23 ian. 2023
Ești mereu în căutare de noi metode de lucru și rețete cât mai inovatoare? La atelierele demonstrative Puratos România din 2023 ai acces la tehnici de lucru și sfaturi, rețete noi și soluții de brutărie sau patiserie-cofetărie, toate gândite special pentru a te sprijini să fii în topul preferințelor clienților tăi. Citește mai departe și află detaliile.
O zi la Puratos începe în laborator și se termină în laborator. Aici e locul unde inovăm, dezvoltăm și organizăm demonstrațiile susținute de profesioniștii Puratos România: ambasadorii Cacao-Trace, Cristian Gae și Diana Chiriță, și consilierii tehnici în brutărie, Ciprian Dinu, Laurențiu Holtman, Sebastian Dale și Lucian Badea.
În 2023, continuăm seria de ateliere practice pentru profesioniști, în laboratoarele noastre de inovație din București și Cluj-Napoca - dar vom căuta ocazii să ajungem și în alte orașe din România, cum ar fi Sibiu și Iași, unde am fost întâmpinați, anul trecut, cu mult entuziasm.
La aceste ateliere, vei avea acces la informații despre preferințele consumatorilor și vom discuta despre cum putem să te susținem să realizezi un portofoliu variat de produse, în pas cu trendurile. Fie că ești un brutar în căutare de soluții practice de brutărie sau un cofetar care are nevoie de inspirație, consilierii noștri tehnici îți vor arăta:
afli cum să creezi pâini cu semnătură proprie, cu profil de aromă personalizat, pe care consumatorii le vor aprecia
dezvolți specialități de pâine cu semințe și maia și valoare nutritivă îmbogățită
descoperi maiele care îți pot completa și îmbunătăți portofoliul
afli cum să păstrezi prospețimea produselor pentru o perioadă îndelungată și, în același timp, gustul savuros
dezvolți deserturi clasice reinventate cu aspect nou, ingrediente noi și valoare nutritivă îmbogățită
îți diversifici portofoliul de specialități din aluaturi dulci dospite cu produse care fac diferența (cozonac, panettone și babka)
îți desăvârșești tehnica de creare a rețetelor de patiserie fină
îți diversifici oferta și ieși în evidență cu produse de patiserie cu forme, tehnici și umpluturi variate
transformi deserturile tale pe bază de ciocolată în produse-vedetă, iubite și instagramabile
creezi concepte de Candy Bar cu produse de cofetărie vegană, pe bază de plante, și fără zahăr
descoperi noi rețete cu aer festiv cu care creezi experiențe savuroase pentru consumatori, amintindu-le de bucuriile copilăriei în vremea sărbătorilor de iarnă
„Ne dorim să le oferim clienților noștri ocazii de dezvoltare personală. Știm cât de important este să ținem pasul cu ce se întâmplă pe piață, și mai ales cu cerințele consumatorilor finali, și tocmai de aceea am planificat o serie lungă de evenimente cu diferite tematici. Analizăm, an de an, care sunt dorințele și tendințele consumatorilor finali, ca mai apoi să oferim clienților noștri cele mai bune instrumente pentru a-și crește afacerile.”
Andreea Ciocănescu - Marketing Manager, Puratos România
Începem anul cu două ateliere 100% practice, foarte potrivite pentru cei care lucrează în domeniu și vor să își lase creativitatea să creeze. Ateliere programate pentru luna februarie vor avea loc atât la București, cât și la Cluj-Napoca, la sediul Puratos România, și vor aborda două teme diferite din care vei învăța:
cum să reinventezi cele mai iubite deserturi clasice de cofetărie;
care sunt secretele cozonacilor pufoși și cum să faci panettone care poate fi adăugat cu succes în vitrina cofetăriei tale.
Vei descoperi mai multe despre cum:
Consumatorii sunt interesați de produse proaspete, cu aspect și gust tradițional.
Cozonacii sunt cel mai cunoscut și cel mai consumat desert din România. Nu întâmplător se numără printre cele mai căutate rețete de patiserie-cofetărie.
Cozonac Madre te ajută să obții cozonaci tradiționali și îți ușurează munca în perioada sărbătorilor, asigurând prospețimea produselor până la 3 săptămâni.
Poți să păstrezi tradițiile vii și, în același timp, să schimbi un desert clasic prin gust, textură sau aspect.
De la Amandină și Savarină, la Joffre și Regina Maria, la Pădurea Neagră și Doboș, orice creație din cofetăria clasică poate fi reinventată în trei variante: creativă, sănătoasă și sustenabilă.
Gama Patis France te ajută să creezi prăjituri cu incluziuni diferite, de la fistic la alune de pădure, și deserturi cu gust real de fructe, folosind piureuri de fructe cu 90% fruct și doar 10% zahăr, fără aditivi, coloranți sau arome artificiale.
Evenimentele noastre sunt cu participare gratuită și sunt adresate exclusiv clienților Puratos România. Poți să urmărești evenimentele pe pagina noastră de Facebook și pe Stories, pentru înscrieri și informații actualizate. Pe conturile noastre de social media - Puratos România pe Facebook și Puratos România pe Instagram - vom arăta, de asemenea, momente din timpul atelierelor, care îți vor fi utile mai ales dacă nu reușești să participi fizic. Cum numărul de locuri este limitat, iar locurile se ocupă în ordinea înscrierilor, nu uita că poți să-ți contactezi din timp agentul de vânzări ca să fii la curent cu toate detaliile despre participarea la atelierele Puratos România sau completează formularul de mai jos și noi vom lua legătura cu tine.
Cozonaci. Cine ar putea să refuze? Pregătiți-vă din timp cu rețete care țin cont de cerințele pieței, cu ingredientele profesionale bine alese și cu sfaturi pe care le puteți adapta pentru brutăria sau cofetăria dumneavoastră. Le veți găsi pe toate în acest articol.
Oamenii au nevoie să-și satisfacă pofta de produse tradiționale și să experimenteze gusturi noi. Este ceea ce ne confirmă și rețetele pe care le adresăm profesioniștilor. Dacă ne uităm la interesul patiserilor și al cofetarilor pentru rețetele Puratos, vedem că preferințele pentru produsele clasice se păstrează. Însă, încep să fie de interes și rețetele mai complexe, care propun deserturi inovatoare, cu o combinație de gusturi. Și pe bună dreptate, credem noi, pentru că avem cu ce să vă inspirăm: de la cheesecake cu fistic, caise și rozmarin la mousse cu inserție de portocale și ciocolată belgiană veritabilă cu gust de caramel sărat. Curioși să aflați detaliile? Citiți mai departe.
Când vorbim de experiența alimentară, consumatorul este mereu în căutare de ceva mai mult. Mai multă plăcere, arome noi, produse cu texturi speciale. Iar gusturile, mai ales dacă ne referim la deserturi, sunt extrem de diverse - și aşteptările, tot mai mari. Descoperă mai departe cum să creezi cele mai cunoscute prăjituri clasice de cofetărie după rețete creative, sănătoase și cu ingrediente sustenabile.
Mai multe fructe, mai puțin zahăr. Mai multe texturi, zero coloranți și arome artificiale. Mai mult răsfăț, zero vinovăție. Creativitatea nu cunoaște limite cu aceste ingrediente nobile pentru cele mai fine creații de patiserie, cofetărie, ciocolaterie și viennoiserie. Gata de folosit în experiențe autentice care trezesc simțurile, vi le recomandăm pentru deserturi mai moderne, mai sănătoase și mai sustenabile.