Culori de primăvară în patiserie-cofetărie

6 mar. 2023

Bine te-am găsit în luna martie, luna care ne aduce o explozie de culori, texturi și prospețime. Și cum nu există o ocazie mai potrivită să ne manifestăm entuziasmul și pofta de viață, suntem dornici să-ți arătăm ce inovații am adus în soluțiile noastre de cofetărie-patiserie. Bonus: te vor ajuta să-ți exprimi creativitatea în rețete și să le oferi clienților tăi o varietate de opțiuni.

Fructele sunt sănătoase pentru consumatori

Folosirea cremelor gata preparate și a umpluturilor cu bucăți de fructe devine din ce în ce mai populară. Pe de-o parte, oferă confort în a dezvolta cu mare ușurință rețete noi. Pe de altă parte, sunt avantajoase și îi ajută pe patiseri să dezvolte produse sănătoase și specialități cu mai multe fructe. Ei bine, aici voiam să ajungem, la fructe, tema noastră de azi, mai ales că avem noutăți și de data aceasta. 

Studiul nostru Taste Tomorrow confirmă că percepția asupra produselor de patiserie-cofetărie sănătoase și, în același timp, gustoase este influențată de prezența fructelor. Nouă din zece consumatori preferă fructele proaspete, alături de fructele uscate. Dacă fructele sunt ingrediente cu impact demonstrat, cu siguranță este vorba despre faptul că s-a demonstrat că aduc un beneficiu nutritiv. Cu toate acestea, știm că folosirea fructelor în rețetele tale de patiserie vine la pachet cu o serie de provocări:

  • Unele fructe sunt disponibile doar în anumite sezoane și pot fi mai costisitoare decât cele conservate sau congelate.
  • Fructele proaspete se pot deteriora rapid, iar calitatea și prospețimea lor se menține doar în condiții adecvate de păstrare.
  • Prea multe fructe se strică înainte de a fi utilizate, iar prea puține fructe pot să nu ajungă, de aceea cofetăria trebuie să planifice și să gestioneze stocurile cu atenție.
  • Pregătirea și prelucrarea fructelor necesită uneori timp și personal suplimentar.

Ne bucurăm să-ți putem oferi câteva soluții!

Conținut de fruct gata de folosit de orice cofetar

Noua umplutură cu bucăți de vișine, Vivafil Bake-In Sour Cherry Pieces, și cremele gata preparate Cremfil Classic Apricot, cu caise, Cremfil Clasic Strawberry, cu căpșuni, și Cremfil Classic Forest Fruits, cu fructe de pădure, din nou gamă în culori vibrante Cremfil Classic Fruits, întrunesc toate calitățile unor ingrediente de succes: stabilitate excelentă atât la coacere, cât și la congelare-decongelare. Nu doar că sunt ideale pentru nenumărate aplicații, dar sunt și apetisante, și oferă consumatorilor gustul celor mai căutate fructe în România. Noi le-am pus deja la lucru în trei rețete delicioase: tartă cu caise, tartă cu căpșuni și tartă cu fructe de pădure.

Avantaje:

  • Economisești timp folosind umpluturile de fructe deja pregătite fără a mai fi nevoie să pregătești fructele.
  • Obții produse atractive cu gust și calitate constante, deci la fel de bune și de gustoase de fiecare dată.
  • Le poți folosi oricând ai nevoie pentru că le poți depozita pe perioade lungi de timp, fără să-și piardă funcționalitățile.
  • Creezi diferite combinații de gusturi și texturi în produsele tale de patiserie și îți poți exprima creativitatea, oferindu-le clienților o varietate de opțiuni.

O reinterpretare creativă a tortului clasic de morcov

Când vorbim de soluții pentru cofetărie-patiserie, ne place să înțelegem ce vor consumatorii și să testăm inovațiile pe care le dezvoltăm. De aceea, anul trecut am testat printre consumatorii din Romania checuri cu umpluturi nemaiîntâlnite de fructe. Timp de cinci zile, laboratorul nostru de analiză senzorială, pe roți, Sensobus, a fost locul unde au degustat și ne-au zis ce preferințe au.

Pe lângă testare și cercetare de piață, scopul nostru este să ajutăm cofetarii și patiserii să descopere oportunitățile și inovațiile care apar. Înțelegem nevoile și condițiile de lucru ale fiecărui client și, cu ajutorul echipelor noastre de cercetare, ne concentrăm pe dezvoltarea de soluții convenabile, ușor de folosit, dar și pe ingrediente cât mai diverse pentru o alimentație sănătoasă.

„Ultima inovație la care am lucrat începând din primăvara anului trecut este soluția pe care o oferim patiserilor și cofetarilor în a realiza deserturi tip „carrot cake”. Această inovație a fost dezvoltată ținând cont de un trend nou de consum care este în creștere. Am ales să dezvoltăm un amestec complet, care să conțină morcov deshidratat - o soluție care va fi accesibilă tuturor celor care nu doresc să folosească morcov proaspăt. Astfel, se reduce timpul necesar pregătirii și poate fi ușor de utilizat în producție. Suntem bucuroși că opiniile privind calitatea prototipului au fost pozitive, iar acum avem noua soluție disponibilă.”

Gabriela Tuicu - R&D Patisserie Mixes Puratos România

Te invităm să descoperi Tegral Carrot Cake, acest mix senzațional cu morcov, pe care îl poți folosi pentru torturi, prăjituri în straturi și checuri savuroase inspirate din clasicul tort de morcovi.

Interesat să folosești Vivafil Bake-In Sour Cherry Pieces, Cremfil Classic Fruits, Tegral Carrot Cake sau alte soluții de patiserie-cofetărie? Contactează chiar azi un reprezentant local Puratos.

Descoperă rețete de inspirație în culori de primăvară

Tegral Carrot Cake

Tegral Carrot Cake

Mix complet pentru patiserie destinat obținerii de carrot cake.

Vivafil Bake-In Sour Cherry Pieces

Vivafil Bake-In Sour Cherry Pieces

Umplutură cu bucăți de vișine gata de utilizat, stabilă la coacere și congelare-decongelare, pentru aplicații de patiserie și cofetărie.

Cremfil Classic Apricot

Cremfil Classic Apricot

Cremă gata preparată cu caise, stabilă la coacere și congelare-decongelare, pentru aplicații de cofetărie și patiserie.

Cremfil Classic Forest Fruits

Cremfil Classic Forest Fruits

Cremă gata preparată cu fructe de pădure, stabilă la coacere și congelare-decongelare, pentru aplicații de cofetărie și patiserie.

Cremfil Classic Strawberry

Cremfil Classic Strawberry

Cremă gata preparată cu căpșuni, stabilă la coacere și congelare-decongelare, pentru aplicații de cofetărie și patiserie.