Răspunde provocărilor din patiserie cu ingrediente care au la bază inovația

28 nov. 2022

Orice cofetar vrea să impresioneze consumatorii. Asta în timp ce, zi de zi, se confruntă cu numeroase provocări: de la aprovizionarea cu materii prime la obținerea produsului finit, de la asigurarea comenzilor la obținerea produselor de foarte bună calitate în mod constant. Iar calitatea constantă este cea care asigură succesul vânzărilor la raft și bunul renume al cofetăriei sau patiseriei.

Află de la Gabriela Tuicu, R&D Patisserie Mixes Puratos România, cum poți să-ți îndeplinești aceste obiective folosind ingrediente profesionale, studiate și dezvoltate cu scopul de a răspunde celor mai solicitante cerințe. Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să-ți folosești imaginația și creativitatea pentru a realiza produse cât mai variate.

Mixuri de patiserie inovatoare pentru orice provocare

Pregătit să-ți faci munca mai ușoară în patiserie-cofetărie? În funcție de nevoile tale, îți stau la dispoziție mai multe mixuri pentru prăjituri, la care contribuim periodic prin dezvoltarea de soluții și ingrediente noi.

Pentru a veni în sprijinul cofetarilor și patiserilor care se confruntă cu o serie de provocări zilnice, am dezvoltat două tipuri de mixuri pentru patiserie. Ambele game, Tegral și Easy, împreună cu folosirea metodei de lucru „tot o dată”, le ușurează munca, deoarece permit reducerea timpul de lucru prin simplificarea unor faze necesare în folosirea rețetelor tradiționale, desfășurate. Astfel, se reduce numărul ingredientelor care se cântăresc individual, se elimină fazele cu spumarea diferitelor componente, cum ar fi albușul cu zahărul sau grăsimea cu zahărul, și se elimină adăugarea treptată a altor ingrediente: gălbenușuri, ulei, făină.

Fiind ușor de utilizat, aceste amestecuri permit obținerea produselor cu calitate constantă chiar și atunci când cofetăriile sau patiseriile se confruntă cu lipsa personalului calificat sau dacă personalul care lucrează nu are experiență suficientă.

Gabriela Tuicu - R&D Patisserie Mixes Puratos România

1. Amestecuri complete

Le numim așa cu un motiv: includ toate ingredientele pudră din rețetă, fiind nevoie doar de adăugarea ingredientelor lichide. Și cum ne asigurăm că materiile prime sunt de fiecare dată de calitate foarte bună, ai practic la îndemână o soluție profesională cu care nu ai cum să dai greș.

Gusturi și culori

Ești creativ în cofetărie? Creează propriile deserturi cu trei soluții profesionale în roșu, verde și violet. Cu ajutorul lor poți să faci blaturi și foi pentru prăjituri rafinate și colorate.

Texturi dintre cele mai diverse

Amestecurile pudră pentru obținerea checurilor, a blaturilor și a foilor pentru prăjituri sunt pe cât de utile, pe atât de variate în realizarea celor mai diverse texturi. Fie că vorbim de texturi aerate și pufoase, fie dense și umede.

Pe bază de plante

Prăjiturile de post nu sunt cu nimic mai prejos din punct de vedere calitativ decât deserturile „de dulce”. Există două soluții de cofetărie care te ajută să pregătești blaturi deschise la culoare, cu aromă de citrice, respectiv blaturi cu cacao: prăjitură de post și negresă.

2. Produse concentrate

Aceste soluții includ numai o parte din ingredientele pudră. Avantajul lor? Îți dau posibilitatea să adaugi în rețetă propriile materii prime.

Provocator pentru orice profesionist: să „curețe” etichetele în patiserie

Cel mai adesea, un produs este etichetat ca fiind nesănătos doar pentru că pe etichetă sunt ingrediente însoțite de un număr E. După cum se știe, lista ingredientelor cu număr E este reglementată la nivel european. Apoi, se pot determina prin analize de laborator ingredientele cu limită maximă de utilizare. Nu în ultimul rând, orice producător care își respectă consumatorii nu va încerca să îi dezinformeze. De aceea, produsele cu etichetă (mai) curată sunt cu atât mai mult necesare.

Să dezvoltăm produse cu etichetă curată este o preocupare permanentă a noastră, deși „curățarea” etichetelor în cazul produselor de patiserie este un aspect provocator, ținând cont că sunt anumite ingrediente cu rol funcțional care nu pot fi înlocuite. Noi, la Puratos, am mers în două direcții: am redus ingredientele cu număr E, rămânând doar cele care nu pot fi înlocuite (afânătorii) și am înlocuit unele ingrediente cu număr E (emulsifianții) cu ingrediente fără număr E (enzime), păstrând totodată caracteristicile și calitatea produsului finit.

