Dolce

Rețetă cu ciocolată sustenabilă Belcolade Cacao-Trace

 

Cacao-Trace este programul de sustenabilitate dedicat cultivatorilor, fermierilor de cacao, care ridică standardele de calitate a ciocolatei, concentrându-se pe gustul superior. Acest lucru începe în centrele noastre locale post-recoltare, unde experții Puratos stabilesc noi standarde pentru procesul de fermentare. Gustul extraordinar al ciocolatei noastre aduce beneficii tuturor, în special, fermierilor de cacao care primesc un bonus financiar din prețul fiecărui kilogram de ciocolată vândut de Puratos. Reușita programului înseamnă un gust desăvârșit al ciocolatei și îmbunătățirea calității vieții pentru fermierii înscriși.

Pașii pe care trebuie să îi parcurgeți în realizarea rețetei

Blat cu rozmarin
Se amestecă toate ingredientele la viteză medie timp de câteva minute. Se toarnă pe o tavă de 40 x 60 cm şi se coace la 180°C timp de 25 de minute. Apoi se lasă la răcit.

Citric Cremeux
Se încălzeşte sucul de mandarine și de lime împreună cu zahărul şi gălbenuşurile până la temperatura de 85°C. Se toarnă peste ciocolată şi unt. Se realizează un ganache omogen. Compoziția obținută se toarnă în mulaje de silicon şi se congelează.

Cremă de ciocolată cu portocale
Se încălzeşte smântâna cu sucul de portocale până ajunge la 75°C. Se toarnă peste ciocolată şi se amestecă cu ajutorul unui blender. Se lasă să se răcească peste noapte la 4°C. Înainte de utilizare se spumează.

Glazură de ciocolată
Se amestecă toate ingredientele și se utilizează la temperatura de 40°C.

Poți descărca mai jos tot rețetarul cu inspirație Cacao-Trace

Dolce

Autor: Cristina Stancu

Noile sortimente de ciocolată sustenabilă – neagră, cu lapte, albă sau amber - sunt foarte versatile, cu gusturi echilibrate, fie cu note de fructe proaspete sau gust de cacao ușor prăjită, fie gust cremos cu note ușor sărate.

Gustul excepțional al ciocolatei se datorează boabelor de cacao bine fermentate.

Ciocolata cu adevărat sustenabilă: un Bonus de ciocolată de 10 cenți per kilogram merge la fermieri, iar în acest mod cultivarea arborilor de cacao rămâne o afacere atractivă pentru viitor.

Oportunitatea pe care Belcolade Selection Cacao-Trace o aduce cu sine, aceea de a le spune clienților voștri povești autentice. Veți arăta empatie și responsabilitate socială, valori apreciate de consumatori.

Noua noastră ciocolată Cacao-Trace este la fel de versatilă ca și selecția standard Belcolade. Cu un nivel optim de vâscozitate, este ideală pentru o multitudine de modalități de utilizare.