Află tot ce trebuie să știi despre atelierele demonstrative Puratos România

23 ian. 2023

Ești mereu în căutare de noi metode de lucru și rețete cât mai inovatoare? La atelierele demonstrative Puratos România din 2023 ai acces la tehnici de lucru și sfaturi, rețete noi și soluții de brutărie sau patiserie-cofetărie, toate gândite special pentru a te sprijini să fii în topul preferințelor clienților tăi. Citește mai departe și află detaliile.

Atelierele practice, o oportunitate excelentă pentru brutari și patiseri-cofetari

O zi la Puratos începe în laborator și se termină în laborator. Aici e locul unde inovăm, dezvoltăm și organizăm demonstrațiile susținute de profesioniștii Puratos România: ambasadorii Cacao-Trace, Cristian Gae și Diana Chiriță, și consilierii tehnici în brutărie, Ciprian Dinu, Laurențiu Holtman, Sebastian Dale și Lucian Badea.

În 2023, continuăm seria de ateliere practice pentru profesioniști, în laboratoarele noastre de inovație din București și Cluj-Napoca - dar vom căuta ocazii să ajungem și în alte orașe din România, cum ar fi Sibiu și Iași, unde am fost întâmpinați, anul trecut, cu mult entuziasm.

La aceste ateliere, vei avea acces la informații despre preferințele consumatorilor și vom discuta despre cum putem să te susținem să realizezi un portofoliu variat de produse, în pas cu trendurile. Fie că ești un brutar în căutare de soluții practice de brutărie sau un cofetar care are nevoie de inspirație, consilierii noștri tehnici îți vor arăta:

 • sfaturi și tehnici de lucru testate deja
 • rețete noi
 • soluții de brutărie sau de patiserie-cofetărie
Și asta nu e tot! Atelierele demonstrative organizate de Puratos România sunt o sursă valoroasă de învățare, unde poți înțelege pașii necesari pentru rețete și de ce ingredientele sunt importante, cum trebuie alese și cum poți adapta rețeta pentru brutăria sau cofetăria ta. Consilierii noștri tehnici te vor asculta cu atenție și îți vor oferi idei utile care te vor ajuta zi de zi, în timp ce îți arată cum se realizează rețetele.

Cluj-Napoca

Atelierul de Cozonac & Panettone

 
Cozonaci și savuroși, și proaspeți pentru mai mult timp? Da, există! Înscrie-te la atelierul nostru demonstrativ de cozonac și panettone care va avea loc în 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗣𝘂𝗿𝗮𝘁𝗼𝘀 𝗖𝗹𝘂𝗷-𝗡𝗮𝗽𝗼𝗰𝗮 și află secretul de la 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗧𝗲𝗵𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗶̂𝗻 𝗕𝗿𝘂𝘁𝗮̆𝗿𝗶𝗲, 𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗮𝗹𝗲 și 𝗟𝘂𝗰𝗶𝗮𝗻 𝗕𝗮𝗱𝗲𝗮.

Cluj-Napoca

Atelierul de cofetărie reinventată

 
Vino la atelierul despre reinventarea cofetăriei clasice internaționale, în 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗣𝘂𝗿𝗮𝘁𝗼𝘀 𝗖𝗹𝘂𝗷-𝗡𝗮𝗽𝗼𝗰𝗮 și descoperi deserturile cele mai iubite, delicios reinterpretate de 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗧𝗲𝗵𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗶̂𝗻 𝗖𝗼𝗳𝗲𝘁𝗮̆𝗿𝗶𝗲, 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗿𝗶𝘁̦𝗮̆ și 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗚𝗮𝗲.

București

Atelierul de Cozonac & Panettone

 
Cozonaci și savuroși, și proaspeți pentru mai mult timp? Da, există! Înscrie-te la atelierul nostru demonstrativ de cozonac și panettone care va avea loc în 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗣𝘂𝗿𝗮𝘁𝗼𝘀 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶 și află secretul de la 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗧𝗲𝗵𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗶̂𝗻 𝗕𝗿𝘂𝘁𝗮̆𝗿𝗶𝗲, 𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗮𝗹𝗲 și 𝗟𝘂𝗰𝗶𝗮𝗻 𝗕𝗮𝗱𝗲𝗮.

București

Atelierul de cofetărie reinventată

 
Vino la atelierul despre reinventarea cofetăriei clasice internaționale, în 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗣𝘂𝗿𝗮𝘁𝗼𝘀 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶 și descoperi deserturile cele mai iubite, delicios reinterpretate de 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗧𝗲𝗵𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗶̂𝗻 𝗖𝗼𝗳𝗲𝘁𝗮̆𝗿𝗶𝗲, 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗿𝗶𝘁̦𝗮̆ și 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗚𝗮𝗲.

