Mărul Interzis

Un desert îngrozitor de bun pentru Halloween

Cantitate pentru 10 bucăți.

Pașii pe care trebuie să îi parcurgeți în realizarea rețetei

Blat
Se mixează toate ingredientele timp de 3 minute la viteză medie cu paleta. Se întinde într-o tavă de 60/40 și se coace la 180°C timp de 10 minute.

Cremeux de cafea
Într-o cratită se pun laptele, frișca, cafeaua solubilă și gălbenușul și se încălzesc la 85°C. Se toarnă peste ciocolată și unt. Se emulsifiază și se lasă la răcit. Compoziția rezultată se toarnă în sfere cu dimensiunea mai mică decât cea a siliconului pentru măr.

Mousse fistic
Se fierbe laptele, se adaugă peste gălbenuş şi se continuă fierberea până la 85°C. Compoziția se toarnă peste ciocolată și peste pasta de fistic. Se adaugă gelatina hidratată în apă rece. În momentul în care compoziţia ajunge la 25°C se încorporează Passionata semi-bătută.

Glazură roșie
Se fierbe laptele cu glucoză și se toarnă peste ciocolată. Se adaugă gelatina hidratată în apă rece şi se amestecă cu Miroir Glassage Neutre și cu colorantul . Se omogenizează cu un blender de mână până se elimină bulele de aer. Se lasă la cristalizat peste noapte. Glazura se aplică la temperatura de 38°C pe produsul îngheţat.

Glazură neagră
Se încălzește Miroir Glassage Neutre la 40°C și se amestecă cu colorantul. Se emulsifiază și se aplică pe produsul congelat.

Mod de asamblare
Într-o formă de silicon se adaugă mousse de fistic până la ¾ din capacitatea formei . În interior se va insera cremeux-ul, apoi se va așeza un disc de blat. Se lasă la congelat peste noapte, apoi se glasează prima dată cu glazură roșie urmată de jumătate din suprafață cu cea neagră.

Mărul interzis

Autor: Cristina Stancu

Oportunitatea pe care Belcolade Selection Cacao-Trace o aduce cu sine este aceea de a le spune clienților voștri povești autentice. Veți arăta empatie și responsabilitate socială, valori apreciate de consumatori.

Gustul excepțional al ciocolatei se datorează boabelor de cacao bine fermentate.

Ciocolata cu adevărat sustenabilă: un Bonus de ciocolată de 10 cenți per kilogram merge la fermieri, iar în acest mod cultivarea arborilor de cacao rămâne o afacere atractivă pentru viitor.

Noile sortimente de ciocolată sustenabilă – neagră, cu lapte, albă sau amber - sunt foarte versatile, cu gusturi echilibrate, fie cu note de fructe proaspete sau gust de cacao ușor prăjită, fie gust cremos cu note ușor sărate.