De exemplu, am reformulat încă de anul trecut un amestec complet pentru checuri și foi de prăjituri cu textură usor densă și umedă în varianta cu etichetă (mai) curată, reformulare prin care am redus ingredientele cu număr E, de la opt la două. Și nu ne oprim aici! Suntem, de asemenea, preocupați de utilizarea ingredientelor din surse naturale (coloranți naturali) sau a ingredientelor din surse sustenabile (cacao UTZ).

Îmbunătățești calitatea și reduci costurile

Lipsa unor materii prime și creșterea permanentă a prețurilor din ultima perioadă ne-au determinat să căutăm și să găsim soluții inovatoare prin care ne susținem clienții să îmbunătățească semnificativ calitatea și să reducă sau să optimizeze costurile. Gama Acti oferă soluții care pot ajuta în mai multe situații.

  • Acti Fresh: sunt ingrediente care asigură produselor finite o prospețime îndelungată și deci un termen de valabilitate mai mare la raft.  Astfel, se reduc pierderile prin scăderea retururilor de produse din piață, pe motiv că acestea și-au pierdut prospețimea. 

  • Acti Egg Reduction: permite reducerea cantității de ou din rețeta cu 15%, fapt ce conducere la o reducere a costulului pe rețetă.

  • Acti Cleaner Label Emulsifying: permite reducerea emulsifiantului din rețetă, și astfel se obține o reducere de cost pe rețetă.

Așadar, ingredientele cu care poți lucra profesional sunt variate. Citește și despre celelalte soluții de patiserie și cofetărie care îți pot fi de folos sau ia legătura cu un reprezentant Puratos dacă ai nevoie de amestecuri pudră pentru obținerea checurilor, a blaturilor și a foilor pentru prăjituri, creme instant (custard creams) sau umpluturi pentru aluaturi dulci.

DESCOPERĂ MAI MULTE DESPRE UNIVERSUL PURATOS DE CERCETARE-DEZVOLTARE

R & D

R & D

Din echipa Puratos fac parte cercetători și unitățile noastre dotate cu tehnologie de ultimă oră se află în totalitate la dispoziția ta

Când dezvoltăm un produs ne gândim de fiecare dată cum putem să-l facem mai sănătos

Când dezvoltăm un produs ne gândim de fiecare dată cum putem să-l facem mai sănătos

Investiția în cercetare și dezvoltare cere foarte mult timp, efort și resurse financiare. În spatele ei sunt analize tehnologice ample și oameni care au visuri și ambiția de a inova. Cel puțin până când inteligența artificială va face mult din ceea ce fac ei azi, grăbind și mai mult ritmul.

Lumea aromată a cercetării prin ochii unui specialist

Lumea aromată a cercetării prin ochii unui specialist

Ți-am povestit cum, la Puratos Group, am dezvoltat o întreagă rețea de centre de inovare, cu peste o mie de oameni dedicați în cercetare-dezvoltare, și cum inovăm produsele, în ce fel testăm la nivel global preferințele de consum și ce te poate ajuta să descoperi oportunitățile și inovațiile care apar în piață. Astăzi continuăm cu Angela Stoica, R&D Specialist Fruits, Decors and Creams, care stăpânește tot procesul de inovație în materie de umpluturi și creme de cofetărie-patiserie, în echipa noastră de cercetare-dezvoltare în România.

Despre cercetarea și dezvoltarea soluțiilor de brutărie și analiza făinurilor din piață

Despre cercetarea și dezvoltarea soluțiilor de brutărie și analiza făinurilor din piață

Află de la Ionuț Rugină, R&D Bakery and Customer Technical Support Manager Puratos România, cum folosim inovația pentru a ajuta brutarii să realizeze zi de zi produse cu o calitate constantă și ce soluții moderne dezvoltăm ca alternativă la cele convenționale. Nu lipsesc rezultatele celei mai ample analize anuale pe care o facem asupra calității făinii de la producătorii din toate colțurile țării și detaliile unui proiect cu grad ridicat de complexitate: dezvoltarea unei soluții de brutărie ​care​ măr​ește​ termenul de valabilitate al produsului folosind ingredientele naturale. Citește mai departe.

De la inovație la sustenabilitate în patiserie

De la inovație la sustenabilitate în patiserie

Din 2015, Maria Gheorghe este R&D Speciality Fats Puratos România și se ocupă de cercetarea și dezvoltarea ingredientelor funcționale pe bază de grăsimi, din gama de margarină și grăsimi speciale - pentru foietaj și pentru încorporare. Dar ce înseamnă să inovezi o soluție pe bază de grăsimi și ce beneficii se întorc către patiseri, consumatori și mediu de pe urma cercetării și dezvoltării în patiserie? Te invităm să citești mai departe și să afli chiar de la ea.