Frământare: 5 minute lent + 15 minute rapid
Temperatură aluat: 27°C
Prefermentare: Se împăturește și se lasă 90 minute în cuvă de plastic.
Divizare și premodelare: 500 g. Se premodelează rotund cu ajutorul gripcii metalice fără a strânge foarte tare aluatul.
Dospire intermediară: 30 - 45 minute
Modelare: Pe masa de inox unsă cu unt se strânge ușor cu ajutorul unei gripci metalice.
Dospire finală: 75 – 90 minute la 30°C, umiditate relativă 70-80%, 15 minute la temperatură ambientală.
Se crestează în x cu ajutorul unei lame pentru crestat și se aplică un cubuleț de unt în mijloc.
Varianta glazurată nu se crestează. Cu ajutorul poșului se aplică un strat uniform de glazură acoperind toată suprafața. Peste glazură se poate adăuga zahăr decor granulație mare sau migdale.
Coacere: Fără abur
Temperatura de coacere: 180°C, cuptor pe vatră
Timp de coacere: 34 – 38 minute