Regina Maria - Rețeta sustenabilă

INGREDIENTE

Asamblare

Peste blatul pufos se întinde un strat de Pralicrac Chocolait Cacao-Trace.

Se taie blatul la dimensiunea de 6/6 cm. Cu ajutorul unui dui se toarnă crema ganache apoi se lasă la rece câteva ore pentru setare.

Partea de sus se glasează cu Miroir Glassage Neutre apoi prăjitura se scufundă până la jumate în glazura crocantă și se așează pe biscuit.

Se decorează cu decor de ciocolată realizat cu Belcolade Selection Noir Cacao-Trace și fructe de pădure.

Regina Maria - Rețeta Sustenabilă

Autor: Cristina Stancu

MOD DE LUCRU

Blat pufos

Se separă ouăle. Albușurile se bat cu zahărul și cu sarea până devin o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă gălbenușurile apoi se încorporează făina, miezul de nucă tocat, Belcolade Grains și stafidele care în prealabil au fost lăsate la hidratat în lichior de portocale.

Compoziția se întinde într-o tavă 40/60 și se coace la temperatura de 170°C timp de 7 minute.

Strat crocant

Se topește Pralicrac Chocolait Cacao Trace și se întinde în strat subțire peste blatul pufos.

Cremă ganache

Se aduce la punctul de fierbere frișca, coaja de lămâie și glucoza.

Se toarnă peste ciocolată și se lasă la răcit.

Se adaugă untul când compoziția are 30°C.

Se emulsifiază cu un blender.

Glazură crocantă

Se amestecă toate ingredientele și se utilizează la temperatura de 30°C.

Biscuit

Se amestecă toate ingredientele până la obținerea unui aluat omogen.

Se lasă la frigider timp de 2 ore. Se întinde la grosimea de 3 mm și se coace între 2 foi de silicon perforat la temperatura de 160°C timp de 11-12 minute.

Descoperă rețete reinventate
Regina Maria - Rețeta clasică
Rețeta clasică românească de prăjitură Regina Maria, acum într-o variantă desăvârșită datorită ciocolatei Belcolade.
Regina Maria - Rețeta creativă
Rețeta prăjiturii Regina Maria are de acum o versiune creativă cu foaie de bezea și nucă și glazură crocantă.
Regina Maria - Rețeta sănătoasă
Rețeta de prăjitură Regina Maria are de acum o variantă sănătoasă. Rezultatul final are mai puțin zahăr și mai puține calorii.
Joffre - Rețeta Clasică
Readucem în atenția publicului un desert care a făcut furori în perioada interbelică: Joffre. L-ai încercat vreodată?
Joffre - Rețeta Creativă
Varianta creativă a rețetei Joffre aduce în rețetă esența de rom și ciocolata Belcolade Selection Noir Cacao-Trace.
Joffre - Rețeta Sănătoasă
Desertul Joffre are de acum o variantă sănătoasă. Realizează rețeta și adaugă preparatul în vitrina ta.
Joffre - Rețeta Sustenabilă
Desertul Joffre are de acum o variantă sustenabilă. Descoperă de ce!