Foietaj Franțuzesc

Rețetă cu Mimetic

Cum obții Foietajul Franțuzesc

Pasul 1

Amestecați toate ingredientele și frământați 4 minute la viteză mică, urmate de 6 minute la viteză mare. Acoperiți aluatul cu o folie și lăsați la relaxat la rece pentru 10 minute.


Pasul 2

Laminați foaia de Mimetic, pentru o mai bună plasticitate și apoi așezați-o în mijlocul bucății de aluat, laminat în formă dreptunghiulară. Împăturiți capetele aluatului peste foaia de Mimetic.


Pasul 3

Aluatul se turează până la grosimea de 7 mm, apoi se împăturește în 4, se rotește în jurul axei cu 90°. Se turează până se obține o grosime de 7 mm. Se împăturește în 3 și se pune la rece pentru 60 de minute. Aluatul este astfel gata pentru aplicația dorită.


Pasul 4

Se turează aluatul până la grosimea de 7 mm, apoi se împăturește în 4 și se rotește în jurul axei cu 90°. Se turează până se obține o grosime de 7 mm. Se împăturește în 3 și se pune la rece pentru 60 de minute. Aluatul este astfel gata pentru aplicația dorită.


Metoda de lucru

Pregătire grosime
Se laminează la o grosime de 11 mm pentru îmbunătățirea plasticității.

Frământare: 4 minute lent + 6 minute rapid

Temperatură aluat: 21°C

Relaxare: 10 minute la rece

Încorporare margarină
Se așează foaia de Mimetic în mijlocul bucății de aluat, laminat în formă dreptunghiulară. Capetele aluatului se împăturesc peste foaia de Mimetic.

Laminare
Turare la o împachetare în 4 (dublă), urmată de o împachetare în 3 (simplă).

Relaxare: Minim 30 de minute la rece

Laminare
Turare la o împachetare în 4 (dublă), urmată de o împachetare în 3 (simplă).

Odihnă: 60 de minute la rece

 

Specificații

  • Patiserie