Cinnamon Chocolate Mountain

Rețetă cu ciocolată sustenabilă Belcolade Cacao-Trace

Cacao-Trace este programul de sustenabilitate dedicat cultivatorilor, fermierilor de cacao, care ridică standardele de calitate a ciocolatei, concentrându-se pe gustul superior. Acest lucru începe în centrele noastre locale post-recoltare, unde experții Puratos stabilesc noi standarde pentru procesul de fermentare. Gustul extraordinar al ciocolatei noastre aduce beneficii tuturor, în special, fermierilor de cacao care primesc un bonus financiar din prețul fiecărui kilogram de ciocolată vândut de Puratos. Reușita programului înseamnă un gust desăvârșit al ciocolatei și îmbunătățirea calității vieții pentru fermierii înscriși.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI PARCURGEȚI ÎN REALIZAREA REȚETEI

Cupe de ciocolată
Temperați ciocolata Belcolade Selection Lait Cacao-Trace și turnați-o într-o matriță din policarbonat sub formă de semisfere. Lăsați-o timp de două ore la frigider, la 16°C, umiditate relativă mai mică de 60% pentru a se cristaliza. Scoateți cupele de ciocolată din mulaj.

Inserții crocante
Temperează ciocolata Belcolade Selection Lait Cacao-Trace și adăugă orezul expandat. Creează forme de rocă folosind o lingură și poziționează cupa de ciocolată deasupra. Lasă totul la cristalizat.

Mousse de ciocolată
Se topește ciocolata Belcolade Selection Noir Cacao-Trace. Se spumează frișca împreună cu scorțișoara. Apa se fierbe cu zahărul până ajunge la 121°C. Se bat ouăle și gălbenușurile împreună și se adăugă treptat siropul de zahăr preparat mai devreme. Se spumează până când compoziția ajunge la 40°C. Amestecați 1/3 din smântâna semi-bătută cu ciocolata topită pentru a face un ganache. Încorporați compoziția de ou, apoi adăugați și restul de smântână. Lăsați mousse-ul de ciocolată să se seteze la frigider pentru 4 ore, la 4°C.

Decor de ciocolată
Se temperează Belcolade Selection Lait Cacao-Trace, se întinde pe masa de lucru și cu ajutorul unei gripci metalice se răzuiesc fulgi de ciocolată pentru decor.

Poți descărca mai jos tot rețetarul cu inspirație Cacao-Trace

Cinnamon Chocolate Mountain

Autor: Diana Chiriță

Noile sortimente de ciocolată sustenabilă – neagră, cu lapte, albă sau amber - sunt foarte versatile, cu gusturi echilibrate, fie cu note de fructe proaspete sau gust de cacao ușor prăjită, fie gust cremos cu note ușor sărate.

Gustul excepțional al ciocolatei se datorează boabelor de cacao bine fermentate.

Ciocolata cu adevărat sustenabilă: un Bonus de ciocolată de 10 cenți per kilogram merge la fermieri, iar în acest mod cultivarea arborilor de cacao rămâne o afacere atractivă pentru viitor.

Oportunitatea pe care Belcolade Selection Cacao-Trace o aduce cu sine, aceea de a le spune clienților voștri povești autentice. Veți arăta empatie și responsabilitate socială, valori apreciate de consumatori.

Noua noastră ciocolată Cacao-Trace este la fel de versatilă ca și selecția standard Belcolade. Cu un nivel optim de vâscozitate, este ideală pentru o multitudine de modalități de utilizare.