Iași

Atelierul de patiserie

 
Te invităm la atelierul de patiserie care va avea loc la 𝘀𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗕𝗶𝗹𝗮𝗻𝗰𝗶𝗮, 𝗜𝗮𝘀̦𝗶, unde vei explora secretul produselor din aluat dulce dospit cu texturi deosebite și vei învăța rețete și metode de preparare diferite.

Iași

Atelierul de cofetărie

 
Participă la atelierul de cofetărie de la 𝘀𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗕𝗶𝗹𝗮𝗻𝗰𝗶𝗮, 𝗜𝗮𝘀̦𝗶, să descoperi noi arome și texturi, care dau naștere unor deserturi inovatoare și delicioase, pe care clienții tăi le vor adora.

București

Atelierul de Candy Bar - produse vegane & fără zahăr adăugat

 
Vino la atelierul nostru demonstrativ, din 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗣𝘂𝗿𝗮𝘁𝗼𝘀 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶, să recreăm împreună cele mai iubite rețete fără zahăr adăugat, doar cu produse pe bază de plante. Alături de colegii noștri specializați în cofetărie, 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗚𝗮𝗲 și 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗦𝘁𝗮̆𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂, vei descoperi cum poți să aduci mai aproape de consumatorii preocupați de sănătate deserturi inedite, delicioase și perfect adaptate nevoilor lor.

Cluj-Napoca

Atelierul de Candy Bar - produse vegane & fără zahăr adăugat

 
Vino la atelierul nostru demonstrativ, din 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗣𝘂𝗿𝗮𝘁𝗼𝘀 𝗖𝗹𝘂𝗷-𝗡𝗮𝗽𝗼𝗰𝗮, să recreăm împreună cele mai iubite rețete fără zahăr adăugat, doar cu produse pe bază de plante. Alături de colegii noștri specializați în cofetărie, 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗚𝗮𝗲 și 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗦𝘁𝗮̆𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂, vei descoperi cum poți să aduci mai aproape de consumatorii preocupați de sănătate deserturi inedite, delicioase și perfect adaptate nevoilor lor.

București

Atelierul de specialități: chifle și lipii

 
Pregătit să descoperi secretele specialităților de panificație? Te invităm la atelierul nostru, unde te vei bucura de o experiență delicioasă și descoperi cum să prepari cele mai căutate specialități de brutărie. Alături de specialiștii noștri în brutărie, 𝗟𝗮𝘂𝗿𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝘂 𝗛𝗼𝗹𝘁𝗺𝗮𝗻 și 𝗖𝗶𝗽𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗶𝗻𝘂, vei învăța să pregătești o varietate de produse de brutărie cu valoare adăugată, profil nutrivit îmbunătățit și gust deosebit, care îți vor asigura un loc de top în preferințele consumatorilor.

Cluj-Napoca

Atelierul de specialități: chifle și lipii

 
Pregătit să descoperi secretele specialităților de panificație? Te invităm la atelierul nostru, unde te vei bucura de o experiență delicioasă și descoperi cum să prepari cele mai căutate specialități de brutărie. Alături de specialiștii noștri în brutărie, 𝗟𝘂𝗰𝗶𝗮𝗻 𝗕𝗮𝗱𝗲𝗮 și 𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗮𝗹𝗲, vei învăța să pregătești o varietate de produse de brutărie cu valoare adăugată, profil nutrivit îmbunătățit și gust deosebit, care îți vor asigura un loc de top în preferințele consumatorilor.

Cluj-Napoca

Atelierul de deserturi vegane

 
Alimentelele pe bază de plante sunt bune pentru sănătate și pentru planetă. Descoperă rețete și ingrediente care te vor ajuta să creezi deserturi vegane - mai sănătoase pentru consumatori și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Alături de specialiștii noștri în cofetărie, 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗿𝗶𝘁̦𝗮̆ și 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗦𝘁𝗮̆𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂, te invităm să descoperi cele mai noi tendințe și să creezi produse de răsfăț pe bază de plante. O adevărată opțiune delicioasă, cu multe beneficii nutritive, pentru consumatorii preocupați de o alimentație sănătoasă și sustenabilă.

