Regina Maria - Rețeta clasică

INGREDIENTE

Asamblare

La bază se așează platul pufos.

Se întinde un strat de cremă de ciocolată apoi se așează foaia de bezea. Se continuă cu încă un strat de cremă apoi blat pufos și încă o dată cremă.

Se pune glazura, se presară fulgii de ciocolată sau de migdale și se lasă la rece.

Regina Maria - Rețeta Clasică

Autor: Cristina Stancu

MOD DE LUCRU

Blat pufos

Se separă ouăle. Albușurile se bat cu zahărul și cu sarea până devin o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă gălbenușurile apoi se încorporează făina, miezul de nucă tocat, Belcolade Grains și stafidele care în prealabil au fost lăsate la hidratat în lichior de portocale.

Compoziția se întinde într-o tavă 40/60 și se coace la temperatura de 170°C timp de 7 minute.

Foaia de bezea cu nucă

Se spumează albușurile cu zahărul și sarea, se adaugă sucul de lămâie și se continuă mixarea până devine o bezea fermă și lucioasă.

Se încorporează nuca măcinată și pesmetul.

Se coace la 170°C timp de 7 minute.

Crema

Gălbenușurile, ciocolata, zahărul și cacaua se pun într-un bol de inox la bain marie. Se amestecă continuu până se topește ciocolata și se obține o cremă fină. Se lasă la răcit la temperatura camerei.

Untul, la temperatura camerei, se mixează. Se adaugă treptat crema de ciocolată răcită până se încorporează complet.

Glazura

Frișca se aduce la punctul de fierbere.

Se adaugă ciocolata și se amestecă până la topirea completă.

După aplicarea glazurii pe prăjitură se presară fulgi de ciocolată sau de migdale pentru decor.

Descoperă rețete reinventate
Regina Maria - Rețeta creativă
Rețeta prăjiturii Regina Maria are de acum o versiune creativă cu foaie de bezea și nucă și glazură crocantă.
Regina Maria - Rețeta sănătoasă
Rețeta de prăjitură Regina Maria are de acum o variantă sănătoasă. Rezultatul final are mai puțin zahăr și mai puține calorii.
Regina Maria - Rețeta sustenabilă
Și rețetele celebre pot fi sustenabile. Dacă ești atent la ingrediente și la modul de lucru care economisește resursele primare. Uite, aici e rețeta Regina Maria într-o prezentare sustenabilă.
Joffre - Rețeta Clasică
Readucem în atenția publicului un desert care a făcut furori în perioada interbelică: Joffre. L-ai încercat vreodată?
Joffre - Rețeta Creativă
Varianta creativă a rețetei Joffre aduce în rețetă esența de rom și ciocolata Belcolade Selection Noir Cacao-Trace.
Joffre - Rețeta Sănătoasă
Desertul Joffre are de acum o variantă sănătoasă. Realizează rețeta și adaugă preparatul în vitrina ta.
Joffre - Rețeta Sustenabilă
Desertul Joffre are de acum o variantă sustenabilă. Descoperă de ce!