Avem o gamă întreagă de cereale încolțite și semințe hidratate în maia, care își eliberează încet umiditatea în aluat, prelungind perioada de valabilitate a produselor de panificație și adăugând o aromă suplimentară de lungă durată.

Pâine pave din cereale străbune

Pave este varianta în formă de pătrat a pâinii rotunde, care are un miez pufos și aerat, o structură tip fagure, o aciditate ușor ridicată și un gust care te trimite direct în copilărie, la pâinile bunicii.

Rețeta noastră cu făină de secară necesită predospire, divizare și dospire finală și vă propune o soluție excepțional de nutritivă: folosirea cerealelor integrale cu semințe și maia. De exemplu, Softgrain Ancient Grains este o combinație aparte de cereale infuzate în maia, alături de semințe de chia, in și floarea soarelui, care păstrează cel mai bine proprietățile din grâul spelta, alac, mei și ovăz.

Vreți să-i ajutați pe consumatori să facă alegeri mai sănătoase și mai durabile? Ei bine, nu vă mai rămâne decât să salvați rețetele noastre de brutărie și să le faceți viața mai frumoasă cu pâini delicioase cu maia, cereale integrale, semințe și fibre.