Cluj-Napoca

Atelierul de cofetărie românească reinventată

 

Vino la atelierul despre reinventarea cofetăriei românești, în 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗣𝘂𝗿𝗮𝘁𝗼𝘀 𝗖𝗹𝘂𝗷-𝗡𝗮𝗽𝗼𝗰𝗮 și descoperi deserturile cele mai iubite, delicios reinterpretate de colega noastră 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗿𝗶𝘁̦𝗮̆, 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝗲𝗿 𝗧𝗲𝗵𝗻𝗶𝗰 𝗶̂𝗻 𝗖𝗼𝗳𝗲𝘁𝗮̆𝗿𝗶𝗲.

Cluj-Napoca

Senzația momentului - New York Roll!

 
Vino la atelierul New York Roll, în 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗣𝘂𝗿𝗮𝘁𝗼𝘀 𝗖𝗹𝘂𝗷-𝗡𝗮𝗽𝗼𝗰𝗮, să descoperi senzația momentului alături de colegii noștri, 𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗮𝗹𝗲 și 𝗟𝘂𝗰𝗶𝗮𝗻 𝗕𝗮𝗱𝗲𝗮.

Cluj-Napoca

Conceptul Babka

 
E momentul să intri în spiritul sărbătorilor și să înveți cum să creezi produse dulci spectaculoase care vor aduce un zâmbet pe buzele clienților tăi. Înscrie-te la atelierul nostru demonstrativ de babka și panettone, care va avea loc în 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗜𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗣𝘂𝗿𝗮𝘁𝗼𝘀 𝗖𝗹𝘂𝗷-𝗡𝗮𝗽𝗼𝗰𝗮, și te vom ghida alături de colegii noștri, 𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗮𝗹𝗲 - Application Specialist Bakery și 𝗟𝘂𝗰𝗶𝗮𝗻 𝗕𝗮𝗱𝗲𝗮 - Technical Advisor Bakery.

Cluj-Napoca

Deserturi festive de Crăciun

 
Crăciunul este una dintre cele mai importante perioade ale anului, iar noi te susținem să creezi cele mai spectaculoase și inovatoare deserturi pentru clienții tăi. Lasă-te inspirat de creațiile de cofetărie din colecția noastră de Crăciun, realizate de colegii noștri, consilieri tehnici: 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗿𝗶𝘁̦𝗮̆ și 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗦𝘁𝗮̆𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂. Împreună creăm experiențe savuroase care să-i răsfețe pe consumatori, amintindu-le de bucuriile copilăriei în vremea sărbătorilor de iarnă.

Șelimbăr, Sibiu

Atelierul de praline

 
Explorează secretele fabricării pralinelor de ciocolată de calitate alături de 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗚𝗮𝗲 și 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗦𝘁𝗮̆𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂, consilieri tehnici, Puratos România. Vei avea parte de informații despre cum să îți selectezi ingredientele pentru praline, care sunt cele mai eficiente tehnici de temperare atunci când lucrezi cu ciocolată veritabilă și vei asista la tehnici de modelare, pictare și decorare a lor.

Vrei să investești timp în perfecționarea ta calitativă și profesională? Uite pe scurt ce primești:

Beneficii în brutăria ta:

 • afli cum să creezi pâini cu semnătură proprie, cu profil de aromă personalizat, pe care consumatorii le vor aprecia

 • dezvolți specialități de pâine cu semințe și maia și valoare nutritivă îmbogățită

 • descoperi maiele care îți pot completa și îmbunătăți portofoliul

 • afli cum să păstrezi prospețimea produselor pentru o perioadă îndelungată și, în același timp, gustul savuros

Beneficii în cofetăria ta:

 • dezvolți deserturi clasice reinventate cu aspect nou, ingrediente noi și valoare nutritivă îmbogățită

 • îți diversifici portofoliul de specialități din aluaturi dulci dospite cu produse care fac diferența (cozonac, panettone și babka)

 • îți desăvârșești tehnica de creare a rețetelor de patiserie fină

 • îți diversifici oferta și ieși în evidență cu produse de patiserie cu forme, tehnici și umpluturi variate

 • transformi deserturile tale pe bază de ciocolată în produse-vedetă, iubite și instagramabile

 • creezi concepte de Candy Bar cu produse de cofetărie vegană, pe bază de plante, și fără zahăr

 • descoperi noi rețete cu aer festiv cu care creezi experiențe savuroase pentru consumatori, amintindu-le de bucuriile copilăriei în vremea sărbătorilor de iarnă

„Ne dorim să le oferim clienților noștri ocazii de dezvoltare personală. Știm cât de important este să ținem pasul cu ce se întâmplă pe piață, și mai ales cu cerințele consumatorilor finali, și tocmai de aceea am planificat o serie lungă de evenimente cu diferite tematici. Analizăm, an de an, care sunt dorințele și tendințele consumatorilor finali, ca mai apoi să oferim clienților noștri cele mai bune instrumente pentru a-și crește afacerile.”

