Tartă Caramel

Descoperă Inovațiile produselor de cofetărie decongelate

Folosește soluțiile cofetăriei moderne și inspiră-te din rețeta noastră de desert. Cea mai bună parte? Se poate congela la -18°C și rămâne proaspăt!

Pașii pe care trebuie să îi parcurgeți în realizarea rețetei

Aluat de tartă
Se amestecă untul la temperatura camerei cu sarea și gălbenușul, cu paleta. La final se adaugă Tegral Satin Cream Cake CL. Aluatul se lasă la frigider 30 de minute. Se întinde la mașina de laminat la grosimea de 3 mm. Aluatul se mulează în formă și se coace la 180°C pentru 8–12 minute, depinde de mărimea formei. După răcire la baza tartei se întinde un strat de Pralicrac Chocolait.

Caramel Nutty

Se prepara un caramel din zahăr, miere și sirop de glucoză. Peste caramel se adaugă Passionata fiartă. Se ţine pe foc până ajunge la temperatura de 112°C. Se adaugă mixul de alune și nuci peste caramel, apoi toată compoziţia se aşază în tartă. Se lasă la răcit.


Cremă de vanilie și Amber
Se amestecă Cremyvit Vanilla cu apă rece timp de 5 minute, apoi se amestecă cu Carat Coverlux Amber topit la 40°C.

Glazură
Se încălzește Miroir Glassage Neutre la 40°C și se întinde cu pensula pe suprafața tartei.

Asamblare
La baza tartei se pune un strat de Pralicrac Chocolait topit. Se lasă la rece câteva minute după care se adaugă Caramel Nutty și se lasă la rece. Peste stratul de Caramel Nutty se toarnă crema de vanilie și Amber în formă de spirală folosind un dui, apoi se congelează. La final, se unge suprafața tartei cu Miroir Glassage Neutre.

Poți descărca mai jos tot rețetarul cu deserturile care fac parte din Frozen Concept.

Acest tip de produs poate fi disponibil la raft pe tot parcursul zilei și astfel puteți atinge un public de consumatori mult mai larg. Gestionarea stocurilor devine din ce în ce mai eficientă, cu un control mai bun al retururilor. Congelarea este o metodă naturală de conservare, fără conservanți necesari.

Prin procesul de congelare, produsele rămân proaspete o perioadă mai mare de timp, ele fiind depozitate imediat după preparare într-un congelator profesional la -18°C, temperatură la care se ajunge în doar cateva secunde.

Passionata: crema vegetală inovatoare cu gust de frișcă naturală se remarcă prin senzația de prospețime și savoare atât de specifică pentru frișca naturală. Passionata își păstrează culoarea, volumul și textura de 3 ori mai mult decât în cazul utilizării amestecului tradițional de frișcă și crema vegetală.

Creată din lapte caramelizat bine selectat, Coverlux Amber este un twist perfect pentru orice aplicație, indiferent de metoda folosită: înrobare, modelare, acoperire sau ganache. Oferă aplicațiilor finite note cremoase de lapte fiert și vanilie.

Glazura Miroir, gata de folosit pentru decorul produselor fine de cofetărie, special concepută penru acoperire completă, inclusiv pe suprafețe verticale sau curbate este disponibilă în 3 variante: neutră – ușor de aromatizat și colorat după preferință; blanc – cu 20% ciocolată albă Belcolade; noir – cu pudră de cacao.