Danish cu umplutură de fructe

Rețeta pentru danish cu fructe

Ingrediente aluat
Făină 480 10 kg
Apă rece (0-1°C) 5 - 5,5 l
Drojdie 0,5 kg
Zahăr 1 kg
Easy croissant 1,5 kg
Mimetic Primeur 10% 0,5 kg
Ingrediente laminare
Mimetic Primeur 10% 250 g / 1 kg aluat

Metodă de lucru

Proces tehnologic

Pregătire

Se întinde până la grosimea de 3,25 mm și se decupează în pătrate de 10 cu 10 cm. Se vor tăia în formă de L două colțuri opuse, cu o distanța de 0,5 cm față de marginea pătratului.

Cu ajutorul unei pensule cu apă se umectează cele doua margini tăiate și se aduc pe marginea pătratului din înterior.

Se așează pe tavă si se lasă la dospit timp de aprox. 65 minute, temperatura 33°C, umiditate relativă 80%. După dospire se aplică soluția pentru luciu Sunset Glaze.

Cu ajutorul unui poș se adaugă umplutura cu fructe Topfil. Se coc aprox. 16 minute la 220° C, cu abur. (cuptor pe vatră) și 15 minute la 180° C, cu abur (cuptor convecție).


Rețete live

Nivel complexitate:  

Dacă vrei să vezi live cum preparăm danish cu umpluturi variate de fructe, în diverse forme, după această rețetă, te invităm pe pagina de Facebook Puratos România, secțiunea live. În fiecare săptămână, consilierii noștri tehnici de brutărie/patiserie prezintă rețete, sfaturi și metode practice pentru a ajuta brutarii și patiserii să creeze produse care răspund noilor obiceiuri de consum.

Specificații

  • Patiserie
  • Patiserie laminată deschisă