Andreea Ciocănescu - Marketing Manager, Puratos România

Pregătește-te pentru temele lunii februarie

Începem anul cu două ateliere 100% practice, foarte potrivite pentru cei care lucrează în domeniu și vor să își lase creativitatea să creeze. Ateliere programate pentru luna februarie vor avea loc atât la București, cât și la Cluj-Napoca, la sediul Puratos România, și vor aborda două teme diferite din care vei învăța:

 1. cum să reinventezi cele mai iubite deserturi clasice de cofetărie;

 2. care sunt secretele cozonacilor pufoși și cum să faci panettone care poate fi adăugat cu succes în vitrina cofetăriei tale.

Vei descoperi mai multe despre cum:

Evenimentele noastre sunt cu participare gratuită și sunt adresate exclusiv clienților Puratos România. Poți să urmărești evenimentele pe pagina noastră de Facebook și pe Stories, pentru înscrieri și informații actualizate. Pe conturile noastre de social media - Puratos România pe Facebook și Puratos România pe Instagram -  vom arăta, de asemenea, momente din timpul atelierelor, care îți vor fi utile mai ales dacă nu reușești să participi fizic. Cum numărul de locuri este limitat, iar locurile se ocupă în ordinea înscrierilor, nu uita că poți să-ți contactezi din timp agentul de vânzări ca să fii la curent cu toate detaliile despre participarea la atelierele Puratos România sau completează formularul de mai jos și noi vom lua legătura cu tine.

 • Șoseaua de Centură nr. 25
  Tunari, jud. Ilfov
  077180
  România
 • Program de lucru
  • De la 8.00 am la 5.00 pm
  Date de contact

  Colțul tău de inspirație

  Cozonacii între tradiție și tendințe

  Cozonacii între tradiție și tendințe

  Cozonaci. Cine ar putea să refuze? Pregătiți-vă din timp cu rețete care țin cont de cerințele pieței, cu ingredientele profesionale bine alese și cu sfaturi pe care le puteți adapta pentru brutăria sau cofetăria dumneavoastră. Le veți găsi pe toate în acest articol.

  Cele mai căutate rețete de patiserie-cofetărie. O noutate din 2021

  Cele mai căutate rețete de patiserie-cofetărie. O noutate din 2021

  Oamenii au nevoie să-și satisfacă pofta de produse tradiționale și să experimenteze gusturi noi. Este ceea ce ne confirmă și rețetele pe care le adresăm profesioniștilor. Dacă ne uităm la interesul patiserilor și al cofetarilor pentru rețetele Puratos, vedem că preferințele pentru produsele clasice se păstrează. Însă, încep să fie de interes și rețetele mai complexe, care propun deserturi inovatoare, cu o combinație de gusturi. Și pe bună dreptate, credem noi, pentru că avem cu ce să vă inspirăm: de la cheesecake cu fistic, caise și rozmarin la mousse cu inserție de portocale și ciocolată belgiană veritabilă cu gust de caramel sărat. Curioși să aflați detaliile? Citiți mai departe.

  Să reinterpretăm cofetăria clasică

  Să reinterpretăm cofetăria clasică

  Când vorbim de experiența alimentară, consumatorul este mereu în căutare de ceva mai mult. Mai multă plăcere, arome noi, produse cu texturi speciale. Iar gusturile, mai ales dacă ne referim la deserturi, sunt extrem de diverse - și aşteptările, tot mai mari. Descoperă mai departe cum să creezi cele mai cunoscute prăjituri clasice de cofetărie după rețete creative, sănătoase și cu ingrediente sustenabile.

  PatisFrance. Mai mult cu mai puțin

  PatisFrance. Mai mult cu mai puțin

  Mai multe fructe, mai puțin zahăr. Mai multe texturi, zero coloranți și arome artificiale. Mai mult răsfăț, zero vinovăție. Creativitatea nu cunoaște limite cu aceste ingrediente nobile pentru cele mai fine creații de patiserie, cofetărie, ciocolaterie și viennoiserie. Gata de folosit în experiențe autentice care trezesc simțurile, vi le recomandăm pentru deserturi mai moderne, mai sănătoase și mai sustenabile.