Tartă de ciocolată și vanilie

Rețetă PatisFrance

INGREDIENTE

ASAMBLARE ȘI FINISARE

  • Pe discurile cu Pralicrac se toarnă cu un dui cremeux de ciocolată.
  • Cu ajutorul unui șpriț se toarnă mousse de vanilie.
  • Se decorează cu discuri și bețișoare de ciocolată.

MOD DE PREPARARE

Aluat de tartă

Se amestecă toate ingredientele împreună, apoi se întinde compoziția între două foi de hârtie la 3 mm. Se decupează patru discuri de 180 mm.

Se coace pe silicon la 160°C timp de 15 minute.

Cremeux de ciocolată

Se topesc ciocolata, glucoza și laptele împreună. Se adaugă gelatina hidratată și frișca rece. Se amestecă și se lasă peste noapte la frigider.

Glazură crocantă

Se topește Pralicrac și se întinde o cantitate de 115 g între cele două discuri de aluat.

Mousse de vanilie

Se încălzesc primele patru ingrediente la 85°C, apoi se adaugă gelatina hidratată. Se amestecă și se lasă la frigider peste noapte. A doua zi se omogenizează crema de vanilie și se adaugă mascarpone și frișcă.

Se spumează până se ajunge la textura unui mousse.

Descoperă rețete de inspirație cu PatisFrance