Să reinterpretăm cofetăria clasică

30 iun. 2022

Când vorbim de experiența alimentară, consumatorul este mereu în căutare de ceva mai mult. Mai multă plăcere, arome noi, produse cu texturi speciale. Iar gusturile, mai ales dacă ne referim la deserturi, sunt extrem de diverse - și aşteptările, tot mai mari. Totuşi, consumatorii caută în special produsele cu care s-au obişnuit şi aroma care le place. De aceea, orice desert clasic va fi ca madlena lui Proust care îi va transporta instantaneu în copilărie. Poți să păstrezi deserturile preferate ale românilor, dar să le adaptezi într-un nou concept de deserturi, potrivit cofetăriei moderne? Cu siguranță, da. Descoperă mai departe cum să creezi cele mai cunoscute prăjituri clasice de cofetărie după rețete creative, sănătoase și cu ingrediente sustenabile.

Textura, aroma și estetica dau gustul

Cercetarea noastră globală, Taste Tomorrow, confirmă importanța deserturilor clasice pentru consumatorii din România. Urmărind lansările care declară că produsul este făcut după retețe tradiționale, observăm că evenimentele de lansare au crescut la 32%, în 2021, de la 17%, în 2018. Cât despre consumatori, 77% dintre ei apreciază gusturile tradiționale. Ceea ce înseamnă că produsele autentice, clasice, cu ingrediente tradiționale, realizate după rețeta bunicii sau rețeta din copilărie rămân foarte importante.

De asemenea, aromele și texturile surprinzătoare au devenit o parte importantă a experienței alimentare. 67% dintre consumatorii de astăzi și-ar dori să încerce texturi surprinzătoare, iar 60%, gusturi sau combinații de gusturi neobișnuite cu un element familiar. Dar cum poți reinterpreta un desert clasic și să rămâi în preferințele consumatorilor? Noi îți propunem trei modalități, toate atractive și delicioase: prin textură, prin aromă și prin estetică.

Cofetărie autentică într-un mix de senzații

Lumea cofetăriei evoluează păstrând tradițiile vii. Noi, la Puratos, am dezvoltat conceptul „Fiecare creație de cofetărie are o poveste de spus” și am identificat deserturi cu tradiție din întreaga lume, inclusiv din România, pe care consultanții noștri în cofetărie le-au reinterpretat, oferind consumatorilor o experiență multi-senzorială, la fiecare mușcătură. Am păstrat, bineînțeles, gustul și ingredientele care le-au consacrat când au uimit publicul întâia oară și am schimbat câteva elemente, cum ar fi forma sau profilul nutritiv.

La Puratos, credem că putem să aducem o noutate în deserturile clasice, păstrând tradițiile vii și moderne și adaptând, pas cu pas, prin gust, textură sau aspect. O modificare mică, dar care, pentru consumatori, face o diferență mare.

Și pentru că inovația merge mână în mână cu dezvoltarea de noi rețete de cofetărie, pentru realizarea rețetelor clasice reinventate mizăm pe unele dintre cele mai inovatoare produse pentru cofetarii profesioniști, dintre care amintim:

  • piureurile de fructe Starfruit PatisFrance, cu un gust autentic la fructelor.

  • ciocolata sustenabilă Belcolade Cacao-Trace, cu gustul superior al ciocolatei autentic belgiene, datorită controlului ridicat pe care îl avem în procesul de fermentație.

Deserturi clasice într-o formă diferită

Creativitatea este printre principalele ingrediente pe care le poți folosi atunci când vrei să reinterpretezi un desert clasic. De la Joffre la Amandină, îți poți îmbogăți portofoliul de produse inspirându-te din aceste rețete.

Joffre creativ

Surprinzător de crocant, dar cremos, acest desert reinventat de Diana Chiriță - Ambasador Cacao-Trace păstrează gustul prăjiturii originale și, în același timp, oferă mai multă plăcere prin aroma de fistic. Și asta nu e tot! E în formă de cilindru, ceea ce îl face mai ușor de servit.

Ecler amandină

Amandina este unul dintre cele mai populare deserturi românești, fiind cunoscut pentru gustul bogat de rom și cacao. Desertul reinterpretat de Cristian Gae - Ambasador Cacao-Trace păstrează gustul de rom și cucerește printr-un aspect nou.

Știai că…

Sunt numeroase moduri în care poți folosi trendurile pentru a aduce un element de noutate în cofetăria clasică. Dacă vrei să obții același desert clasic dar cu o notă rebelă de caramel sărat și nuanță aurie, treci de la Amandină la Blondină. Va fi extrem de apreciată de consumatorii care iubesc gustul de caramel sărat.

Deserturi clasice cu profil nutritiv ridicat

Și clienții tăi sunt tot mai atenți la originea și natura ingredientelor folosite în deserturile preferate? Avem soluții și te invităm să le descoperi mai departe.

Regina Maria cu ciocolată neagră

Cu ciocolată neagră autentic belgiană, pe care o oferim de peste 30 de ani cofetarilor profesioniști, acest desert clasic este creat de Cristina Stancu - Ambasador Cacao-Trace pentru consumatorii preocupați de o alimentație mai sănătoasă.

Savarină exotică cu ingrediente naturale

Savarina realizată de Cristian Gae - Ambasador Cacao-Trace are blat cu ou, drojdie proaspătă și frișcă naturală, alături de jeleu din 90% fructe și doar 10% zahăr, plus bucăți de mango proaspăt.

Știai că…

E mult prea nou și nu știi ce părere vor avea consumatorii despre deserturile clasice reinventate și dacă vor cumpăra? Vrei să înțelegi cum să mergi cu abordarea? Oferă deserturile nou create pentru degustare și lasă o mostră la vitrină. Nu uita să stai de vorbă cu consumatorii și să îi întrebi ce anume le place și ce nu, pentru a identifica ce poți îmbunătăți la rețeta respectivă.

Deserturi clasice din ingrediente sustenabile

De fiecare dată când folosești ciocolată veritabilă Belcolade Cacao-Trace contribui să avem mai multă ciocolată pentru generațiile viitoare și realizezi un desert care susține dezvoltarea durabilă a culturilor de cacao. În plus, noi oferim fermierilor de arbori de cacao un Bonus al Ciocolatei de 0,10 euro. Iată două rețete de inspirație!

Tartă Tatin cu gust de responsabilitate

Rețeta creată de Cristina Stancu Ambasador Cacao-Trace conține ciocolată albă sustenabilă delicioasă și reinventează Tarta Tatin într-o versiune responsabilă.

Pădurea de Aramă cu strat crocant

Adaptată după celebrul desert Pădurea Neagră, această rețetă inovatoare cu textură crocantă este propusă de Diana Chiriță Ambasador Cacao-Trace și are blat și decor din ciocolată sustenabilă cu gust de caramel sărat.

Știai că…

Piața consumatorilor din România este pregătită să primească deserturi mai diferite. Inspiră-te din colecția noastră de rețete reinterpretate și, dacă ești client MyPuratos, salvează-le online în contul tău ca să le folosești ori de câte ori ai nevoie.