Pâini gustoase, fără timpi îndelungați de fermentare

26 iun. 2023

Nicicând nu a fost mai important să înțelegem că pâinea cu maia se află la intersecția dintre inovație și artizanat tradițional. La Puratos, maiaua reprezintă simbolul expertizei noastre în brutărie. Ne concentrăm pe inovație în alimentație și contribuim pozitiv la sănătatea consumatorilor. Vrei să afli cum poți crea mai eficient pâini cu maia, care să încânte consumatorii, folosind o soluție de brutărie fără timpi îndelungați de fermentare? Te invităm să citești în continuare.

Chiar dacă industria de panificație nu este lipsită provocări, precum prețul și disponibilitatea anumitor cereale, pâinea cu maia rămâne o alegere populară. Acest lucru se datorează în special faptului că pâinea fermentată cu maia naturală are un gust deosebit.

În ultimii ani, preferințele pentru pâinea cu maia au evoluat considerabil, și azi maiaua este un ingredient esențial în produsele consacrate. Conform metodologiei noastre, Taste Tomorrow, consumatorii caută prospețime, apreciază produsele artizanale și continuă să caute gustul oferit de rețetele tradiționale și autentice. Iar calitatea și gustul autentic al pâinii cu maia sunt aspecte de care oamenii vor ține cont și în viitor.

Și preferințele nu se opresc aici!

Pe lângă pâine, consumatorii caută și alte produse cu maia, cum ar fi croasante, brioșe, muffins, bagels, panettone sau cozonacul tradițional.

​Descoperă mai departe ce beneficii îți aduce folosirea ​​unei soluții de brutărie fără timpi îndelungați de fermentare.

1. ​Reduci timpu​l​ de producție

​Cu această solu​ți​​​​e ​inovatoare reduci semnificativ timpul ​pentru producție​, ceea ce se traduce într-o creștere a productivității și a profitului brutăriei tale.

​2. ​Ajustezi mai bine timpul de fermentare

Prin utilizarea acestei soluții, ai posibilitatea de a ajusta cu precizie timpul de fermentare, obținând astfel produse de calitate superioară și consistență perfectă.

​3. ​​Produse la o calitate constantă

Fiind esențial să oferi produse de înaltă calitate în fiecare zi, soluția de brutărie fără timpi îndelungați de fermentare îți garantează că vei obține mereu aceeași calitate superioară și satisfacție din partea clienților tăi.

​4. Randament sporit, productivitate mai mare

Comparativ cu drojdia, această soluție se utilizează în proporție de 4% raportat la cantitatea de făină și oferă un randament sporit cu puține ingrediente. În plus, reduce timpul necesar pentru producție, ceea ce înseamnă nu doar costuri mai mici, dar și un proces de panificație mai eficient.

Interesat să încerci pentru produsele tale de brutărie cu maia, soluția O-tentic, pe bază de maia naturală, cu putere proprie de fermentare? Iată cum te poate ajuta​ ​​starterul tuturor pâinilor excepționale​ aici.

​5. ​Se păstrează aroma naturală a produselor

Gustul tradițional al pâinii de casă se păstrează în produsele tale, oferindu-le o savoare deosebită.

​6. ​Rezistență mai bună la transport

Produsele realizate cu această soluție de brutărie pe bază de maia sunt mai rezistente la transport și au o perioadă de valabilitate mai lungă, asigurând prospețimea și calitatea pe toată durata distribuției.

​7. ​Reduci riscul de contaminare

Eliminând drojdia și alte ingrediente care pot fi contaminate, reduci riscul de contaminare a pâinilor tale și asiguri clienților tăi siguranța alimentară.

8. ​Un proces de producție mai ușor

Utilizarea acestei soluții simplifică procesul de producție, reducând complexitatea și necesarul de echipamente suplimentare. Astfel, gestionarea brutăriei devine mai ușoară.

​Pentru a realiza pâini cu gust plin, ce amintesc de pâinile de odinioară, urmărește tendințele pieței, analizează provocările din producție și adaptează-ți produsele din maia cu doar 4 ingrediente: făină, apă, sare și O-tentic. La fel ca în trecut.

Vrei să afli mai mult?

Vezi cum te pot ajuta soluțiile cu putere proprie de fermentare O-tentic Origin și O-tentic Durum.

Colțul tău de inspirație

O-tentic Origin

O-tentic Origin

Componentă activă de brutărie bazată pe maia naturală din grâu și secară, cu putere proprie de fermentare.

O-tentic Durum

O-tentic Durum

Componentă activă de brutărie bazată pe maia naturală din grâu dur, cu putere proprie de fermentare.